Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Όλα έτοιμα για τον Διεθνή ποδηλατικό γύρο που θα περάσει και από την Κυνουρία!

Όλα έτοιμα για τον Διεθνή ποδηλατικό γύρο που θα περάσει και από την Κυνουρία!

Mε τις ώρες να μετρούν αντίστροφα μέχρι την εκκίνηση του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, την Τετάρτη  στην Αρχαία Κόρινθο, οι διοργανωτές  της κορυφαίας Ποδηλατικής διοργάνωσης  παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα για την αναλυτική παρουσίαση προς τους εκπροσώπους των Αθηναϊκών και Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, του 5νθήμερου  συναρπαστικού αγώνα, που από τις 16 έως και τις 20 Μαΐου αναμένεται να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα τόσο για το αγωνιστικό όσο και για το τουριστικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει. 

Στη Συνέντευξη έδωσαν το παρόν  εκπρόσωποι των φορέων που συνδράμουν καταλυτικά στη διοργάνωση, Χορηγών, Περιφερειών και Δήμων ενώ έγινε και η επίσημη παρουσίαση των δύο από τις τέσσερις Ελληνικές ομάδες που θα λάβουν μέρος στον αγώνα και φέρουν τα ονόματα του Χρυσού Χορηγού του Γύρου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, και του Μεγάλου Χορηγού ΟΠΑΠ Α.Ε.

Ο Γρηγόρης Ντάσκας, Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας, είπε: «Με  μεγάλη τιμή συμμετέχει ο Δήμος μας στον Διεθνή Γύρο Ελλάδας. Ειδικά ο τόπος μας είναι ευνοημένος καθώς το Λεωνίδιο ευνοεί μορφολογικά την ποδηλασία. Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαρνέρης αγκάλισε τη διοργάνωση από την πρώτη στιγμή και ο τόπος μας ανυπομονεί να φιλοξενήσει με εγκαρδιότητα τους αθλητές και διοργανωτές του Γύρου Ελλάδας, καθώς αντιλαμβανόμαστε την ευκαιρία προβολής που δίνει ο αγώνας στην περιφερειακή Ελλάδα»

Στο «Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2012 – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ» θα συμμετάσχουν συνολικά 17 ομάδες από 14 χώρες.  Από Ελληνικής πλευράς θα πάρουν μέρος τέσσερις (4) ελληνικές  ομάδες: η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, η ομάδα ΟΠΑΠ, καθώς και δύο επαγγελματικές ομάδες: η  Gios – Deyser LEON KASTRO και η SP TABLEWARE

Μετά από επιλογή των ομοσπονδιακών προπονητών, την εξαμελή Εθνική Ομάδα της Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ (ΝΑΤΙΟΝΑL TEAM OF GREECE – HELLENIC POST BANK) απαρτίζουν οριστικά οι αθλητές:  1. Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, 2. Ιωάννης Δρακάκης,  3. Νίκος Καλουδάκης, 4. Γώργος Νείλας, 5. Αλέξανδρος Παπαδερός , 6. Αναστάσιος Κουρμπέτης.

Τη δεύτερη Ελληνική ομάδα με την επωνυμία ομάδα ΟΠΑΠ (ΤEAM OPAP) συγκροτούν οριστικά οι αθλητές: 1. Νίκος Ιωαννίδης , 2. Ιωάννης Σπανόπουλος , , 3. Πέτρος Γκαζώνης, 4. Βασίλης Τσοπούρογλου και 5. Παύλος  Χαλκιόπουλος, 6. Μαραβελάκης Ιωάννης.

Η αγωνιστική διαδρομή του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας –ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ:

 

Τετάρτη 16 Μαΐου  1ο ΕΤΑΠ 

Αρχαία Κόρινθος-Λεωνίδιο  138 χλμ

Ενδιάμεσες διελεύσεις: Χιλιομόδι-Δερβενάκια-Μυκήνες –Τίρυνθα- όρια πόλης Ναυπλίου-Νέα Κίος- Μύλοι-Άστρος-Αγ. Ανδρέας-Τυρός.

 

Πέμπτη 17 Μαΐου 2ο ΕΤΑΠ

Λεωνίδιο-Σπάρτη 133 χλμ

Ενδιάμεσες διελεύσεις: Τυρός-Αγ. Ανδρέας-Άστρος- Κάτω Δολιανά-Τεγέα-όρια Τριπόλεως  και μέχρι Σπάρτη μέσω παλιάς Ε.Ο.

 

Παρασκευή 18 Μαΐου  3ο ΕΤΑΠ

Σπάρτη –Μεθώνη  135,2 χλμ

Ενδιάμεσες διελεύσεις: Μυστράς-ανάβαση – κατάβαση Ταϋγέτου-Καλαμάτα-Μεσσήνη-Πεταλίδι-Κορώνη-Φοινικούντα .

Μεταφορά ομάδων οδικώς στην Αρχαία Ολυμπία για διανυκτέρευση. 

 

Σάββατο 19 Μαΐου 4ο ΕΤΑΠ

Αρχαία Ολυμπία-Καλάβρυτα  149 χλμ

Ενδιάμεσες διελεύσεις: Μέσω επαρχιακής οδού  προς Λούβρο, Βασιλάκι, γέφυρα Ερύμανθου (όρια νομών Ηλείας-Αρκαδίας ) Βυτίνα-Κλειτορία.

Μεταφορά ομάδων και πληρωμάτων οδικώς στην Κόρινθο για διανυκτέρευση.

 

Κυριακή 20 Μαΐου 5ο ΕΤΑΠ

 

Κόρινθος-Αθήνα (Τερματισμός στο Δημαρχείο-Πλ. Κοτζιά)  104 χλμ

Ενδιάμεσες διελεύσεις: Λουτρά Ωραίας Ελένης, προς Αθήνα μέσω παλιάς Ε.Ο. 

 

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ τελεί υπό την πολύτιμη αιγίδα των Δήμων Κορινθίων, Νότιας Κυνουρίας (Λεωνίδιο), Σπάρτης, Πύλου – Νέστορος (Μεθώνη), Αρχαίας Ολυμπίας, Καλαβρύτων και Αθήνας, καθώς και των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας. 

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την πολύτιμη αιγίδα του φορέα «Συμμαχία για την Ελλάδα» με στόχο τη συντονισμένη δράση και την προώθηση θεμάτων εθνικής σημασίας, όπως ο ελληνικός πολιτισμός, τουρισμός, εθελοντισμός και αθλητισμός.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...