Menu
RSS
Σάββατο, 12/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Νίκος Ανδρουλάκης: "Επιστρέψαμε, συνεχίζουμε και κερδίζουμε όλοι μαζί"

Νίκος Ανδρουλάκης: "Επιστρέψαμε, συνεχίζουμε και κερδίζουμε όλοι μαζί"

Η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής επιβεβαίωσε την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ. Τα δύσκολα χρόνια, όταν κινούμασταν ανάμεσα στις συμπληγάδες του δικομματισμού, και μας αντιμετώπιζαν με περισσή αλαζονεία ως συμπλήρωμα, είναι πίσω μας. Το ΠΑΣΟΚ ανακτά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο και όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας προσβλέπουν πλέον σε εμάς.

Η εσωκομματική διαδικασία που ακολουθήθηκε το τελευταίο τρίμηνο, ήταν υποδειγματική. Ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχα την ευθύνη απέναντι στον κόσμο της παράταξης να μη βυθιστούμε σε μια διαλυτική εσωστρέφεια, όπως συμβαίνει σε άλλα κόμματα. Μια εσωστρέφεια που θα έθετε σε κίνδυνο όσα με κόπο είχαμε πετύχει τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Είμαι περήφανος που δρομολόγησα και εγγυήθηκα αυτή τη διαδικασία. Και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην καθεμία και τον καθένα από τους συνυποψηφίους μου που και εκείνοι με τη στάση τους έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ διακρίνεται από πολιτική ωριμότητα, ποιότητα στελεχών, υψηλή πολιτική κουλτούρα. Και αυτό είναι μια κατάκτηση όλων μας, που πρέπει να διαφυλάξουμε και μελλοντικά.

Τα καλύτερα πλέον είναι μπροστά μας. Τα ποσοστά μας ανεβαίνουν καθημερινά. Κυρίως όμως, η κοινωνία κοιτάζει πλέον σε εμάς. Έχει προσδοκίες από εμάς και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος, που έχουμε καταγράψει τα τελευταία χρόνια.

Τη δυναμική αυτή, στην οποία ως Πρόεδρος του Κινήματος συνέβαλα καθοριστικά, δεσμεύομαι να την αξιοποιήσω περαιτέρω. Ενωτικά στο εσωτερικό της παράταξης. Δυναμικά στη δημόσια παρουσία μας. Με ισχυρή αντιπολιτευτική φωνή μέσα στη Βουλή και την κοινωνία . Και προπαντός, με σοβαρό και αξιόπιστο προγραμματικό λόγο, που θα δίνει ελπίδα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Όραμα μου είναι το ΠΑΣΟΚ να γίνει κυβερνητική δύναμη, που θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού, θα αντιμετωπίσει τη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής και παραγωγής, θα αναγεννήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα ενισχύσει το κοινωνικό κράτος, θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και θα κινητοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, θα ετοιμάσει το στρατηγικό εθνικό σχέδιο απέναντι σε σύγχρονες προκλήσεις, θα θωρακίσει τους θεσμούς γιατί χωρίς κράτος δικαίου η κοινωνία και η οικονομία εξελίσσονται σε ζούγκλα όπου υπερισχύει το συμφέρον του ισχυρού.

Η εμπειρία άλλων κομμάτων έδειξε ότι τα μεγάλα λόγια και οι κούφιες υποσχέσεις μπορούν να γεννήσουν νέες, ακόμα μεγαλύτερες διαψεύσεις.

Ο δικός μου δρόμος είναι ξεκάθαρος: Αξιοπιστία, σκληρή δουλειά και σοβαρές κουβέντες. Έτσι κάναμε τα πρώτα βήματα για να βγάλουμε το ΠΑΣΟΚ από τα δύσκολα. Και έτσι θα κάνουμε τώρα το μεγάλο άλμα μπροστά για να γίνουμε ξανά δύναμη ελπίδας και προοπτικής για την ελληνική κοινωνία.

Είμαστε ένα Κίνημα με βαριά ιστορική παρακαταθήκη. Το Κίνημα που ρίζωσε τη δημοκρατία, άμβλυνε τις ανισότητες, έδωσε φωνή και υπερηφάνεια στους μη-προνομιούχους, που θεμελίωσε μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα. Το κόμμα του ΕΣΥ, του ΑΣΕΠ, των μεγάλων έργων, αλλά και των μεγάλων θυσιών όταν το απαίτησε το καλό του τόπου.

Αυτό το κόμμα που έπεσε, σηκώθηκε, διδάχθηκε, ανανεώθηκε, μετεξελίχθηκε, είναι έτοιμο να παίξει ξανά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο. Να γίνει κυρίαρχη πολιτική δύναμη και να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Την Κυριακή ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας και τη Δευτέρα προχωράμε όλοι μαζί στα καλύτερα που ανοίγονται μπροστά μας. Είμαστε έτοιμοι!

Νίκος Ανδρουλάκης

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...