Menu
RSS
Δευτέρα, 07/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Τραυματισμένος φιδαετός στη διαδρομή "Δημητσάνα-Στεμνίτσα"

Τραυματισμένος φιδαετός στη διαδρομή "Δημητσάνα-Στεμνίτσα"
Χθες το απόγευμα 7/7/2023, στη διαδρομή Δημητσάνα-Στεμνίτσα βρέθηκε στο οδόστρωμα ένας φιδαετός τραυματισμένος σοβαρά στη μία φτερούγα του ( προφανώς από χτύπημα σε διερχόμενο αυτοκίνητο). Οδηγοί άλλων διερχόμενων αυτοκινήτων και περαστικοί σταμάτησαν και προστάτευσαν το πτηνό από επιπλέον τραυματισμό καλώντας συγχρόνως την ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής) προκειμένου να τους δοθούν οδηγίες. Εθελόντρια της ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ. συνέλεξε το πτηνό και σήμερα το μεσημέρι το παρέδωσε στην ΑΝΙΜΑ ( Καλλιθέα Αττικής) για περίθαλψη. Ας ελπίσουμε πως θα τα καταφέρει και θα ξαναγυρίσει στο σπίτι του.
Παρακαλούνται οδηγοί αυτοκινήτων ή περιπατητές, αν τυχόν βιώσουν ανάλογη περίπτωση, να επικοινωνήσουν άμεσα με αρμόδιους φορείς, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τέτοια περιστατικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
(Ο φιδαετός είναι είδος αετού και το μοναδικό είδος κιρκαετού, που απαντάται στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική του ονομασία είναι Circaetus gallicus και δεν περιλαμβάνει υποείδη).

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...