Menu
RSS
Σάββατο, 29/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κωνσταντινόπουλος: "Θέλουμε να γίνει Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Να πάμε με πρόσωπο που μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη" (vd)

Κωνσταντινόπουλος: "Θέλουμε να γίνει Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Να πάμε με πρόσωπο που μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη" (vd)
? Βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ»
? Για τον ΣΥΡΙΖΑ
Έχω τονίσει εδώ και καιρό ότι υπάρχει ένα κόμμα Κασσελάκη το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα που γνωρίζαμε. Λέει ό,τι θέλει και ό,τι του αρέσει, σαν ένα σούπερ μάρκετ που πας και αγοράζεις ό,τι θέλεις. Δεν έχει καμία σχέση με την κεντροαριστερά και τον προοδευτικό χώρο. Στεναχωριέμαι που κλείνει ένα ιστορικό μέσο αλλά επειδή δεν έχω την εικόνα τι συμβαίνει μέσα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλω να εμπλακώ στα εσωτερικά τους.

 

? Για τις Τράπεζες
Την προηγούμενη εβδομάδα είχα κάνει ερώτηση στη Βουλή για την αισχροκέρδεια των τραπεζών από προμήθειες. Χθες ο κ. Χατζηδάκης μετά τα «μπινελίκα» που έριξε στους τραπεζίτες, έστειλε τελεσίγραφο στις Τράπεζες για τις προμήθειες. Αντί να ρίχνουμε «μπινελίκια» να κάνουμε πράξη κάτι απλό. Οι Τράπεζες έχουν τρία δισεκατομμύρια υπερκέρδη. Να τα φορολογήσουμε και να βάλουμε μια λογική στις χρεώσεις, στα επιτόκια, ώστε να είμαστε τουλάχιστον στο μέσο όρο της Ευρώπης. Αντί ο κ. Χατζηδάκης να στέλνει τον Υφυπουργό κ. Δήμα και να μας λέει άλλα την πρώτη μέρα και να στέλνει τελεσίγραφα την επόμενη, ας συνεννοηθούμε όλοι μαζί στη βουλή, ώστε να βοηθήσουμε πάνω σε αυτό το ζήτημα.

 

? Για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ
Είμαστε σε μια προεκλογική περίοδο που υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, όπως υπήρχαν και παλαιότερα. Ο κ. Ανδρουλάκης για παράδειγμα είχε ενδιαφερθεί για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από το 2017. Έτσι συμβαίνουν αυτά, όταν έχεις φιλοδοξίες πρέπει να τις εκφράζεις.
Ο κ. Ανδρουλάκης και πολύ καλά έκανε, έθεσε υποψηφιότητα το 2017, δηλαδή μετά από ενάμιση χρόνο όπου η Φώφη Γεννηματά πήρε το ΠΑΣΟΚ διαλυμένο και το πήγε στο 6,6%. Το 2017 ψήφισα Φώφη Γεννηματά και το 2021 ψήφισα Νίκο Ανδρουλάκη. Δυστυχώς με τον κ. Πρωτοσάλτε και τον κ. Οικονόμου ήμασταν απέναντι καθώς στήριζαν Ανδρέα Λοβέρδο και έχασαν. Όπως στήριζα το 2017 Φώφη Γεννηματά και το 2021 Νίκο Ανδρουλάκη, σήμερα λέω ότι πρέπει να αλλάξουμε και να πάμε παρακάτω με ένα πρόσωπο που θα είναι Πρωθυπουργίσιμο και θα μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη.
Εμείς θέλουμε να γίνει το ΠΑΣΟΚ Κυβέρνηση. Εάν θέλουμε να κάνουμε στο κόμμα μας μια αλλαγή είναι γιατί θέλουμε να βρούμε το μείγμα των πολιτικών και των προσώπων και της ηγετικής ομάδας όπου θα αντιπαρατεθεί με τον κ. Μητσοτάκη και να κερδίσει. Δεν έχει καμία ουσία να παίζουμε στον μικρό τελικό, ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ.
Όταν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν Μητσοτάκη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όταν όμως επιστρέφουν και ξανά ψηφίζουν τον χώρο τους, δεν είναι καλό; Στις τελευταίες εκλογές έφυγαν από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ περίπου ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες ψηφοφόροι που κατά κύριο λόγο ήταν ψηφοφόροι του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Ένα μέρος των ψηφοφόρων είχε ψηφίσει Μητσοτάκη στη λογική να φύγει ο Τσίπρας και πολλοί από αυτούς τα προηγούμενα χρόνια ήταν ψηφοφόροι που είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Αυτοί οι άνθρωποι για τους δικούς τους λόγους δεν μας ψήφισαν, δεν τους πείσαμε. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται πρόσωπα και πολιτικές τις οποίες παρουσιάζεις και επιλέγεις ένα νέο πρόσωπο με μια νέα ηγετική ομάδα, ώστε να πείσεις εκείνους τους ανθρώπους που είχαν απομακρυνθεί από το κόμμα, να επιστρέψουν να σε ψηφίσουν. Σήμερα το χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει το άτομο που θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ είναι να μπορεί να καθίσει δίπλα στον κ. Μητσοτάκη και να μπορεί να πει κάποιος ότι θα τον ψηφίσω για Πρωθυπουργό.
Τα συστήματα της ΝΔ όπως ο κ. Μουμτζής, έλεγαν πριν τις εκλογές ότι δεν κάνει το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του, σήμερα βγαίνουν και λένε ότι δεν πρέπει να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ.
Μετά την Κεντρική επιτροπή θα πούμε δημόσια ποιον θεωρούμε κατάλληλο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Εγώ έχω πει μακάρι να είναι υποψήφιος ο κ. Δούκας, όπως έχω επίσης αναφέρει το ίδιο για τον κ. Γερουλάνο και τον κ. Χριστοδουλάκη.
Ο μόνος που κέρδισε τη ΝΔ και το σύστημά της τα τελευταία χρόνια, συμβολικά και ουσιαστικά είναι ο Χάρης Δούκας. Τη νίκη στο ΠΑΣΟΚ και στις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις την έδωσε ο Χάρης Δούκας.

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 07:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο μόνος που βάζει πλάτη για με κερδαει ο Μητσοτάκης είναι ο Κωνσταντινόπουλος. Αλήθεια , πόσα δάνεια έχεις ? Έχουν ρυθμιστεί και εξυπηρετούνται ?

  • Κατάντησες αηδια
    Κατάντησες αηδια Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 18:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Σαλιγκαρουλη,,,συνέχισε,, καλά το πας
    Κοίτα μη σε πατήσουν όμως!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 15:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Όταν το μυρμήγκι θέλει να χαθεί βγάζει φτερά Οδυσσέα.

  • Anonymous
    Anonymous Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 14:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Έχω ξεχάσει... πόσο ποσοστό πήρε ο Δούκας την πρώτη Κυριακή των εκλογών......Ε ρε σανό που μας ταιζουν....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...