Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για γάμο ομόφυλων: "Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα"!

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για γάμο ομόφυλων: "Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα"!

«Έγινε συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά αφορούσε αλλο θέμα, για τα ακίνητα, την Τρίτη που θα συνεδριάσουμε θα ακούσετε την επίσημη θέση της εκκλησίας» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του κατά την τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάρκης, αναφερόμενος στο προωθούμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, τι κοινωνία θέλουμε;» είπε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Θα συνέλθει η ιεραρχία μετά από δυο τρεις μέρες και εκεί θα ακουστεί η άποψη της Εκκλησίας, επισήμως. Σε τέτοια θέματα ούτε ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να πάρει θέση ούτε ο πρωθυπουργός ο ίδιος, απλώς τη θέλησή του και την πορεία του.

Στο τέλος είναι ο κόσμος, ο λαός μας. Αν ο λαός μας θέλει να κάνει αυτό θα το κάνει – αν δε θέλει, όχι. Το ποίμνιο δεν θέλει να κατέβει, να ενημερωθεί πρέπει. Για να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε. Αυτό πρέπει ο κόσμος να καταλάβει και να δει πως θα είναι τα παιδιά εκείνα που θα ‘ρθουν.

Πως θα ζήσω σε μια οικογένεια που θα έχει δύο μπαμπάδες δύο μαμάδες; Πως θα ξυπνάει το πρωί μέσα στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του; Και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούρια, δεν την απορρίπτουμε. Βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα ο καθένας να τη διαστρέφει και να την κάνει όπως θέλει; Και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα;

(…) Είναι θέμα της κοινωνίας η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, να κάνει ο,τιδήποτε. Αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο. Και ο κάθε ένας από εμάς δεν πρέπει σε τέτοια θέματα μεγάλα να σκέπτεται τι θα πει δεξιά, τι θα πει αριστερά, τι θα πει κεντρώα παράταξη.

Σκέφτεται ποια κοινωνία θέλουμε και ποια οικογένεια».

Ρεπορτάζ ΕΡΤ: Ηλίας Κούκος

7 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024 16:02 Σύνδεσμος σχολίου

    20:04 Εσύ δεν πρέπει να μιλάς αλλά να βελάζεις βοσκέ. Μόνο αυτή τη γλώσσα ξέρεις και καταλαβαίνεις. Στη στάνη σου γρήγορα που θα μιλήσεις κιόλας. Μπεεεεεεε

  • GA.TA.
    GA.TA. Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024 12:52 Σύνδεσμος σχολίου

    ¨θα μπορούσε να γίνει Κ Α Ι ένα δημοψήφισμα" λέει ο Πάτερ.
    Δεν λέει ορθά κοφτά η εκκλησία μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τον γάμο ομοφυλοφίλων !
    Πράγμα που σημαίνει σε ολίγα έτη θα τους παντρεύει με παπά - κουμπάρο & ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ !!!.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024 06:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Επιτέλους η Ελληνική εκκλησία έχει έναν άξιο ηγέτη, πού ξέρει να σέβεται τον λαό καί την ετυμηγορία του. Όχι να φανατιζει τον κόσμο με συνθήματα καί ανούσιες κορώνες όπως γινόταν προηγουμένως. Πραγματικός θρησκευτικός ηγέτης ο Ιερώνυμος, όχι ακραίος καί διχαστικός όπως πρίν...... αξίζει να τόν σεβόμαστε όλοι. Σεβασμιότατε, συνέχισε έτσι, να ενώνεις καί να δείχνεις τον σωστό δρόμο στον λαό. Κερδίζεις επάξια την αγάπη καί τόν σεβασμό μας.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 20:04 Σύνδεσμος σχολίου

    ρε ανώμαλe 18:25 γι αυτό πάμε από το κακό στο χειρότερο εδώ κάνει δήλωση ο αρχηγός τις εκκλησίας δηλαδή τι ?να τα διαλύσουμε όλα ?η εκκλησία οφείλει να κρατά άμυνα και να έχει αρχές μπάζο ε μπάζο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 18:27 Σύνδεσμος σχολίου

    @17.53 Ουστ ρε ταγάρι μάζεψε τη βρωμόγλωσσά σου

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 18:25 Σύνδεσμος σχολίου

    17:53 Ναι ρε μήτρο του κερατά και η εκκλησία θα τις αποδεχτεί και θα πει κι ένα τραγούδι, αλλά και η πολιτεία. Γι' αυτό γίνονται τα δημοψηφίσματα. Ως έσχατη λύση για να πάρει ο λαός την τελική απόφαση. Είναι μια διαδικασία άμεσης ψηφοφορίας όλου του εκλογικού σώματος για να επικυρώσει ή να απορρίψει μια πρόταση ενός κράτους που έχει ιδιαίτερη σημασία, εν προκειμένω το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αν λοιπόν το δημοψήφισμα βγει υπέρ των γάμων των ομόφυλων κλπ. αυτό θα πει ότι η κοινή γνώμη στο σύνολό της τους αποδέχεται, αν όχι, το ίδιο. Βλάχο, ε βλάχο. Καρατσοπάνο των βουνών και των λόγγων, που θα βρίσεις κιόλας άσχετε σαβούρη

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 17:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτός είναι αρχηγός εκκλησίας για τον π@@@ δήλωση .και αν το δημοψήφισμα βγει θετικό η εκκλησία θα αποδεχτεί τις υιοθεσίες και το γάμο ρε αρχιτράγο ?

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...