Menu
RSS
Παρασκευή, 27/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Ελαιόδεντρο-μνημείο από την Γορτυνία στο Παρίσι!

Ελαιόδεντρο-μνημείο από την Γορτυνία στο Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024: Ελαιόδεντρο-μνημείο από την Γορτυνία στο Παρίσι.
Η πρόταση του Δήμου Γορτυνίας, όπως αυτή κατατέθηκε από το Δήμαρχο Γορτυνίας Στάθη Κούλη.
Aπό τον τόπο του αρχαίου κτήματος του Ξενοφώντα στη Γορτυνία, μέχρι το Παρίσι που θα πραγματοποιηθούν οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024, ενδέχεται να ταξιδέψει ένα υπεραιωνόβιο ελαιόδεντρο-μνημείο
Η πρόταση για τη διάθεση του μνημειακού δέντρου προς αυτή την κατεύθυνση, κατατέθηκε σήμερα από τον δήμαρχο Γορτυνίας, Ευστάθιο Κούλη, κατά τη διάρκεια ημερίδας της «Golden Olive Expo» που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης DETROP-OENOS.
«Στην Αρχαία Θέλπουσα, παραποτάμια στο Λάδωνα, βρίσκεται το κτήμα που είχε παραχωρηθεί στον ιστορικό και σωκρατικό φιλόσοφο Ξενοφώντα… Πρόκειται για ένα δάσος, σήμερα, με αιωνόβιες ελιές– μνημεία της φύσης, που δυστυχώς πρόπερσι στις μεγάλες φωτιές υπέστη τεράστια φυσική και πολιτιστική καταστροφή… Κάηκε η ιστορική ελιά του Ξενοφώντα, ένα υπέροχο έργο της φύσης και της ιστορίας. Μία από αυτές τις υπεραιωνόβιες, ιστορικές ελιές, τη διαθέτουμε ως συνεισφορά στο (σ.σ. υπό δημιουργία) Ολυμπιακό Forum, για τη μεταφορά και μεταφύτευσή της στο Παρίσι, στο πλαίσιο συνεργασίας μας με τον δήμο Παρισίων» είπε, γνωστοποιώντας την πρότασή του, ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...