Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το λόμπι των παιδιών της Γορτυνίας

Το λόμπι των παιδιών της Γορτυνίας
 
Διαβάζοντας την είδηση ότι σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Γορτυνίας η μητέρα ενός μαθητή που πάσχει από χρόνια πάθηση (σακχαρώδη διαβήτη) αναγκάζεται να είναι όλη μέρα δίπλα στο παιδί της επειδή το κράτος δεν έχει φροντίσει να υπάρχει σχολικός νοσηλευτής, πραγματικά σε πιάνει κόμπος στο στομάχι.
Η συγκεκριμένη περίπτωση ασφαλώς, δεν είναι η μοναδική. Πολλές τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν, οι οποίες καταδεικνύουν τους φραγμούς στη μόρφωση και τη ζωή που βιώνουν καθημερινά οι συνάνθρωποί μας και ιδίως εκείνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Αυτό που βλέπουμε να γίνεται δεν είναι τίποτα άλλο παρά το αποτέλεσμα μιας πολιτικής, η οποία μεταξύ άλλων οδήγησε στο σημείο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 49% των παιδιών με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις στις χώρες της ΕΕ να μην έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.
Η απάντηση που δόθηκε από τα επίσημα χείλη ήταν αναμενόμενη: έγινε προκήρυξη, αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον... τόσο απλά... Είμαι δε, σίγουρος πως αν κάνουμε ένα γκάλοπ στα καφενεία της Γορτυνίας, θα υπάρξουν κι εκείνοι που θα πουν "καλά κάνει το κράτος και δεν προσλαμβάνει σχολικό νοσηλευτή για ένα μόνο παιδί...".
Το κράτος λοιπόν, δεν έχει λεφτά να... σπαταλά για τους μαθητές που έχουν ανάγκη. Έχει όμως, να δίνει μισό εκατομμύριο ευρώ κάθε μέρα για να κρατά τη φρεγάτα "Ύδρα" στην Ερυθρά Θάλασσα, εμπλέκοντας όλο και περισσότερο τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή. Η χώρα είναι χρεοκοπημένη (έτσι μας λένε), αλλά μπορεί και δίνει κάθε χρόνο το 2% του ΑΕΠ της (σχεδόν 4 δις ευρώ) ως συμμετοχή στις στρατιωτικές δαπάνες του ΝΑΤΟ (σε αυτή την "ιερή αμυντική συμμαχία", όπως την αποκάλεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκης).
Πάντως, εάν θέλουμε να είμαστε συνεπείς με το...ευρωπαϊκό πλαίσιο, ενδεχομένως τέτοιου είδους προβλήματα να είχαν λυθεί σε επίπεδο ΕΕ εάν οι μαθητές είχαν δημιουργήσει το δικό τους λόμπι, διότι όπως αναφέρει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο μάλιστα εγκρίθηκε εν μέσω του σκανδάλου "Qatargate" από το σύνολο των ευρωβουλευτών (με μοναδική φωτεινή εξαίρεση τους δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ), "η ικανότητα των λόμπι (12.500 τον αριθμό) να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων στο κοινοβούλιο αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας".
Ας... "ελπίσουμε" λοιπόν, ότι πολύ σύντομα οι μαθητές δε θα διδάσκονται μόνο για την "επιχειρηματικότητα" (όπως γίνεται σήμερα), αλλά θα μαθαίνουν και για το πώς θα φτιάχνουν το δικό τους λόμπι, κάνοντας έτσι πράξη τις... αρχές και τις αξίες της ΕΕ.
Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης
Σάββατο, 20/4/24

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 07:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Ναι...το ΚΚΕ τα κάνει όλα σωστά...είδαμε σαν καθεστώς την πλήρη αποτυχία του. Καμία διαφορά στην ουσία με τα φασιστικά καθεστώτα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...