Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από την Τρίπολη: «Θα αποζημιωθούν δίκαια όλες οι καλλιέργειες που καταστράφηκαν από τον παγετό» (vd)

Την Αρκαδία επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος αφού πρώτα πήγε σε καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιές από τον παγετό, στη συνέχεια ήρθε στην Τρίπολη και είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και ακολούθως σύσκεψη στο κτίριο της Περιφέρειας.
Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του κ. Οικονόμου. «Είναι φίλος από τα παλιά, είναι γνώστης των θεμάτων, η ειδικότητα του είναι γεωπόνος. Θα κάνουμε μια σε βάθος συζήτηση για τα αρδευτικά δίκτυα της Περιφέρειας. Η Πελοπόννησος δεν είχε το βηματισμό που έπρεπε σε αυτό το θέμα τα τελευταία χρόνια.»
Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός είπε: “Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ίσως από τους πιο δυναμικούς χώρους της Πατρίδας μας στον πρωτογενή τομέα με πολλά ΠΟΠ προϊόντα και τοπώσυμα που συνδέονται με τον αγροδιατροφικό τομέα. Θέλουμε να σχεδιάσουμε μια πολιτική εξωστρέφειας που θα δυναμώσει το εισόδημα του Έλληνα παραγωγού και θα επανατοποθετήσει τα προϊόντα μας στις διεθνείς αγορές. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για τις υποδομές και τα ζητήματα που απασχολούν το αγροτικό κόσμο. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε σωστά όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ενόψει της νέας ΚΑΠ.»
Για τις ζημιές από τον παγετό, είπε: “Επισκεφθήκαμε κτήματα που επλήγησαν από τον παγετό στην Αρκαδία. Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να εκτιμηθούν και να αποζημιωθούν δίκαια όλες οι καλλιέργειες που καταστράφηκαν. Θα αποζημιωθούν είτε μέσα από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, είτε με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.”
Τέλος, μετά από ερώτηση τόνισε: “Μέσα από το διάλογο θα βρεθεί κοινός τόπος για το νομοσχέδιο που αφορά τις λαϊκές αγορές.”
Ο Περιφερειάρχης έκανε στον Υφυπουργό ένα συμβολικό δώρο με τη σφραγίδα της Πελοποννησιακής Γερουσίας από τη Μονή Καλτεζών, με τον κ. Οικονόμου να λέει ότι δεν θα το ξεχάσει ποτέ, αφού είναι το πρώτο δώρο που δέχεται ως Υφυπουργός.
Β.Γ.
Σχετικά Άρθρα
- Παγετός | Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου στη Βουλή για την άμεση αποζημίωση των αγροτών της Αρκαδίας
- Άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ ζητά ο Δήμος Τρίπολης για τον σημερινό παγετό (εικόνες)
- Νίκας: "Έντονος, ακαταμάχητος και πολυεπίπεδος τοπικισμός χαρακτηρίζει και διαχρονικά την περιοχή μας"
- Νίκας: "Πατριδοκάπηλη η ρητορική Σαμαρά, αναγκαιότητα η διαγραφή του"!
- Νέα "σπόντα" Πτωχού για Νίκα: ""Προφανώς η λίμνη Τάκα δεν θα είναι υδατοδρόμιο"!