Menu
RSS
Δευτέρα, 28/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στην Τρίπολη (εικόνες)

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στην Τρίπολη (εικόνες)

Τρίπολη – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα, Σάββατο 26 Οκτωβρίου, η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του στην Τρίπολη.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόδημος Ζαρόκωστας, ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα του εορτάζοντος Αγίου Δημητρίου κατά των ειδώλων με σκοπό να οδηγήσει τους ανθρώπους της εποχής του στην Αλήθεια. “Ο Άγιος αποτελεί σήμερα πρότυπο κατήχησης και ιεραποστολής των χριστιανών, διδάσκοντας με το βίο του και το μαρτύριό του”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Προ της απολύσεως, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος προσεκάλεσε τους πιστούς στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, ενώ ευχήθηκε να είναι άξιος στα νέα του καθήκοντα και προέτρεψε όλους να έχουν τον απόλυτο σεβασμό και αγάπη προς τον νέο τους Ποιμενάρχη, έναν άξιο κληρικό με ήθος και πνευματικότητα.

Πλήθος πιστών συνέρρεε στον Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσει απότμημα Ι. Λειψάνου του Αγίου λαμβάνοντας την χάρη και την ευλογία του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

www.arxon.gr 

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...