Menu
RSS
Σάββατο, 28/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Ημέρα Ελέγχου Μνήμης στο ΚΑΠΗ Τρίπολης | Κλειώ Κορώνη - Παπαντωνίου: "Yπεύθυνη προσπάθεια αναβάθμισης των κοινωνικών υπηρεσιών τoυ Δήμου" (vd)

Ημέρα Ελέγχου Μνήμης στο ΚΑΠΗ Τρίπολης | Κλειώ Κορώνη - Παπαντωνίου: "Yπεύθυνη προσπάθεια αναβάθμισης των κοινωνικών υπηρεσιών τoυ Δήμου" (vd)

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μνήμης σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, διενεργήθηκε σήμερα,  Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, στο κτήριο των ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης (Ηρώων Πολυτεχνείου 31) από τις 10:00 έως τις 14:00,στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Νόσο Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου), από τον Δήμο Τρίπολης και το Κέντρο Υγιούς Γήρανσης ΜΕΝΤΩΡ.

Στόχος της δράσης "ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΝΗΜΗΣ" είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και η ενημέρωση για την έγκαιρη διάγνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer και άλλων συναφών διαταραχών.

Ο διαγνωστικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Υγιούς Γήρανσης ΜΕΝΤΩΡ και του Δήμου Τρίπολης με τη χρήση κατάλληλων ειδικών τεστ στις εγκαταστάσεις των κεντρικών  ΚΑΠΗ Τρίπολης.

Για τη συμμετοχή του Δήμου Τρίπολης στη δράση, τη σπουδαιότητα αυτής και τους στόχους της, μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, κα Κλειώ Κορώνη - Παπαντωνίου, τονίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία του Δήμου σε τέτοια θέματα καθώς και την υπεύθυνη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών με παροχή βοήθειας σε ευαίσθητα άτομα. Η κα Κορώνη εξέφρασε την ικανοποίησή της για το "συγκινητικό" - όπως το χαρακτήρισε- ενδιαφέρον των δημοτών στη δράση αυτή ενώ ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία το Κέντρο Υγιούς Γήρανσης ΜΕΝΤΩΡ και το εκπαιδευμένο προσωπικό του Δήμου. Τέλος η αρμόδια Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό ανάλογων κοινωνικών δράσεων και εκδηλώσεων για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Ο κος Αντώνης Πολίτης, καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, επιστημονικός συνεργάτης και υπεύθυνος του Κέντρου Υγιούς Γήρανσης ΜΕΝΤΩΡ, αναφέρθηκε με τη σειρά του στη Νόσο Αλτσχάιμερ αλλά και στις δράσεις πρόληψης που διενεργούνται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ευαισθητοποίησης για τη Νόσο στον Δήμο Τρίπολης, αλλά και τη γενικότερη δράση του Κέντρου για βοήθεια σε ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, ενώ ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή για την αποτελεσματική συνεργασία.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο Στασινοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος (Κτήριο Β', Στάδιο Τεγέας) από τις 18:00 έως τις 20:00 θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες του Ε.Κ.Π.Α και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...