Menu
RSS
Τετάρτη, 09/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Ο Κικίλιας είναι ο υπουργός που αγόρασε διαμέρισμα 1,2 εκατ. στη Βασιλίσσης Σοφίας!

Ο Κικίλιας είναι ο υπουργός που αγόρασε διαμέρισμα 1,2 εκατ. στη Βασιλίσσης Σοφίας!

Λύθηκε το μυστήριο με το σπίτι αξίας 1,2 εκατομμυρίων που αγόρασε υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας, μετά τον σάλο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Βασίλης Κικίλιας είναι ο υπουργός που αγόρασε διαμέρισμα 100-120 τετραγωνικών στη Βασιλίσσης Σοφίας, πέριξ του Εθνικού Κήπου και πολύ κοντά στο προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα «Παραπολιτικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αρχικό ρεπορτάζ δεν γινόταν αναφορά στο όνομα του υπουργού, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σάλος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, το θέμα μονοπωλεί τις κυβερνητικές συζητήσεις και «δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρξουν σήμερα δηλώσεις από τον ίδιο τον υπουργό για το περιβόητο ακίνητο». 

Παράλληλα, όπως αναφέρουν τα «Παραπολιτικά», «με βάση το «πόθεν έσχες» του, ο κ. Κικίλιας δικαιολογεί απολύτως τα χρήματα που ξόδεψε» καθώς όπως σημειώνεται «αναγκάστηκε να πουλήσει ένα οικογενειακό ακίνητο, προκειμένου να αγοράσει το νέο του κατάλυμα». 

Ωστόσο, αναφέρουν ότι «παρόλο που δεν τίθεται θέμα με την αγοραπωλησία, πολλοί είναι αυτοί εντός και εκτός κυβέρνησης που λένε ότι μπορεί να είναι νόμιμο να αγοράζει ένας εν ενεργεία υπουργός ακίνητο έναντι υψηλού τιμήματος, ωστόσο δεν είναι και τόσο ηθικό». 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ

Για «εμπάθεια» κάνει λόγο ο Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτησή του με αφορμή το δημοσίευμα για την αγορά διαμερίσματος 1,2 εκατ. ευρώ στη Βασιλίσσης Σοφίας.

«Η πώληση ενός προϋπάρχοντος δηλωμένου περιουσιακού στοιχείου και η αγορά ενός άλλου ανάλογης αξίας, με απόλυτη διαφάνεια ως προς τα τιμήματα και τις διαδικασίες, είναι απόδειξη του καθαρού τρόπου που πορεύθηκα σε όλη μου τη ζωή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά η ανάρτηση Κικίλια

«Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνω στο στόχαστρο κακόβουλων σχολίων, αν και το τελευταίο «κρούσμα» ξεχωρίζει γιατί δηλώνει, και μάλιστα ευθαρσώς, την εμπάθεια στο πρόσωπό μου και στην οικογένεια μου.

Επειδή, όμως πάλι απέτυχαν να «βγάλουν λαβράκι», καθώς πάντα λειτουργώ με απόλυτη διαφάνεια, με το όνομα και την υπογραφή μου, ώστε οι Αρχές, η Βουλή, ο Τύπος και οι πολίτες να μπορούν ανά πάσα στιγμή να με ελέγχουν, τώρα προσπαθούν να μετατοπίσουν το θέμα στο πεδίο της δεοντολογίας, της ηθικής κλπ.

Καθαρές κουβέντες: Η πώληση ενός προϋπάρχοντος δηλωμένου περιουσιακού στοιχείου και η αγορά ενός άλλου ανάλογης αξίας, με απόλυτη διαφάνεια ως προς τα τιμήματα και τις διαδικασίες, είναι απόδειξη του καθαρού τρόπου που πορεύθηκα σε όλη μου τη ζωή.

Στην πολιτική μπήκα «χορτάτος» χάρη στην οικογένεια και την καριέρα μου και σκοπεύω όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους να συνεχίσω να τιμώ και να σέβομαι βαθιά όσους με στηρίζουν με τη ψήφο και την εμπιστοσύνη τους».

Το πρωί της Τετάρτης αναρτήθηκε το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» που ανέφερε ότι ο Βασίλης Κικίλιας είναι τελικά ο υπουργός που αγόρασε το διαμέρισμα των 100-120 τετραγωνικών πέριξ του Εθνικού Κήπου.

Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι «με βάση το «πόθεν έσχες» του, ο κ. Κικίλιας δικαιολογεί απολύτως τα χρήματα που ξόδεψε» καθώς όπως σημειώνεται «αναγκάστηκε να πουλήσει ένα οικογενειακό ακίνητο, προκειμένου να αγοράσει το νέο του κατάλυμα».

Ωστόσο, αναφέρουν ότι «παρόλο που δεν τίθεται θέμα με την αγοραπωλησία, πολλοί είναι αυτοί εντός και εκτός κυβέρνησης που λένε ότι μπορεί να είναι νόμιμο να αγοράζει ένας εν ενεργεία υπουργός ακίνητο έναντι υψηλού τιμήματος, ωστόσο δεν είναι και τόσο ηθικό».

«Δικαίωμά του να το κάνει» – Η απάντηση Μαξίμου για το διαμέρισμα 1,2 εκατ. ευρώ του Κικίλια

Θέση για τον σάλο που προκλήθηκε σχετικά με την αγορά ενός σπιτιού αξίας 1,2 εκατομμυρίων από τον Βασίλη Κικίλια πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το εάν υπάρχει πολιτικό ζήτημα με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «εξέδωσε μια ανακοίνωση ο υπουργός η οποία μας καλύπτει με βάση και τα δεδομένα τα οποία ο ίδιος παραθέτει. Για αυτό τον λόγο υπάρχει και το πόθεν έσχες γιατί φαίνεται πως μπαίνει ο καθένας από εμάς στην πολιτική ή σε οποιαδήποτε άλλη θέση ευθύνης» και πρόσθεσε ότι «προφανώς αν κάποιος εισερχόμενος στην πολιτική εμφανίζει κάποια χρήματα ή κάποια ακίνητα αυτό δεν μπορεί κανείς να το ποινικοποιήσει, ούτε εφόσον μια αγοραπωλησία είναι κατά τα προβλεπόμενα από τον νόμο μπορεί επίσης να ποινικοποιηθεί. Εφόσον ένας πολιτικός εν προκειμένω ένας υπουργός έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει μια τέτοια κίνηση και η κίνηση αυτή δικαιολογείται, όπως ο ίδιος επισημαίνει από την προηγούμενη οικονομική του κατάσταση μια άλλη αγοροπωλησία την οποία έκανε, είναι προφανώς δικαίωμά του να το κάνει».

Παράλληλα, είπε ότι «ο καθένας κάνει τις επιλογές του, διαχειρίζεται όπως θέλει την περιουσία του, είναι κάτι το οποίο προφανώς εμείς απαιτούμε όλα αυτά να γίνονται όπως προβλέπει ο νόμος χωρίς σκιές, να δηλώνονται εγκαίρως, να δικαιολογούνται πλήρως για να υπάρχει απόλυτη λογοδοσία στους πολίτες».
Η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια

Από την μεριά του ο Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτησή του με αφορμή το δημοσίευμα για την αγορά διαμερίσματος 1,2 εκατ. ευρώ στη Βασιλίσσης Σοφίας είπε ότι «η πώληση ενός προϋπάρχοντος δηλωμένου περιουσιακού στοιχείου και η αγορά ενός άλλου ανάλογης αξίας, με απόλυτη διαφάνεια ως προς τα τιμήματα και τις διαδικασίες, είναι απόδειξη του καθαρού τρόπου που πορεύθηκα σε όλη μου τη ζωή».

documentonews

 

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2024 17:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποιά καριέρα σου ρε κάτω του μετρίου μπασκετμπολίστα; Σιγά Λεμπρόν Τζέιμς μη σου φύγει ο πόντος από το καλσόν

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...