Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τι είναι το Threads του Instagram και σε τι διαφέρουν από το X (Twitter)

Τι είναι το Threads του Instagram και σε τι διαφέρουν από το X (Twitter)

Τι είναι το Instagram Threads;

 

Το Instagram Threads είναι η νέα εφαρμογή της Meta και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μοιράζονται νέα με το κοινό και τους followers τους.

Οι δημοσιεύσεις μέσα στην εφαρμογή ονομάζονται “threads” (=νήματα) και μπορούν να περιλαμβάνουν κείμενο, συνδέσμους, φωτογραφίες και βίντεο. 

Το Instagram Threads στοχεύει στην αύξηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των χρηστών που ακολουθούνται ενώ προτείνει και νέους λογαριασμούς. 

Αν κατεβάσατε την εφαρμογή Threads ίσως σκεφτήκατε πως η Meta λάνσαρε το νεο X (Twitter). Ωστόσο, οι δυο εφαρμογές δεν έχουν μόνο ομοιότητες αλλά και διαφορές!  

 

Ποιές είναι οι διαφορές του Instagram Threads με το X (Twitter);

 

Η εφαρμογή Instagram Threads παραμένει ένα μέσο ψυχαγωγίας, στο οποίο μπορείτε να ακολουθείτε και να αλληλεπιδράτε με τους ίδιους ανθρώπους που παρακολουθείτε στo Instagram. Το Twitter είναι πιο δημοφιλές μέσο για ειδησεις και πολιτικά θέματα.

  • Κέιμενο: Το Instagram Threads δέχεται έως 500 χαρακτήρες ενώ το X (Twitter) έως 280 χαρακτήρες (free εκδοση).
  • Διάρκεια βίντεο: Στο Instagram Threads ο χρήστης μπορεί να αναρτήσει βίντεο έως 5 λεπτών εν αντιθέσει με το X (Twitter) το οποίο δίνει έως δύο λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. 
  • Επεξεργασία δημοσίευσης: Αμφότερα το Instagram Threads και το X (Twitter) (free εκδοση) δεν επιτρέπουν στους χρήστες να επεξεργαστούν μια δημοσιευμένη ανάρτηση στο account τους.
  • Verification: Το verification του λογαριασμού σας στο Instagram Threads μεταφέρεται από τον λογαριασμό σας στο Instagram ενώ το verification στο X (Twitter) είναι πλέον διαθέσιμο μόνο με συνδρομή.
  • Απευθείας μηνύματα: Το Instagram Threads δεν δίνει τη δυνατότητα αποστολής απευθείας μηνυμάτων μεταξύ χρηστών. Αντίθετα, στο X (Twitter) μπορείτε να στέλνετε απευθείας μηνύματα.
  • Δημοφιλείς ιστορίες: Το Instagram Threads δεν επισημαίνει δημοφιλείς ιστορίες. Ωστόσο, το X (Twitter) τις προωθεί!
  • Hashtags: Δεν υπάρχουν hashtags στην εφαρμογή Instagram Threads σε αντίθεση με το X (Twitter) που τα χρησιμοποιεί.

 

Συμπερασματικά, κάθε πλατφόρμα μας δίνει δυνατότητες και ευκαιρίες να επικοινωνήσουμε με το κοινό ή/ και τους πελάτες μας. Είναι σημαντικό για κάθε επιχείρηση να ενισχύει την παρουσία της στα social media καθώς έτσι ενισχύει και την επικοινωνία με ήδη υπάρχοντες ή νέους πελάτες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...