Menu
RSS
Δευτέρα, 21/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Άστρος | «7 βήματα για να πετύχεις τους στόχους σου»

Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Άστρος | «7 βήματα για να πετύχεις τους στόχους σου»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου η εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού που διοργάνωσε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, με τίτλο: «7 βήματα για να πετύχεις τους στόχους σου», με την «Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας», στο Ίδρυμα «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη».

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου, γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Νίκος Παυλάκος, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού MSc. και Ιδρυτής της Εταιρείας "Orientum", επικεντρώθηκε στο χρονοδιάγραμμα και στους προσωπικούς στόχους που πρέπει να θέσει ο κάθε μαθητής ώστε να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι μαθητές οφείλουν τα ενημερώνονται, ειδικότερα, πριν την υποβολή του μηχανογραφικού ώστε να βλέπουν τις ενναλακτικές που τους προσφέρονται για τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους.

Κατόπιν τον λόγο πήρε η κα Σταυρούλα Αγγελοπούλου, Σύμβουλος Σπουδών, η οποία αναφέρθηκε στο τι ζητά η αγορά εργασίας και σε επαγγέλματα του 2030. Τις δυνατότητες που δίνονται για μεταπτυχιακά και επαγγελματική αποκατάσταση ύστερα από την εισαγωγή σε μια σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.  

Μετά το πέρας των ομιλιών γονείς και μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εισηγητές, να εκφράσουν τις προσωπικές τους απορίες ώστε να πάρουν τις εξατομικευμένες απαντήσεις και τέλος να προμηθευτούν δωρεάν το βιβλίο «ΠΑΜΕ…ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», το οποίο εκδίδεται κάθε χρόνο.

Στόχος της αναφερόμενης εκδήλωσης ήταν η αναλυτική πληροφόρηση για τα τμήματα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας και η παροχή συμβουλών για τη σωστή πλοήγηση των μαθητών στο πολύπλοκο σύστημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης, δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας διοργάνωσε την 1η εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με στόχο να βοηθήσει μαθητές και γονείς σε σχέση με τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Η γνώση των επαγγελμάτων του μέλλοντος, αλλά και των νέων δεδομένων που διαμορφώνουν τον επαγγελματικό ορίζοντα, αποτελεί σημείο κλειδί για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας των παιδιών. Ευχαριστούμε θερμά τους επαγγελματικούς συμβούλους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας. Ως Δήμος θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό γονέων και παιδιών ώστε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις που αφορούν στην εκπαιδευτική και επαγγελματική σταδιοδρομία».

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...