Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρωτοβουλία για την αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Πρωτοβουλία για την αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Όλα ξεκίνησαν στο τέλος Απριλίου, όταν οι εκπρόσωποι της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Ανδρέας Παπαντωνίου και Γιώργος Ρεβελιώτης, συναντήθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Illinois στο Urbana Champaign, με τους επικεφαλής του τμήματος συνεργασιών με ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού.

Σκοπός ήταν η εξέταση της δυνατότητας σύναψης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Illinois και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη.

Οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Illinois συμφώνησαν και επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την διμερή αυτή συνεργασία. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σικάγο, Εμμανουήλ Κουμπαράκης αξιολογώντας την κρισιμότητα των συζητήσεων.

Οι εκπρόσωποι της Παναρκαδικής (ΠΟΑ) υπογράμμισαν την προστιθέμενη αξία προώθησης μιας τέτοιας συνεργασίας προς όφελος των δύο ιδρυμάτων, αλλά και την σύγχρονη αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως.

Σε αυτή την πρωτοβουλία ήρθε να προστεθεί και η προ ημερών ενημερωτική συνάντηση του Ορθοπαιδικού Χειρουργού και πρώην Δημάρχου Τριπόλεως Δημοσθένη Σωτηρόπουλου, ως εκπροσώπου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής (ΠΟΑ) στην Τρίπολη με τον Πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ανδρέα Παπαντωνίου και τέθηκαν οι βάσεις και οι προϋποθέσεις για την συνεργασία με την Νοσηλευτική Σχολή, που στεγάζεται στο πάντα φιλόξενο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Στο Πανεπιστήμιο Illinois εκπρόσωποι της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής - Ανοιχτή η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...