Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τσίπρας: "Το Μαξίμου ... χορηγός της Πλεύσης Ελευθερίας"

Τσίπρας: "Το Μαξίμου ... χορηγός της Πλεύσης Ελευθερίας"

Επίθεση στην Πλεύση Ελευθερίας και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Kontra channel.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για παράτυπη συμμετοχή της Πλεύσης Ελευθερίας στις εκλογές του Μαΐου.  «Προωθήθηκε με την ευγενική χορηγία του Μεγάρου Μαξίμου. Υπήρξαν άλλα κόμματα τα οποία ήταν στη Βουλή, και δεν είχαν τη μιντιακή στήριξη που είχε αυτό το κόμμα», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο και για «παρατυπίες» στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Πλεύσης. «Κάποια άλλα, όμως, τα οποία εκτιμούσαν από το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν παίρνουν ψήφους από τη δική τους δεξαμενή, αλλά από τη δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ, προωθήθηκαν σκανδαλωδώς. Εγώ διάβασα μια σειρά από δημοσιεύματα που έλεγαν ότι η Πλεύση Ελευθερίας, είχε σοβαρότατες παρατυπίες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Όλα τα κόμματα ήταν και είναι υποχρεωμένα να έχουν τρεις ομογενείς στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλιώς είναι άκυρα, και δεν είχε στην προηγούμενη εκλογική περίοδο, έβαλε τώρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι αυτό το οποίο «έχει αξία» ενόψει της κάλπης της Κυριακής 25 Ιουνίου είναι «να παλέψουμε τούτη την ώρα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ψήφο την ψήφο, άνθρωπο τον άνθρωπο, με στόχο να ανατρέψουμε αυτό το αποτέλεσμα συνολικά». Διότι, όπως είπε, είναι μια νέα εκλογική αναμέτρηση, γίνεται μ’ ένα νέο εκλογικό σύστημα «και άρα εμείς δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας, μέχρι την τελευταία στιγμή, να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα».

Αναφορικά με τις αλλαγές που έγιναν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Πρώτα απ’ όλα πήραμε το μήνυμα της κάλπης. Και εφόσον πήραμε το μήνυμα της κάλπης, έπρεπε πρωτίστως να σταθούμε όρθιοι και να δώσουμε τη μάχη, δεν είχαμε πάρα πολύ χρόνο να κάνουμε αναλύσεις. Κάναμε μια Κεντρική Επιτροπή, είχαμε μια πρώτη προσέγγιση για τα αίτια, αλλά πήραμε το μήνυμα και προχωρήσαμε σε αλλαγές, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτό το μήνυμα που έστειλε η ελληνική κοινωνία.

»Από εκεί και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι εδώ είμαστε τρεις μέρες πριν τις εκλογές. Η μάχη κορυφώνεται αυτές τις τρεις μέρες, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο και Κυριακή, τέσσερις μέρες, γιατί μέχρι το τελευταίο λεπτό θα παλέψουμε. Και από εκεί και μετά, αυτό που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός θα το αξιολογήσουμε και θα προχωρήσουμε μπροστά. Αλλά, ναι, ήταν μήνυμα της κάλπης αυτό, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε και πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές που έχουν να κάνουν όχι τόσο, κατά την άποψή μου, στο ποιες είναι οι θέσεις του και το τι λέει, αλλά στο πώς το επικοινωνεί με τους πολίτες. Θέλει κατά τη γνώμη μου να προχωρήσουμε μπροστά, με ενότητα αλλά και με ένα σχέδιο σημαντικών αλλαγών, που θα διαμορφώσει μια νέου τύπου επικοινωνία με τον πολίτη. Διότι δεν μπορείς να πορεύεσαι χωρίς να μην παίρνεις το μήνυμα από την κοινωνία, πρέπει να παίρνεις τα μηνύματα από την κοινωνία.

»Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι το κρίσιμο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάντοτε ήταν ένα κόμμα που άλλαζε εν κινήσει και αλλάζει εν κινήσει. Είναι ένα κόμμα το οποίο προσαρμόζεται στις συνθήκες, αλλά κι ένα κόμμα που δεν σταματάει να δίνει τη μάχη για να υπερασπίζεται τις αξίες του και τους ανθρώπους που θέλει να εκπροσωπήσει. Θέλει να εκπροσωπήσει και εκπροσωπεί την κοινωνική πλειοψηφία όπως λέμε εμείς, δηλαδή τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι ζουν από τον κόπο τους και όχι από τον κόπο των άλλων, τους ανθρώπους της δημιουργίας, τους νέους ανθρώπους, ανθρώπους που δεν έχουν φωνή. Διότι εμείς έχουμε στο DNA μας την έννοια της δικαιοσύνης».

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...