Menu
RSS
Σάββατο, 06/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το Σάββατο η πρώτη διάλεξη στο Αστεροσκοπείο Ασέας

Το Σάββατο η πρώτη διάλεξη στο Αστεροσκοπείο Ασέας
Η πρώτη επιστημονική διάλεξη για τη θερινή περίοδο του 2024 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιουλίου με θέμα "Διπλά Άστρα - Μοιραία Έλξη". Στη διάλεξη θα μάθουμε για την προηγμένη τεχνολογία και τις μεθόδους που χρησιμοποιούμε για να ανακαλύψουμε τα συστήματα διπλών αστέρων με τα πιο σύγχρονα τηλεσκόπια. Τις φυσικές διεργασίες που οδηγούν στη δημιουργία αυτών των συστημάτων, την αλληλεπίδραση και την κοινή τους εξέλιξη, καθώς και τα δραματικά τους τέλη μέσα από φαινόμενα όπως οι υπερκαινοφανείς εκρήξεις και οι συγχωνεύσεις αστέρων νετρονίων. Την αστροφυσική πίσω από τις παρατηρήσεις μας και πώς αυτές μας βοηθούν να κατανοήσουμε την εξέλιξη του σύμπαντος. Επιπλέον, θα ταξιδέψουμε με τη φαντασία μας σε πλανήτες που ίσως φιλοξενούν ζωή και θα δούμε πώς ένα ηλιοβασίλεμα με δύο ή περισσότερους ήλιους θα μπορούσε να μοιάζει, εξάπτοντας τη φαντασία μας για το πώς θα μπορούσε να είναι η ζωή σε έναν τέτοιο κόσμο.
Αυτή η διάλεξη αποτελεί το πρώτο μέρος μιας σειράς επιστημονικών ομιλιών που θα μας οδηγήσουν σε ακόμη πιο βαθιά θέματα με αποκορύφωμα την ανάλυση του περίφημου "Προβλήματος των Τριών Σωμάτων", μια πρόκληση της κλασικής μηχανικής που συνεχίζει να γοητεύει τους επιστήμονες.
H εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Τρίπολης. Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσει παρατήρηση αστρικών σμηνών από το Αστεροσκοπείο Ασέας. Για δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε το astroasea.gr.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...