Menu
RSS
Παρασκευή, 05/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μοναδική βραδιά με έντονα συναισθήματα στην τελετή λήξης της χορευτικής χρονιάς του 'Αρκάδων Δρώμενα' (εικόνες)

Μοναδική βραδιά με έντονα συναισθήματα στην τελετή λήξης της χορευτικής χρονιάς του 'Αρκάδων Δρώμενα' (εικόνες)
Δυο εβδομάδες ήδη πέρασαν από την τελετή λήξης της χορευτικής χρονιάς του 'Αρκάδων Δρώμενα' και τα συναισθήματα παραμένουν ανάμεικτα μεταξύ των χορευτών και των εκατοντάδων θεατών που βρέθηκαν στο μαγευτικό θεατράκι του Αη Γιώργη την Κυριακή 16/6/24.
Και μόνο ο τίτλος της εκδήλωσης "Ο μισεμός είναι καημός" προδιέθετε όλους ότι θα ήταν μια μοναδική βραδιά με έντονα συναισθήματα αλλά και χαμόγελα αισιοδοξίας. Και έτσι έγινε!
Το αίσθημα του αποχωρισμού, του ξεριζωμού και του χωρισμού κυριάρχησαν στο κατάμεστο θεατράκι καθ΄ όλη τη διάρκεια της εντυπωσιακής εκδήλωσης. Χορευτές και θεατές έγιναν "ένα" με την αρκαδική φύση και όλοι συμμετείχαν ενεργά είτε με τον χορό τους, είτε με τη σκέψη τους σε πρόσωπα αγαπημένα που λείπουν. Που λείπουν αλλά που δεν ξεχάστηκαν ποτέ.
Ήταν και αυτό άλλο ένα ξεχωριστό Αρκαδικό Δρώμενο που γέμισε την ατμόσφαιρα με ιδιαίτερα συναισθήματα που μόνο οι Αρκάδες μπορούν να νιώσουν τόσο έντονα. Άλλωστε η Αρκαδία με τους χιλιάδες ομογενείς της σε όλο τον κόσμο έχει ταυτιστεί με το σκληρό συναίσθημα του αποχωρισμού και του ξεριζωμού. Στην ουσία αυτή η εκδήλωση ήταν ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι σε τόπους μακρινούς και ανθρώπους λατρεμένους. Όλοι οι συντελεστές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και η επιτυχία φάνηκε στο τέλος με το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα.
Πολλοί έφυγαν με δάκρυα στα μάτια αλλά και με ένα γλυκό χαμόγελο. Φύγανε γεμάτοι από συναισθήματα, φύγανε γεμάτοι από χρώματα και εικόνες. Αυτός άλλωστε ήταν από την αρχή ο στόχος του "Αρκάδων Δρώμενα".
Δυο εβδομάδες μετά από αυτή τη μοναδική εκδήλωση οι άνθρωποι του "Αρκάδων Δρώμενα" νιώθουν την υποχρέωση να ευχαριστήσουν θερμά και δημόσια όλους αυτούς που βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 16/6/24 στο Άλσος του Αγίου Γεωργίου και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν και στα περίπου 200 άτομα που βρέθηκαν στη σκηνή και πρωταγωνίστησαν ως χορευτές αφήνοντας το αποτύπωμά τους στην αρκαδική γή.
Παράλληλα το Δ.Σ. του ¨Αρκάδων Δρώμενα" ευχαριστεί θερμά για τη σημαντική συνεισφορά και την πολύτιμη συνεργασία τους:
- Το Δήμο Τρίπολης και προσωπικά τον Δήμαρχο Κώστα Τζιούμη και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Ελένη Καρούνζου για τη σημαντική υποστήριξη, τον Θεόδωρο Μπίσσια για την άψογη ηχητική κάλυψη, τον κ. Φραγκιαδάκη και την κ. Δαλαμάγκα για τις φορεσιές, τον Παύλο Αρτόπουλο για την επιμέλεια των γραφικών και τον Ανδρέα Σταματόπουλο για τα σκηνικά.
Θερμές ευχαριστίες στον Σάκη Ανδρουτσόπουλο και το Γιάννη Αλειφερόπουλο για τη φωτογραφική κάλυψη και τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης, στην Κωνσταντίνα Πάτση για το υπέροχο τραγούδισμά της, στο κομμωτήριο Mod' s hair για την περιποίηση των μαλλιών στις κυρίες της Μικράς Ασίας και στον κ. Γιάννη Τρουπή και την Εταιρεία "Αγροεφόδια" για την παραχώρηση των φυτών που ομόρφυναν περισσότερο τον χώρο.
Από καρδιάς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς των παιδιών για την υπομονή και τη βοήθειά τους κατά τη διάρκεια των προβών και της επίσημης παράστασης. "Για όλους εμάς είστε ξεχωριστοί και πολύτιμοι" με αυτή την φράση οι άνθρωποι του "Αρκάδων Δρώμενα" ολοκλήρωσαν το δελτίο τύπου με τις ευχαριστίες και έδωσαν την υπόσχεση σε όλους ότι η συνέχεια αυτής της χορευτικής ( και όχι μόνο ) διαδρομής θα είναι το ίδιο δημιουργική τονίζοντας με νόημα ότι: "τα καλύτερα έρχονται"!
Ελένη Κέζα Θοδώρα Σταθούλη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...