"Έφυγε" από τη ζωή ο σπουδαίος Ολυμπιονίκης Γιώργος Ρουμπάνης | Είχε καταγωγή και από το Πικέρνι του Δήμου Τρίπολης
!["Έφυγε" από τη ζωή ο σπουδαίος Ολυμπιονίκης Γιώργος Ρουμπάνης | Είχε καταγωγή και από το Πικέρνι του Δήμου Τρίπολης](/media/k2/items/cache/9f0d133a65569075d062e5527a0a30a8_L.jpg)
Ο τεράστιος Γιώργος Ρουμπάνης, ο άνθρωπος που κράτησε ψηλά την ελληνική σημαία στις δύσκολες μεταπολεμικές εποχές και πρόσφερε στην Ελλάδα το μονάκριβο χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο από τους Αγώνες της Μελβούρνης το 1956, δεν ζει πια ανάμεσά μας. Η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά στις 11 Φεβρουαρίου 2025 περίπου έξι μήνες προτού συμπληρώσει τα 96 του χρόνια.
Πέρα από την καταγωγή από τη Στεμνίτσα, ο Γιώργος Ρουμπάνης είχε ρίζες και από το χωριό Πικέρνι.
Αυτό επισήμανε σε ανάρτησή του ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, γράφοντας ότι ήταν ανιψιός του Mητροπολiτη μας Γερμανού, από το Πικέρνι Μαντινείας.
Για το θέμα αυτό έκανε αναφορά και ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης στο τέλος της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Σχετικά Άρθρα
- Για σκάνδαλο μίλησε ο Αγγελάκος: "Είχε την πληροφορία ο δικός σας άνθρωπος από δίπλα και πήρε τη δουλειά, κύριε δήμαρχε"
- Η στιγμή της "έκρηξης" Παπαδημητρίου στο δημοτικό συμβούλιο | "Αυτές είναι απαράδεκτες συμπεριφορές και τις καταδικάζω" λέει ο Τζιούμης (vd)
- 26 Φεβρουαρίου | Όλη η Αρκαδία στο γήπεδο!
- Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης | Ψήφισμα για το θάνατο του Γιώργου Ρουμπάνη
- Διαδικτυακή συνάντηση μαθητών Τεγέας-Πάφου για την ελληνική γλώσσα