Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Όσο καλύτερα μαθαίνει κάποιος τον εαυτό του, τόσο πιο καλά περνά στη ζωή του και τόσο πιο χρήσιμος είναι στους άλλους!

Όσο καλύτερα μαθαίνει κάποιος τον εαυτό του, τόσο πιο καλά περνά  στη ζωή του και τόσο πιο χρήσιμος είναι στους άλλους!

Μια συνέντευξη του αγαπημένου ηθοποιού, με την Πένυ Δεληγιάννη.

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, με Πελοποννήσια καταγωγή από την Μεσσηνία, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική στην Ελλάδα.

Ο τρόπος που επικοινωνεί με τους ανθρώπους, καθώς και η πορεία του αυτά τα χρόνια, δείχνουν  έναν ευγενικό άνθρωπο, με καθαρό βλέμμα και με την φωνή του, να επιβεβαιώνει το ήθος του, την παιδεία του και το αστείρευτο ταλέντο του.

Το 2009, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές επιτυχημένες επαγγελματικές συνεργασίες στο χώρο του θεάματος και όχι μόνο, πήρε την απόφαση να φύγει από την Ελλάδα προκειμένου να κάνει μία νέα καριέρα στο Los Angeles.

Όπως έχει πει ο ίδιος, οι  ηθοποιοί είναι ατρόμητα πλάσματα, με το όνειρο και το άγνωστο να τους τροφοδοτούν!

Αυτό έκανε και ο ίδιος, ακολούθησε το όνειρό του και το άγνωστό του.

Μαθαίνουμε από εκείνον ότι αν έχουμε τη δίψα και τη θέληση ενός μικρού παιδιού που θέλει να εξερευνήσει κάτι καινούργιο, τότε θα ανοίξουμε τους ορίζοντές μας.

Πιστεύει ότι στη ζωή υπάρχουν πολλά μονοπάτια που μπορείς να διαλέξεις και ότι ο πιο σωστός δρόμος, είναι αυτός, που αν τον διαλέξεις οι φόβοι σου θα μεγαλώσουν και έτσι θα καταφέρεις να κάνεις σπουδαία πράγματα.

  1. Πότε κατάλαβες ότι η υποκριτική θα γίνει μέρος της ζωής σου και τι είναι η υποκριτική για εσένα;

Η  υποκριτική κατάλαβα ότι θα γίνει μέρος της ζωής μου περίπου 2 χρόνια αφότου  αποφοίτησα από τη δραματική σχολή και είμαι από τους πολύ τυχερούς ηθοποιούς που έχω ξεκινήσει να δουλεύω στο θέατρο σαν επαγγελματίας, πριν μπω στη σχολή.

Όσο  δούλευα δεν ήμουν σίγουρος αν η υποκριτική ήταν το μονοπάτι που ήθελα να ακολουθήσω!

Θα σας πω ένα αληθινό γεγονός που σηματοδότησε την σκέψη και την πορεία μου!

Βρίσκομαι  στην Κρήτη, μη γνωρίζοντας  αν θέλω πραγματικά να είμαι ηθοποιός, ή αν είναι αυτό το σωστό μονοπάτι που επιλέγω!

Είναι καλοκαίρι, είμαι περιοδεία στην Κρήτη και κάθομαι σε ένα χωριό κοντά στο Ηράκλειο και πίνω τσιπουράκι στην πλατεία του χωριού με μία γιαγιά, συζητάμε για τη ζωή, και της λέω τι να κάνω τελικά στη ζωή μου, δεν έχω αποφασίσει αν θέλω να γίνω ηθοποιός ή όχι, είναι το σωστό, είναι αυτό που θέλω να κάνω, είναι αυτό που θέλω να ακολουθήσω.

Και μου απαντάει, τι θα έκανες τη ζωή σου χωρίς αμοιβή, για σένα, τι θα σου άρεσε να κάνεις χωρίς να πληρώνεσαι;

 Απαντώ, θα μου άρεσε να κάνω τον κόσμο να γελάει, με αστεία,  είμαι πλακατζής, γενικά μου αρέσουν τα αστεία, γενικά μου αρέσει να δημιουργώ συναισθήματα!

Οπότε μου λέει, νομίζω ότι είσαι στο σωστό δρόμο!

Για αυτό οπότε με ρωτάει κάποιος τι να κάνω στη ζωή μου, πάντα τους λέω, τι θα έκανες στη ζωή σου δωρεάν; Αυτό δεν συμβαίνει, το καταλαβαίνεις κυρίως όταν δίνεις χρόνο από το χρόνο σου, γιατί ο  χρόνος είναι κάτι που δεν μπορεί να γυρίσει πίσω, άρα όταν πιάσεις τον εαυτό σου να δίνει χρόνο παραπάνω σε πράγματα, σε ανθρώπους, τότε καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι το ιδανικό για σένα !

Επίσης υπάρχουν και σημάδια, νομίζω από την παιδική μας ηλικία, καθώς σκέφτομαι όλα τα περιστατικά που μου έχουν συμβεί σαν παιδί, ναι είχα σημάδια ότι αυτή είναι μία αυτή είναι η διαδρομή που θα ακολουθήσω, θα είμαι ένας διασκεδαστής!

Θέλω όσο μεγαλώνω να αλλάξω τον κόσμο, θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα, θέλω να φανώ χρήσιμος!

 

  1. Τι μας μαθαίνει η υποκριτική και αν θα μπορούσαμε να την εντάξουμε στην καθημερινότητα μας;

Μαθαίνουμε πολύ καλύτερα τον εαυτό μας, από το να έρθουμε αντιμέτωποι με τους δαίμονες μας, με το μεγαλύτερο, που είναι το εγώ μας, από το  να γινόμαστε καλύτεροι,  και από το πιο σημαντικό για μένα, είναι το να τον κερδίζεις!

Χρησιμοποιώ μία τεχνική, η οποία έχει να κάνει με το να κερδίζεις ακόμα και να προσπαθείς να πετύχεις το στόχο σου όταν είναι στο τέλος του  και να είσαι κερδισμένος ακόμα και αν δεν τον πετύχεις!

Για μένα αυτή η διαδρομή δημιουργεί ένταση, περιπέτεια ,πολλά συναισθήματα, τα οποία είναι δυνατά συναισθήματα και τα οποία οφείλουμε να τα έχουμε για εμάς προσωπικά!

Για μένα οπότε δεν έχει σημασία αν θα κερδίσω στο τέλος το στόχο μου, σημασία έχει όμως ότι παλεύω με όση δύναμη έχω, για να φτάσω στο στόχο!

  1. Πιστεύεις ότι θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία;

Καταρχάς να ξεκινήσω από το γεγονός ότι υποκριτική γεννήθηκε στην Ελλάδα, εμείς γεννήσαμε την υποκριτική, όπως και τόσα άλλα!

Θα έπρεπε να υπάρχει στα σχολεία σαν βασικό μάθημα, θα έπρεπε να υπάρχει και το θέατρο, γιατί το θέατρο σου μαθαίνει πάρα πολλά πράγματα.

Ξεκινάμε από το χτίσιμο της αυτοπεποίθησης, γιατί εκτίθεσαι, και την εσωτερική αναζήτηση που γίνεται από πολύ μικρή ηλικία, χωρίς να είναι αυτοσκοπός!

Τα παιδιά πρέπει να τα αφήσεις να παίξουν και οι ηθοποιοί παίζουν, γιατί το παιχνίδι ανοίγει το μυαλό σου, βλέπεις διαφορετικά τον κόσμο, βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα ,κρίνεις διαφορετικά και μαθαίνεις πολύ καλύτερα τον εαυτό σου!

Νομίζω ότι όσο καλύτερα μαθαίνει κάποιος τον εαυτό του, τόσο πιο καλά περνά  στη ζωή του ,τόσο πιο χρήσιμος είναι στους άλλους!

 

  1. Η πορεία σου στην Αμερική περιλαμβάνει πολλές ταινίες, διεθνείς διαφημιστικές καμπάνιες για την Infiniti και την Under Αrmour και έναν γκεστ ρόλο στην τηλεοπτική σειρά «The Closer. Πόσο σε έχει επηρεάσει αυτή η επιτυχία;

Κοίτα, σίγουρα νιώθω ότι έχω πολλά παραπάνω ακόμη να κάνω, αλλά ναι, όλα αυτά που έχω κάνει, με έχουν κάνει αυτό που είμαι σήμερα!

Με έχουν χτίσει σαν άνθρωπο, με έχουν κάνει να νιώσω πράγματα για τα οποία δεν θα μετανιώσω ποτέ ,και είναι πολύ σημαντικό να μην έχουμε μέσα μας απωθημένα.

Δούλεψα 14 χρόνια στην Ελλάδα, στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά, χωρίς να έχω σταματήσει και μετά έφυγα και πήγα στην Αμερική,  για να αναζητήσω άλλα πράγματα, τα οποία μου έφεραν κάτι άλλο.

Με καλλιέργησαν και με εξέλιξαν σε αυτό που είμαι σήμερα, ό,τι κι αν είναι αυτό, σε όλες τις πτυχές μου, σαν πατέρας, σαν γιος, σαν σύντροφός, σαν αδερφός, σαν συνεργάτης και τα λοιπά και τα λοιπά!

  1. Έχεις αναφέρει ότι δυσκολεύτηκες στα πρώτα σου βήματα στο εξωτερικό. Τι κράτησε το όνειρο σου ζωντανό;

Είναι πάρα πολλά πράγματα τα οποία με κράτησαν.

Καταρχάς, το Λος Άντζελες, είναι μία πόλη που σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι σε μόνιμες διακοπές.

Έχει συνέχεια ήλιο ,έχει ξέγνοιαστους ανθρώπους, έχει ωραίο φαγητό, είναι μία πόλη η οποία σε ξελογιάζει κατά κάποιο τρόπο, αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό τον όρο.

Όμως είχα δείγματα ότι μπορώ να μείνω και υπάρχει χώρος για μένα στο Los Angeles.

Είχα θέσει  ένα χρονικό περιθώριο, ένα διάστημα στο οποίο είπα, αν δεν κλείσω σε ένα χρόνο κάποιες δουλειές, μάλλον θα πρέπει να φύγω.

 Το πολέμησα , το προσπάθησα πήρα αυτό που ήθελα, οπότε έδωσα στον εαυτό μου ένα χρόνο ακόμα και στον ένα χρόνο ακόμα, ήρθαν και άλλες δουλειές και  στο δεύτερο χρόνο, ήρθε ένα σήριαλ.

Από κει και πέρα όταν στα 2,5 χρόνια έχεις κάνει κάποια επεισόδια, μετά εκεί έρχονται κι άλλα και άλλα επεισόδια .

Οπότε μετά άρχισα να δουλεύω λίγο παραπάνω και λίγο παραπάνω και έτσι έφτασα στα 15 χρόνια!

Είναι σημαντικό να αναφέρω την σπουδαιότητα των μικρών βημάτων και της στοχοθεσίας, που ουσιαστικά με βοήθησε να πετυχαίνω ένα στόχο τη φορά και να μην απογοητεύομαι. Κοιτάζουμε μεν τη μεγάλη εικόνα, αλλά κοιτάζουμε και τα  μικρά βήματα, που έμενα με βοήθησαν να αποκτήσω την αυτοπεποίθηση που με έκανε να μείνω όσο πιο πολύ μπορώ.

Γιατί όταν κοιτάς πολύ μακριά, νομίζω και χάνεις τη στιγμή και χάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις και είναι πολύ δύσκολο να πιάσεις το επόμενο βήμα.

Βήμα βήμα και ίσως μικρο-βήματα, babysteps που λένε οι Αμερικανοί!

  1. Με βάση την εμπειρία σου στο εξωτερικό, θέλησες να βοηθήσεις τα νέα παιδιά να ακολουθήσουν το όνειρο τους. Μίλησε μας για την πρωτοβουλία σου να δημιουργήσεις ένα online οδηγό.

Σίγουρα δεν ανήκω στην  κατηγορία που λέω ότι  εγώ πέρασα αυτά θα τα περάσεις και εσύ και ακόμα χειρότερα για να μάθεις!

Νομίζω η εκπαίδευση έρχεται μέσα από αγάπη και δοτικότητα και για μένα αυτός ο online οδηγός, είναι το αποτέλεσμα πάρα πολλών χρόνων εμπειρίας και αγάπης προς την υποκριτική, την τέχνη και τους νέους ηθοποιούς. Ουσιαστικά αυτός ο online οδηγός,  ο οποίος είναι στα αγγλικά με υπότιτλους, αναφέρεται σε όλους τους ηθοποιούς, τους νέους ηθοποιούς και πιο μεγάλους, που θέλουν να πάνε στο Los Angeles και δεν ξέρουν κανέναν, δεν έχουν κάποιες γνωριμίες.

Όπως δηλαδή ξεκίνησα το ταξίδι μου εγώ, το 2009 τον Ιούλιο, που πήγα με τα πράγματά μου και κάποια λεφτά και δεν ήξερα κανέναν, ήμουνα άγνωστος μεταξύ αγνώστων!

Αυτός λοιπόν ο οδηγός, είναι μία γνώση την οποία μπορώ να μεταδώσω στους ηθοποιούς που θέλουν να πάνε στο Los Angeles ή να κάνουν καριέρα στην χώρα τους.

Όλα αυτά τα tips τα οποία μοιράζομαι οι πληροφορίες, η εμπειρία, οι σημειώσεις, τα βίντεο, ότι αφορά το δικό μας χώρο, δεν εφαρμόζονται μόνο στο Los Angeles, αλλά εφαρμόζονται και στην Αθήνα και  στην Νέα Υόρκη και  στην Αγγλία και παντού!

Οπότε είναι ένας οδηγός για να γίνεις καλύτερος επαγγελματίας, ένας οδηγός  γνώσης και εμπειρία,  τα οποία σώζουν χρόνο και χρήμα στον ηθοποιό.

Σε εκπαιδεύει στο πώς να προμοτάρεις τον εαυτό σου, σε μαθαίνει στο πώς λειτουργούν τα πράγματα το 2024, πώς μπορείς να προωθήσεις στον εαυτό σου εκεί έξω.

Επίσης σε μαθαίνουν πώς να αποφύγεις παγίδες και θεωρώ ότι είναι μία επένδυση στον εαυτό σου γιατί ακόμα και να μην γινεις ηθοποιός, νομίζω ότι δίνει πολλά!

  1. Πως θα μπορούσε να συνδεθεί η υποκριτική με το επιχειρείν και τι όφελος μπορεί να υπάρξει;

Ξεκινάμε από το γεγονός ότι αρχίζεις να μαθαίνεις τον εαυτό σου και μαθαίνοντας τον εαυτό σου αρχίζεις να επικοινωνείς καλύτερα!

Αρχίζοντας να επικοινωνείς καλύτερα, προσπαθείς να πετύχεις το στόχο σου, το στόχο το καθημερινό!

Αν έχεις έναν πελάτη στον οποίο πρέπει να πουλήσεις κάτι, η δουλειά σου είναι αυτή, ο στόχος σου είναι να επικεντρωθείς στο να το κάνεις τον άλλον να αγοράσει.

Πάντα χρησιμοποιώ τη λέξη να σε κάνω, να έχεις την ανάγκη να αγοράσεις αυτό,  γιατί τότε επενδύω  προσωπικά στον άλλον!

Αυτό είναι το μυστικό για μένα που συνδέει την υποκριτική με το επιχειρείν. Γιατί και ο ηθοποιός αυτό κάνει σε κάθε σκηνή του έργου, έχει στόχο σκηνής και σε κάθε στόχο λοιπόν, σε κάθε σκηνή, ο ηθοποιός προσπαθεί να πετύχει το στόχο του, άσχετα όπως είπα πριν αν πέτυχε το στόχο του ή δεν το πέτυχε.

Πάντα προσπαθούμε για το στόχο, με όλο μας το είναι!

Για μένα λοιπόν εκεί συνδέεται η υποκριτική με το επιχειρείν.

Δεν είναι ότι απλά παίζουμε κάποιους ρόλους και περνάμε καλά, ή φοράμε το προσωπείο του καλού.

 Επίσης ταυτιζόμαστε πολύ περισσότερο όταν χρησιμοποιούμε αυτή τη φράση, θέλω να σε κάνω να αγοράσεις αυτό ψυγείο, από το θέλω να αγοράσεις το ψυγείο.

 Γιατί το θέλω να σε κάνω, αμέσως περικλείει τον άλλον μέσα στην επικοινωνία-πώληση και ενεργοποιούνται και οι 2 πλευρές περισσότερο!

Υπάρχει επίσης ένα υποκριτικό εργαλείο το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο επιχειρείν, όπου χρησιμοποιώντας ένα πρόσωπο υπαρκτό από τη ζωή μας,  βουτάμε ακόμα πιο μέσα και ταυτιζόμαστε πιο πολύ.

Δηλαδή αν εγώ να προσπαθώ να κάνω τη μαμά μου να πιει ένα χυμό γιατί είναι καλό για αυτήν, αν ταυτίσω αυτό το πρόσωπο με τον πελάτη μου, όπως λέμε να βλέπεις η μαμά σου καθώς πουλάς, εννοώ ότι αν το έχεις σαν σκέψη στο μυαλό σου, αμέσως ενεργοποιείσαι  πολύ περισσότερο.

 

  1. Γιατί είναι σημαντικό να μάθουμε να επικοινωνούμε με τον εαυτό μας;

Η Επικοινωνία για μένα είναι αρετή, η οποία λειτουργεί στη δουλειά, στις σχέσεις των ανθρώπων, σε φιλικό επίπεδο, σε ερωτικό επίπεδο, σε  συντροφικό, σε οικογενειακό κτλ!

Δεν υπάρχει τίποτα χωρίς να υπάρχει επικοινωνία!

Για μένα δεν υπάρχει βασική σχέση, είναι δηλαδή ένας βασικός πυρήνας στις σχέσεις το να έχεις επικοινωνία και φυσικά ξεκινώντας από το γεγονός ότι πρέπει να ακούς για να έχεις επικοινωνία.

Πρέπει να ακούς, να μάθεις να ακούς.

Πολλές φορές υποθέτουμε και εκεί τίθεται το πρόβλημα, όπως πχ είπαμε θα βρεθούμε την Τετάρτη, ναι αλλά δεν μου έστειλες μήνυμα, α ναι, περίμενα να μου στείλεις εσύ!

 Όλο αυτό το μπέρδεμα, συμβαίνει καθημερινά και κάπου εκεί χάνεται η επικοινωνία.

Επίσης είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε και τις όλες μας αισθήσεις, διότι έτσι δεν χάνουμε..

  1. Το Όσκαρ της ζωή μου είναι το ότι έγινα πατέρας του Απόλλωνα! Πως άλλαξε η ζωή σου;

Η ζωή μου άλλαξε τη στιγμή που ο γιος μου βγήκε από τα σωθικά της μητέρας του και πήρε την πρώτη του ανάσα!

Όταν τον είδα δηλαδή να κάνει αυτή την πρώτη ανάσα, τότε είπα μέσα μου ότι η  ζωή σου κινείται γύρω από το παιδί πλέον!

 Βέβαια σε όλα χρειάζεται η ισορροπία που σημαίνει να μη σταματήσεις να κάνεις το πράγματα για σένα, γιατί αυτό σε κάνει καλύτερο γονιό!

Οι γονείς οι οποίοι ξαφνικά παρατάνε όλη τους τη ζωή για να μεγαλώσουν ένα παιδί, νομίζω ότι πάνε στο άλλο άκρο.

Προσωπικά για να μπορώ να προσφέρω το καλύτερο δυνατό στο γιό μου, δεν μπορώ να είμαι ένας πατέρας κλεισμένος μες στο σπίτι, όταν έχω ήδη μία καριέρα.

Όμως ξέρω ότι τα πάντα γίνονται πια με στόχο την καλύτερη ζωή του γιού μου.

Ωστόσο αν κάποιος θέλει να είναι 100% ο πατέρας, μπορεί να είναι!

Εγώ προσωπικά αφιέρωσα τα πρώτα τρία χρόνια μαζί του και στη συνέχεια δούλεψα λίγο περισσότερο.

Όσο δουλεύω σκέφτομαι μόνο τον Απόλλωνα, σκέφτομαι τι θα κάνουμε με τον Απόλλωνα , σκέφτομαι το μέλλον του, σκέφτομαι ότι θέλω να περνάω όσο πιο πολλές στιγμές μπορώ μαζί του, και αυτό είναι το πιο σημαντικό!

 Ο χρόνος που περνάμε με τα παιδιά μας ειδικά τα πρώτα χρόνια είναι πάρα πολύ σημαντικός, δεν ανταλλάσσεται με τίποτα, δεν γυρνάει πίσω ο χρόνος! Οι μητέρες είναι ακόμα πιο ενωμένες με τα παιδιά ειδικά με τις γιους και με τα κορίτσια βέβαια, αλλά η μάνα είναι αυτή που είναι απόλυτα αναγκαία στο παιδί και η σύνδεση με τη μάνα δεν φεύγει ποτέ!

Για αυτό και οι γυναίκες είναι ανώτερες από τους άντρες!

Ο  γιος μου είναι ότι  πιο σημαντικό για μένα και όποτε τον κοιτάζω λέω ότι έχω έρθει σ αυτή τη γη για να είμαι χρήσιμος και θα κάνω ότι μπορώ για να είναι ο Απόλλωνας ακόμα πιο χρήσιμος!

  1. Μίλησε μας για το Masterclass της Ιβάνας Τσάμπακ, μια από τις σημαντικότερες καθηγήτριες υποκριτικής του 21ου αιώνα

Το masterclass της Ιβάνα Τσάπακ θα διεξαχθεί στις 26 & 27 Μαΐου στην Αθήνα και θα είναι ένα μοναδικό masterclass, γιατί 16 επαγγελματίες ηθοποιοί θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με μία τεράστια δασκάλα της υποκριτικής, της  οποίας η επιτυχία είναι παγκόσμια!

Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι ηθοποιός για να παρακολουθήσεις το σεμινάριο καθώς υπάρχει η Δυνατότητα συμμετοχής σαν ενεργός ακροατής!

Υπάρχουν πολλά να μάθεις σαν ενεργός ακροατής από το Chubbuck Workshop, καθώς το διήμερο αυτό Masterclass, περιλαμβάνει πολλές διαδραστικές ασκήσεις στις οποίες συμμετέχουν όλοι. Για παράδειγμα, όλη η ομάδα (ενεργοί ακροατές και ηθοποιοί) θα συμμετέχουν σε μια σειρά ασκήσεων που διευκολύνουν την πρόσβαση σε όλο το φάσμα συναισθημάτων με αποτελεσματικό και γρήγορο τρόπο. Αυτές οι ασκήσεις δημιουργούν ένα εύκολο και ταυτόχρονα βαθύ τρόπο, για να φτάσεις στα αληθινά σου συναισθήματα.

 Σε αυτό το σημείο να επισημάνω ότι είναι η καθηγήτρια που έχει δουλέψει με πάρα πολύ μεγάλα ονόματα του hollywood και τους έχει φέρει τα όσκαρ!

Ήρθε στη ζωή μου το 2010, όταν έψαχνα να βρω ένα «υποκριτικό γυμναστήριο» , και με το που μπήκα στο στούντιο της δεν ξαναβγήκα ποτέ!

Περισσότερα στην ραδιοφωνική σου εκπομπή Πένυ!

  1. Θα ήθελα να μας πεις λίγα λόγια για την εκπληκτική παράσταση που είσαι πρωταγωνιστής και που έχετε αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές!

Το έργο πραγματεύεται πολλά πράγματα, την εξουσία, τον θάνατο, την καταστροφή, τον έρωτα.. αλλά για μένα ,το πιο σημαντικό είναι ότι κλείνει με έναν υπέροχο μονόλογο από την πρωταγωνιστή..

Το έργο είναι μια ωδή στην γυναίκα και επικεντρώνεται για το πόσο ανώτερη είναι η γυναίκα από τον άντρα!

Αυτό το έργο είναι  φιλοσοφικό, απόλυτα υπαρξιακό, που αγγίζει πολλά θέματα..

Κυρίως είναι ανατρεπτικό!

Σας περιμένουμε για λίγες ακόμα παραστάσεις, στο από μηχανής θέατρο, σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου, με την συμπρωταγωνίστρια μου, Κερασία Σαμαρά!

  1. Κλείνοντας, τι είναι για εσένα η Ελλάδα;

Με ρωτάς κάτι το οποίο ειλικρινά ενώ την αγαπάω την Ελλάδα και υπάρχουν τόσες ομορφιές και έχουμε πάρα πολλά πλεονεκτήματα και σαν Έλληνες και σαν κουλτούρα, είμαστε ερωτικοί, είμαστε χαρούμενοι, έχουμε τον ήλιο, έχουμε τα πάντα  στην Ελλάδα,  υπάρχουν και αυτά τα οποία κάνουν την καρδιά σου να πονάει!...

Η συνέχεια στην ραδιοφωνική μας συνάντηση…

Κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη, αν θα μπορούσαμε να πούμε κάτι για τον Χρήστο Βασιλόπουλο, θα μπορούσαμε να δανειστούμε μια φράση του Οδυσσέα Ελύτη που έλεγε « αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μία ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι, που σημαίνει ότι με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις!»

Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να ταυτίσουμε την ελιά με τον αγαπημένο Έλληνα ηθοποιό, μιας και αυτό το δέντρο είναι ταυτισμένο με την αναγέννηση, το φως, τη σοφία, τη γαλήνη και τα νέα ξεκινήματα!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...