Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η «Νίκη» αυτών των εκλογών είναι να δηλώσουμε όλοι μας «παρών»! | Γράφει η Έλλη Αρτοπούλου

Η «Νίκη» αυτών των εκλογών είναι να δηλώσουμε όλοι μας «παρών»! | Γράφει η Έλλη Αρτοπούλου

Ενώ οι εκλογές πλησιάζουν, καθώς οι κάλπες ανοίγουν την Κυριακή 21 Μαΐου, οι συζητήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας αποκτούν έντονους ρυθμούς, στα σπίτια, στις παρέες, στον εργασιακό χώρο, ακόμα και με προσωπικές σκέψεις που κάνουμε όλοι, «παρέα» με την μοναξιά μας. Συμφωνείτε;

 

 

Τα ερωτήματα που πέφτουν στο… τραπέζι, είναι πολλά, άλλα ασήμαντα κι άλλα σημαντικά, για τον καθένα από εμάς. Προσωπική μου άποψη, είναι, πως όλα τα ερωτήματα έχουν τη σημαντικότητά τους, διότι πολύ απλά, ο καθένας από εμάς, βλέπει από τη δική του οπτική την ζωή, αλλά συνάμα και ο δρόμος που έχει περπατήσει κανείς, ως τώρα, είναι μοναδικός και χρήζει το «σεβασμό» μας. Αυτή όμως είναι η μία όψη του νομίσματος.

 

 

Από την άλλη, όμως, επικρατεί η απόλυτη «σιωπή», που κάνει ταυτόχρονα πολύ θόρυβο. Αν μπορούσα να αποκωδικοποιήσω αυτή τη «σιωπή», θα την έβαζα σε δύο παράλληλους δρόμους, που οδηγούν στον ίδιο προορισμό. Ο ένας δρόμος είναι της «αποχής» από την κάλπη και ο άλλος δρόμος είναι η ψήφος του «λευκού». Ο προορισμός λέγεται «Λάθος πορεία» διότι αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής, είναι ουσιαστικά υπέρ της πολιτικής που θα τους επιβληθεί.

 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν είχε πει πως, η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο όμως,  μπορείς να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου. Με αυτή τη φράση ήθελε να τροφοδοτήσει τη σκέψη των ψηφοφόρων για να σκεφτούν πόσο σημαντική μπορεί να γίνει η ψήφος τους.

 

 

Πριν πας να ψηφίσεις, διάβασε, ενημερώσου, σκέψου, συζήτησε με έναν άνθρωπο που εμπιστεύεσαι την κρίση του. Αλλά το πιο σημαντικό είναι, να σκεφτείς. Να σκεφτείς, τι είναι αυτό που θα ήθελες εσύ για εσένα και τους αγαπημένους σου ανθρώπους.  Αξίζει να γνωρίζεις ότι η ψήφος είναι ένα δικαίωμα σου, που κατακτήθηκε με πολύ αγώνα!

 

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να σε βάλω σε σκέψη. Έχεις αναλογιστεί πως ένας τόσος δα μικρός σταυρός, πόση δύναμη έχει; Είναι σαν το τηλεκοντρόλ όπου όλοι μας έχουμε στο σπιτικό μας. Έχεις την επιλογή τι θα παρακολουθήσεις. Αφού πρωτίστως ανοίξεις την τηλεόραση σου, χρησιμοποιώντας το.

 

 

Με το να δώσεις «παρών», ταυτόχρονα δίνεις το παράδειγμα, εκμηδενίζοντας την απαξίωση προς τις δημοκρατικές διαδικασίες που κρύβει «κινδύνους». Διότι η δημοκρατία, δίνει το δικαίωμα της ψήφου. Φανταστείτε πως θα ήταν -χωρίς αυτή- η ζωή μας…

 

 

Για το www.kalimera-arkadia.gr

Έλλη Αρτοπούλου

3 σχόλια

  • Β.Μ
    Β.Μ Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 19:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Εσύ καλά τα έγραψες. Προβλέπω μεγάλη αποχή με γεμάτες παραλίες............

  • Ε.Ε.
    Ε.Ε. Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 12:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Σωστά στη θεωρία. αλλά αλήθεια ακουει κανεις; πάλι μεγάλη αποχή θα έχουμε

  • Δήμητρα
    Δήμητρα Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 12:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτή είναι μια ξεκάθαρη θέση. Όλοι πρέπει να ψηφίσουμε στις εκλογές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...