Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιστολή στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: "Η Ολυμπιακή Φλόγα να περάσει από Δημητσάνα και Μεγαλόπολη"!

Επιστολή στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: "Η Ολυμπιακή Φλόγα να περάσει από Δημητσάνα και Μεγαλόπολη"!
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΔΗΜΗΤΣΑΝΙΤΩΝ : Να πραγματοποιηθεί η διέλευση της Ιερής Φλόγας της Αρχαίας Ολυμπίας από τη Δημητσάνα και τη Μεγαλόπολη.
Με επιστολή του προέδρου της Αδελφότητος Δημητσανιτών Φίλιππου Σωτηρόπουλου και των μελών του Διοικητικού συμβουλίου, προς το πρόεδρο κ. Σπύρο Καπρόλο, Πρόεδρο Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μέλος ΔΟΕ και Πρόεδρο Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, ζητείται η διέλευση της ιερής φλόγας από Δημητσάνα και Μεγαλόπολη. Μεταξύ άλλων η ως άνω επιστολή τη Αδελφότητος Δημητσανιτών αναφέρει:
«Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ, που θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία, είναι άρρηκτα δεμένη με το ελληνικό φως, μεταφέροντας το διαρκές μήνυμα της ειρήνης, της ελευθερίας και της ευγενούς άμιλλας στη παγκόσμια κοινωνία.
Θα επιθυμούσαμε και σας παρακαλούμε ιδιαιτέρως, η Ιερή Φλόγα από την Κορώνη, να μην κατευθυνθεί απευθείας από Κορώνη προς Τρίπολη- Τεγέα, αλλά να γίνει παράκαμψη με μια στάση στη Μεγαλόπολη και από εκεί απευθείας να κατευθυνθεί, με μικρή στάση στην Ιστορική Δημητσάνα [χωριά που περνάμε για να φτάσουμε Δημητσάνα (Καρύταινα, Ελληνικό, Στεμνίτσα)]. Από τη Δημητσάνα θα κατευθυνθεί απευθείας προς Τρίπολη-Τεγέα
Το Διοικητικό Σύμβούλιο, ζητά η Ιερή Φλόγα να διασχίσει την Ιστορική ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ, που θα αποτελούσε μια ιδιαίτερη τιμή για τη ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ, με την τεράστια ιστορία της και την προσφορά της, προς στο Έθνος μας!
Αξίζει η Ολυμπιακή Φλόγα να αγγίξει και να αγγιχθεί από ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας. Αναμένουμε να εξετάσετε το αίτημά μας και να μας συμπεριλάβετε στο ιστορικό γεγονός.
Η Δημητσάνα, συνεχίζει, να στέλνει παντού, σε όλα τα μήκη και πλάτη ανά την υφήλιο, και τις επόμενες, μεθεπόμενες νέες γενιές μας, το μήνυμα με το ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ! και την άσβεστη διατήρηση ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ!"
Για την πρωτοβουλία της Αδελφότητας Δημητσανιτών ενημερώθηκαν σχετικά οι δήμαρχοι Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης και Μεγαλοπόλεως κ. Κων/νος Μιχόπουλος οι οποίοι αναμένεται να υποστηρίξουν το αίτημα.

6 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 11:27 Σύνδεσμος σχολίου

    10:24 Νωρίς το απόφάσισες εσύ να του απαντήσεις από το Φεβρουάριο που σου έγραψε το σχόλιο. Ταχύτατος

  • Απόστρατος Γορτύνιος
    Απόστρατος Γορτύνιος Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 10:24 Σύνδεσμος σχολίου

    09:42 ειλικρινά με καθηλώσατε με το λόγο σας, παρολά αυτά εγώ συνεχίζω να μιλάω με σαβασμό αν και δε ξέρω ποιος ή ποια είστε, με ρωτατε τι θα κάνω για αυτο, τι ακριβώς θέλετε να κάνω? να σας κάνω ΝΤΑ?
    Συζήτηση δημοτικού σχολείου κάνετε!
    Καλημέρα σας!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 09:42 Σύνδεσμος σχολίου

    01:59 Για να καταλλάβω, ΕΣΥ δηλαδή θίχτηκες και ζητάς να ανακαλέσει κάποιος παντελώς άγνωστος ανώνυμος γιατί σου απευθύνθηκε στον ενικό, ο οποίος δεν ξέρει πώς είσαι και ποιός είσαι, ούτε κι εσύ ξέρεις πώς είναι και ποιός είναι. Είπε το όνομά σου και θίχτηκες; Εκτός κι αν θεωρείς ότι επειδή ΕΣΥ υπογράφεις ως "Απόστρατος Γορτύνιος" δεν είσαι ανώνυμος και αυτό είναι το ονοματεπώνυμό σου. Κι εγώ λοιπόν σου απευθύνομαι στον ενικό, τι θα κάνεις γι' αυτό; Όπως θέλω θα απευθύνομαι σε όποιον θέλω, από τη στιγμή που δεν ξέρω κανέναν και δεν με ξέρει κανένας και δεν αναφέρομαι ονομαστικά σε κάποιον. Το κατάλαβες ή να στο ζωγραφίσω κιόλας;

  • Απόστρατος Γορτύνιος
    Απόστρατος Γορτύνιος Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 01:59 Σύνδεσμος σχολίου

    9:49 αν θεωρείτε αυτό διαφήμιση για έναν τόπο τότε μάλλον κάτι κάνετε λάθος..... Είναι ένα γεγονός θα περάσει (?) Θα σταματήσει (?) Και τέλος τα φώτα θα σβήσουν. Επίσης το ΕΣΥ που χρησιμοποιήσατε παρακαλώ να το ανακαλέσετε ούτε στρατό πήγαμε μαζί ούτε φιλαράκια είμαστε..... Διαφήμιση σε έναν τόπο είναι άλλα πράγματα και η Δημητσάνα δεν έχει ανάγκη τέτοιας διαφήμισης από μια φορά που θα περάσει η Ολυμπιακή φλόγα, σε φροντίσουν κάποιοι να διαφημίζουν σωστά τον τόπο τους με τη συμπεριφοράς τους και η φλόγα θα περάσει και θα φύγει χωρίς να αφήσει κανένα κέρδος για τη Δημητσάνα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024 09:49 Σύνδεσμος σχολίου

    ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ

  • Απόστρατος Γορτύνιος
    Απόστρατος Γορτύνιος Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 12:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Το νυν συμβούλιο της αδελφότητας έλεγε για τα μη πεπραγμένα έργα του προηγούμενου συμβουλίου...... Αυτό τώρα θεωρείται έργο ??? Σε τι θα ωφελήσει το πέρασμα της ολυμπιακής φλόγας από τη Δημητσάνα???

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...