Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας | Ομόφωνο ψήφισμα για το ταχυδρομείο Βυτίνας - Κούλης: "Ψιλοδιαφαίνεται ότι απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που δεν ακούνε"

Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας | Ομόφωνο ψήφισμα για το ταχυδρομείο Βυτίνας - Κούλης: "Ψιλοδιαφαίνεται ότι απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που δεν ακούνε"

Η απόφαση να κλείσει το ταχυδρομείο της Βυτίνας συζητήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας.

«Η απόφαση μας ξάφνιασε» είπε ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, λέγοντας ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες από υπηρεσιακούς παράγοντες ότι δεν θα κλείσει το κατάστημα.

«Αδικαιολόγητη η προσπάθεια κάποιων να μου το χρεώσουν κάποιοι πολιτικά. Είδα έντονη ανησυχία για το ταχυδρομείο της Βυτίνας, δεν είδα την ανησυχία όταν έκλεισαν οι τράπεζες σε Τρόπαια και Δημητσάνα. Είναι προεκλογική περίοδο και ο καθένας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα πράγματα. Είδα άλλους που προσπαθούν να κατέλθουν υποψήφιοι να ανησυχούν για πρώτη φορά για τις εξελίξεις της Γορτυνίας, είναι υποκριτικό και όλοι αντιλαμβάνονται τη σκοπιμότητα.

Εμείς αυτονόητα αντιδρούμε και ήδη κάναμε τις πρώτες διαμαρτυρίες. Εκείνο που ψιλοδιαφαίνεται είναι ότι απευθυνόμαστε σε ανθρώπους δεν ακούνε, διότι οι αποφάσεις είναι ειλημμένες.

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ και της Eurobank είναι ανένδοτη και να συζητήσει αυτό το θέμα.

Να προχωρήσουμε και σε ένα ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου και να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους αυτοδιοικητικούς της χώρας.»

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Στρίκος είπε ότι δεν είναι δεοντολογικό να μιλάμε για πρόσωπα που δεν είναι παρόντες. «Είναι φιλότιμες οι προσπάθειες του Δημάρχου να αντιστρέψει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Την προηγούμενη φορά είχε καταγγείλει όσους είχαν γράψει σε διάφορα σαιτ. Τότε είχε ειρωνευτεί ο κ. Δήμαρχος και διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Εγώ μιλάω με γεγονότα. Δεν μου αρέσει να λαϊκίζω.

Η ταφόπλακα στα ΕΛΤΑ έχει μπει που πουλήθηκαν στην τράπεζα. Δεν αρκεί το ψήφισμα. Αυτή η ερημοποίηση και η αποψίλωση των υπηρεσιών που θα φτάσει; Να μαζευτούν όλες οι υπηρεσίες στην Τρίπολη και στον Πύργο;»

Ο Πέτρος Ζούνης σημείωσε: «Δυστυχώς εκτέθηκε ο Δήμαρχος διότι προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ότι οι πολιτικές επιλογές είναι αυτές. Και θα συνεχιστεί. Θα πάμε σε μια συγκεντροποίηση του πληθυσμού. Η αντίδραση είναι η απαίτηση από την τοπική αυτοδιοίκηση να υπάρξει ένα ειδικό πρόγραμμα για ειδική πολιτική για την ύπαιθρο. Δεν γίνεται τίποτα με το ψήφισμα. Αν δεν συγκρουστούμε με την πολιτική που οδηγεί τα πράγματα συνολικά προς την ιδιωτικοποίηση και την εξαύλωση της υπαίθρου, αυτά θα είναι συνεχώς τα αποτελέσματα. Χρειάζεται αντίδραση και από την κοινωνία. Όμως με μια τοπική αυτοδιοίκηση που έχει 70% η ΝΔ που ασκεί αυτή την πολιτική, δεν υπάρχει ουσιαστική αντίδραση».

Ο Δήμαρχος είπε ότι «προσδοκούν να έχουν πολιτικά οφέλη, λέγοντας ότι φταίει ο  Δήμαρχος. Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο μίλησα με τα δεδομένα εκείνης της στιγμής και είχα πει ότι πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση, αν και δεν γνώριζα κάτι συγκεκριμένο. Τον κ. Ζούνη θα ρωτήσω σε προσωπικό επίπεδο γιατί όλα αυτά που προτείνει δεν τα εφάρμοσε στην αυτοδιοικητική διαδρομή, όταν έκλειναν υπηρεσίες; Πότε έκλισε η Πειραιώς στη Δημητσάνα; Πότε έκλεισε το σχολείο στη Δημητσάνα; Δεν υπερασπίζομαι κανένα κόμμα. Τα καταγγέλλω όλα. Αλλά εδώ, δεν είμαστε να δημιουργούμε εντυπώσεις.

Δεν είδα τον κ. Μέγα ως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας να ανησυχεί τότε για την πυρασφάλεια. Τώρα ανησυχεί. Δεν τον είδα παρόντα στις φωτιές. Εγώ ήμουν 15 μέρες άπλυτος. Δεν μπορώ να βλέπω συγχαρητήρια στους μαθητές και να μην παρών σε καμία γιορτή, σε καμία εκδήλωση. Δεν του αφαιρώ το δικαίωμα, αλλά εκφράζω κι εγώ την άποψή μου και να καταχεριάζω. Κάποιοι νομίζουν ότι πουλάνε καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.»

«Κατηγορείτε πολλούς στα όρια της συκοφαντίας. Αν μπορούμε να δίνουμε συγχαρητήρια, πρέπει να παίρνουμε άδεια από εσάς; Το λες σε έναν εκπαιδευτικό που υπηρέτησε την εκπαίδευση 30 χρόνια;» είπε ο κ. Στρίκος προς τον Δήμαρχο.

«Ως αυτοδιοικητικός, πάντα ήμουν με την κοινωνία. Κι όταν ήμουν Πρόεδρος, έδωσα μάχες. Ήμουν παρών σε όλες τις κρίσιμες στιγμές. Εγώ ήμουν αυτός που ζήτησα αυτά να τα κάνουμε σε ένα αναπτυξιακό συνέδριο όταν κάηκε η Γορτυνία και δεν το θέλησε.» είπε ο κ. Ζούνης.

Ο Δήμαρχος ρώτησε που ήταν ο κ. Ζούνης όταν έκλεισαν σχολεία και τράπεζες κι εκείνος ήταν Πρόεδρος. «Δεν θυμάμαι να είσαστε παρών. Κύριε Ζούνη, μάλλον ήσασταν εκτός Ελλάδος.»

Στο τέλος, εγκρίθηκε ένα ψήφισμα του συμβουλίου που καταγγέλλει την απόφαση και ζητά την ανάκληση της απόφασης. Ομόφωνα ψηφίστηκε το ψήφισμα αυτό.

Κείμενο | ww.kalimera-arkadia.gr

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023 00:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ ωραία τα λες ΕΚΠ θα πρέπει όμως να διαβάσεις και το άρθρο του Πρώτου Θέματος για το σχολείο φάντασμα που μιλάει όταν κάποιοι σημερινοί σωτήρες της Γορτυνίας και τωρινοί άρχοντες καυχώνται να κλείσει(δίνοντας ανακριβή στοιχεία0 γιατί δεν τους ενδιαφέρει σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα. Μιλούν απαξιωτικά για καθηγητές λέγοντας ότι θα πληρώνουν και τις κηδείες τους.; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΛΕΝΕ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ. ΚΡΙΜΑ ΛΙΓΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ!!!!!!!!!!!!!

  • ΕΚΠ.
    ΕΚΠ. Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 20:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Αγαπητοί όψιμοι σωτήρες της Γορτυνίας καλημέρα σας!!
    Το κλείσιμο του Ταχυδρομείου Βυτίνας σίγουρα είναι μία λυπηρή εξέλιξη ,που υποβαθμίζει, συμβάλλει στην ερημιά του τόπου μας και μακάρι να ανακληθεί η απόφαση.
    Όμως κάποια ερωτήματα πρέπει να μας προβληματίσουν.
    Πού ήσαστε όταν έκλεινε το Γυμνάσιο -Λύκειο Δημητσάνας με 48!!! μαθητές/τριες και το Γυμνάσιο -Λύκειο Λαγκαδίων;
    Όσοι συμμετείχατε στο Δημοτικό συμβούλιο τότε (και συμμετείχατε πολλοί από αυτούς που ζητάτε σήμερα να σας ψηφίσουν) κάνατε κάτι; Πώς θα ζητήσετε ξανά την ψήφο των συμπολιτών σας;
    Ξέρετε πως οι δήμαρχοι της Αχαΐας και Αργολίδας "κτύπησαν" το χέρι στο τραπέζι της υφυπουργού ,απαίτησαν και πέτυχαν να μην κλείσει ΚΑΝΕΝΑ σχολείο στην ορεινή Αχαΐα και Αργολίδα;
    Ξέρετε ότι στον Δήμο Καλαβρύτων λειτουργούν σχολεία με 19! Μαθητές; Εμείς τα κλείσαμε με αποτέλεσμα να μετακομίσουν τα παιδιά μας στην Τρίπολη.
    Αναρωτηθήκατε τι κάναμε όλοι μας;
    Ξέρετε ότι για να έρθουν παιδιά στα σχολεία των Τροπαίων και της Βυτίνας ξυπνούν στις 5:30 το πρωί και γυρνούν στο σπίτι τους στις 5:00 το βράδυ; Δεν είναι τα δικά σας παιδιά αλλά ενός άλλου, κατώτερου Θεού.
    Πού ήσαστε όταν έκλεισαν οι τράπεζες στη Δημητσάνα και στα Τρόπαια και έλεγαν στους αγρότες της περιοχής μας «Μα τώρα είμαστε στην ψηφιακή εποχή»;
    Μήπως και σήμερα δεν υπόσχονται κάποιοι Ψηφιακή διακυβέρνηση!!!
    Ποιο ήταν το ενδιαφέρον σας όταν έκλεισε το ταχυδρομείο των Λαγκαδίων;
    Αναρωτηθήκατε πώς έπαιρνε την αγροτική σύνταξη ο παππούς και η γιαγιά από την Κερπινή και την Κερέσοβα;
    Τι κάνατε για τον δρόμο μετά τα Λαγκάδια; Μήπως σας βολεύει ο τουρισμός να σταματάει στο χωριό σας;
    Η Γορτυνία δεν είναι δέκα ημέρες διακοπές τον Αύγουστο και πέντε το Πάσχα.
    Μήπως ταιριάζει περισσότερο ο στοχασμός και η ντροπή ,από οτιδήποτε άλλο;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 08:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Δήμαρχε εμεις σε εκλεξαμε γιατί οι προηγούμενοι τα εκαναν μανταρα δυστυχως εσυ τα εκανες χειρότερα.
    καιρός για ανανέωση

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...