Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η θεόρατη «Δρακότρυπα» της Επάνω Χρέπας! (εικόνες)

Η θεόρατη «Δρακότρυπα» της Επάνω Χρέπας! (εικόνες)

Αν έχετε παρακολουθήσει το αφιέρωμά μας σε διάφορα σπήλαια της Αρκαδίας, θα θυμάστε ότι έχουμε ήδη αναφερθεί στη «Χιονότρυπα» της Κανδήλας, στη «Νερότρυπα» του Μαινάλου, και στη «Δρακοσπηλιά» της Βυτίνας. Σήμερα θα κλείσουμε αυτήν την ενότητα με κάτι εξίσου θεαματικό, που επιπλέον είναι εν πολλοίς άγνωστο παρότι βρίσκεται τόσο κοντά μας!

Το βουνό της Επάνω Χρέπας είναι φημισμένο για την ονομαστή Μόνη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που αποτέλεσε ορμητήριο των Αγωνιστών της Επανάστασης του 1821. Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι κάτω από το ιστορικό μοναστήρι, σε δύσβατη και επικίνδυνη τοποθεσία, υπάρχει ένα τεραστίων διαστάσεων βάραθρο; Πρόκειται ουσιαστικά για μια πολύ μεγάλη καταβόθρα, που τα νερά της δεν αποκλείεται να καταλήγουν και αυτά στον Αργολικό Κόλπο, όπως συμβαίνει και με τόσες άλλες καταβόθρες του οροπεδίου μας. Χαρακτηριστικό του μεγέθους της είναι και το πανύψηλο δέντρο που έχει φυτρώσει στο επάνω μέρος της.

Επισκεφθήκαμε τη Δρακότρυπα μαζί με τον «συνάδελφο» ορειβάτη Παναγιώτη Βασιλείου, που τη θυμόταν από την επίσκεψη που είχε κάνει εκεί ως παιδί. Συμφωνήσαμε ότι την επόμενη φορά θα καταρριχηθούμε εντός της, με τη βοήθεια έμπειρων σπηλαιολόγων με τους οποίους είμαστε σε συνεννόηση. Οπότε, αργά ή γρήγορα, η Δρακότρυπα της Επάνω Χρέπας θα μας αποκαλύψει τα ενδότερα μυστικά της τα οποία φυσικά θα μοιραστούμε μαζί σας!

Τάσος Κεχαγιάς

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...