Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τσιαμούλος στη ΔΡΤ: «Ουσιαστική η συνεισφορά του Δήμου Τρίπολης στις επετειακές εκδηλώσεις Μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή»

Τσιαμούλος στη ΔΡΤ: «Ουσιαστική η συνεισφορά του Δήμου Τρίπολης στις επετειακές εκδηλώσεις Μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή»

Στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και την ενημερωτική εκπομπή «Βουτιά στην Ενημέρωση και την Ψυχαγωγία» με το Μηνά Αρτόπουλο, μίλησε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιοχής Φιλικών «Η Πανπροσφυγική Ένωση Αρκαδίας» κ. Νίκος Τσιαμούλος για τις επετειακές εκδηλώσεις Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής την Κυριακή (15/09) στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στην πλατεία Προσφύγων της Μικράς Ασίας «Γιώργος Καραγιάννης».

Ο κ. Τσιαμούλος έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική γιορτή αναγνωρισμένη από το Κοινοβούλιο και το Ελληνικό Κράτος, της Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Μίλησε για την προσπάθεια του συλλόγου κάθε χρόνο να ανεβάζει το ποιοτικό επίπεδο των εκδηλώσεων. Μιας εκδήλωσης η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Τρίπολης.

Επίσης σε ότι αφορά το Δήμο Τρίπολης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλικών είπε ότι: «Τα τελευταία τρία χρόνια ο Δήμος Τρίπολης δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανταποκρίνεται στις αιτήσεις και απαιτήσεις του συλλόγου. Επ’ ευκαιρίας να ευχαριστήσω την κα Ελένη Καρούντζου γιατί έδειξε πολύ έκδηλο ενδιαφέρον και με αυτό τον τρόπο και την συμπεριφορά και προσπάθειά της διοργανώθηκε η βραδινή εκδήλωση το βράδυ της προσεχούς Κυριακής».

Ο κ. Τσιαμούλος αναφέρθηκε αρχικά στην πολιτιστική εκδήλωση το βράδυ της Κυριακής με ήχους από τη Μικρά Ασία από ένα πολύ ωραίο συγκρότημα MIA BAND στο οποίο μεταξύ άλλων ερμηνεύει η κα Κρητούλα Λαρδά, καλώντας με την ευκαιρία τους πολίτες να παρευρεθούν στην όμορφη αυτή εκδήλωση.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην πρωινή εκδήλωση μνήμης στην οποία μετά από σχετική πρόσκληση του Συλλόγου, αναμένεται να παρευρεθεί και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος και θα τιμήσει την εκδήλωση με την παρουσία του και θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας. Παρουσία θα δώσει στην εκδήλωση και η οικογένειά του αείμνηστου Γιώργου Καραγιάννη, η οποία σε κάθε ευκαιρία στηρίζει την προσπάθεια του Συλλόγου Φιλικών.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλικών αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ταξίδι στη Νέα Σμύρνη όπου τα μέλη του συλλόγου συναντήθηκαν μεταξύ άλλων με τον Σύλλογο «Εστία» που είναι ο μεγαλύτερος Μικρασιατικός σύλλογος στην Ευρώπη. Πραγματοποιήθηκε και συζήτηση με τη νέα Πρόεδρο του συλλόγου η οποία πιθανότατα θα παρευρεθεί και στις εκδηλώσεις στην Τρίπολη.

Γνωστοποιήθηκε και η δέσμευση από κοινού, της προσπάθειας αδελφοποίησης άμεσα των Δήμων Νέας Σμύρνης και Τρίπολης, με αφορμή και την αδελφοποίηση μεταξύ των δύο Σωματείων που θα προηγηθεί. Ο κ. Τσιαμούλος με τη σειρά του πρότεινε να υλοποιηθεί και η αντίστοιχη αδελφοποίηση μεταξύ των δύο Δήμων, προκειμένου να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις από κοινού υπό την αιγίδα του Δήμου και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρχει μια άριστη συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης και το Δήμαρχο. Τέλος αναφέρθηκε και σε ένα πολύ σημαντικό ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί στις «χαμένες πατρίδες».

 

Πηγή - www.drt915.gr 

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 16:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Το σόου Τσαμούλου έγινε θεσμός και με την βοήθεια της δημοτικής αρχής .

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...