Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κατερίνα Κατσίγιαννη και Νεφέλη Παπαθανασίου ανέδειξαν την πλούσια πολιτιστική ιστορία του Βαλτεσινίκου και της Γορτυνίας!

Κατερίνα Κατσίγιαννη και Νεφέλη Παπαθανασίου ανέδειξαν την πλούσια πολιτιστική ιστορία του Βαλτεσινίκου και της Γορτυνίας!

Την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024 και ώρα 20:00 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βαλτεσινίκου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου η μουσικοχορευτική παράσταση «Πες μας γιαγιά…», την οποία συνδιοργάνωσαν ο Μουσικοχορευτικός & Λαογραφικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου «Χορεσίβιος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος « Η Κοίμηση της Θεοτόκου» και το Πολιτιστικό Κέντρο Βαλτεσινίκου.

Η Κατερίνα Κατσίγιαννη και η Νεφέλη Παπαθανασίου επιμελήθηκαν καλλιτεχνικά την παράσταση με μεράκι και ζήλο μεταφέροντας μας στο παρελθόν και αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική ιστορία του Βαλτεσινίκου και της Γορτυνίας. Τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων του «Χορεσίβιου», με την επιμέλεια της χοροδιδασκάλου Αγγελικής Νικολοπούλου, με το ταλέντο τους ως ηθοποιοί και χορευτές μας ταξίδεψαν σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Ανατολικής Ρωμυλίας. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με παραδοσιακή ορχήστρα από τους: κλαρίνο Νίκος Παπαηλίου, λαούτο Παναγιώτης Ρουσσάκος, κιθάρα Κυριάκος Μαρκογιάννης, κρουστά Τάκης Παπαδημητρίου και τραγούδι Νεφέλη Παπαθανασίου και Κατερίνα Κατσίγιαννη.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο πάτερ Θεμιστοκλής Δουρίδας, ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, ο αντιδήμαρχος Κλείτορος Ηλίας Ρέππας και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βαλτεσινίκου Σταύρος Βραχνός. Χαιρετισμούς απηυθύναν η πρόεδρος του Μουσικοχορευτικού και Λαογραφικού Συλλόγου «Χορεσίβιος» Κωνσταντίνα Κατέχου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου « Η Κοίμηση της Θεοτόκου» Παναγιώτης Βασιλικός, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Ιωάννης Μπουλούγαρης, ο αιδεσιμότατος Θεμιστοκλής Δουρίδας που με τον γλαφυρό του λόγο συνεχάρη όλους τους συντελεστές και τα παιδιά για την εξαιρετική παράσταση, καθώς και ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, όπου και αυτός με τη σειρά του συνεχάρη τους δραστήριους συλλόγους και τους συντελεστές για την πρωτόγνωρη, ξεχωριστή, παραδοσιακά σύγχρονη και πολύ ελληνική παράστασή που προσφέραν στο κοινό.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να δώσουμε στους συντελεστές της παράστασης, στους ηθοποιούς και χορευτές, στον αντιδήμαρχο Ηλία Ρέππα και την ομάδα του για την κατασκευή της εξέδρας για τους μουσικούς, τον Δήμο Γορτυνίας για την χρηματοδότηση της εκδήλωσης, το Πολιτιστικό Κέντρο για τη δωρεά της ηχητικής κάλυψης της παράστασης, το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Τριπόλεως για τη διάθεση των παραδοσιακών φορεσιών, τον Εμμανουήλ Σαρτζετάκη για τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης και τους συμπατριώτες μας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Παπαγεωργίου Αφροδίτη

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...