Menu
RSS
Τετάρτη, 02/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

«Ζούμε στη Μπανανία;» - Οργή, καταγγελίες και αγανάκτηση στην Αθηνών - Κορίνθου (vids)

«Ζούμε στη Μπανανία;» - Οργή, καταγγελίες και αγανάκτηση στην Αθηνών - Κορίνθου (vids)

Από τις 12:20 το μεσημέρι, όταν και σταμάτησε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Εθνική Οδού Αθηνών – Κορίνθου, οδηγοί και επιβάτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους, μέχρι την ολοκλήρωση της μετάγγισης του υγραερίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η διαδικασία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιήθηκε με βάση το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Για την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών - Κορίνθου:

Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο

Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο

Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα

Παράλληλα διεκόπη η κυκλοφορία και στην παλαιά εθνική οδό από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας έως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Για αρκετές ώρες ο δρόμος παρέμεινε κλειστός, τόσο για τη διαδικασία κατάσβεσης, όσο και για την μεταφορά του υγραερίου σε άλλο όχημα, με τις καταγγελίες και την οργή των επιβατών να ξεχειλίζουν.

«Από τους τυχερούς, ήμουν τέσσερις ώρες στο αμάξι»

«Εγώ είμαι από τους τυχερούς που σε 4 ώρες μπόρεσα και πήγα από τα διόδια της Κορίνθου μέχρι την Κινέτα και έκανα αναστροφή και γύρισα πίσω στην Κόρινθο. Ήμουν στο αμάξι 4 ώρες. Μετά από 4 ώρες καταφέραμε να κάνουμε αναστροφή και στο 60 χλμ. στις 18.30 η ώρα, άνοιξαν επιτέλους μια έξοδο από το διάζωμα για να μπορέσει να αποσυμφορηθεί η Εθνική οδός, με κατεύθυνση προς την Αθήνα, ενώ παράλληλα υπήρχαν και δύο περιφερειακοί οδοί, δεξιά και αριστερά της Εθνικής, οι οποίες και αυτές ήταν εγκλωβισμένες», λέει στο MEGA, ο Αναστάσιος Μπάσδελης.

Όπως λέει ο οδηγός, από την Ολυμπία Οδό δεν υπήρχε ενημέρωση για την κρισιμότητα της κατάστασης.

«Θεωρώ μεγάλο ατόπημα και ανευθυνότητα, όταν υπήρχε αυτό το πρόβλημα από νωρίς, να μας επιτρέψουν να μπούμε μέσα στην Ολυμπία Οδό, να εγκλωβιστούμε, με ό, τι σημειώνει αυτό. 14.15 που μπήκαμε εμείς, μας είπαν ότι θα κάνουμε παράκαμψη από την Κινέτα και ξαφνικά φτάσαμε στην Κινέτα μετά από 4 ώρες. Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο. Αν συνέβαινε κάτι, σε αυτή τη βόμβα που υπάρχει, τι θα γινόταν; Επιτρέπεται η Εθνική οδός να μην έχει εξόδους διαφυγής σε ένα τόσο μεγάλο κομμάτι; Στην μπανανία ζούμε; Είναι κράτος αυτό;».

Ο κ. Μπάσδελης ταξίδευε με τη γυναίκα και την κόρη τους.

«Ήμουν με τη σύζυγο και την κόρη μας, εκατοντάδες άλλοι οδηγοί με τα παιδιά τους, γυναίκες σε ενδιαφέρουσα. Το χειρότερο από όλα ήταν όταν επέστρεφα προς Κόρινθο. Εκεί να δείτε τι γινόταν, λες και είχαμε λαϊκή αγορά, είχαν βγει όλοι από τα αυτοκίνητά τους. Η μεγαλύτερη κτηνωδία είναι η χρήση της ΛΕΑ. Ήρθε ένας καημένος τροχονόμος από την Καλλιθέα για να ανοίξει τη ΛΕΑ να περάσει κάποιος ασθενής. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα. Δεν υπάρχει αξιολόγηση κινδύνου; Τι είναι μπανανία είναι αυτό το πράγμα; Είναι κράτος αυτό; Στη ζωή μου δεν το έχω βιώσει άλλη φορά αυτό το πράγμα, αίσχος», κατέληξε.

«Μας αφήσαν και φύγαμε από τα διόδια και φτάσαμε στους Αγίους Θεοδώρους, εγκλωβιστήκαμε και δεν μας ενημέρωσε κανείς» κατήγγειλε άλλη εγκλωβισμένη οδηγός.

Συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών της πυρκαγιάς στο όχημα το οποίο μετέφερε τόνους υγραερίου, προσήχθη και ανακρίνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων ο οδηγός του βυτιοφόρου που τυλίχθηκε στις φλόγες στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία για τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν για ώρες.

Πηγή: newsbomb.gr

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 20:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Εεεεεεε ρε και να γινόταν,κι αυτό,επι Τσίπρα......

  • Xazoulis
    Xazoulis Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 17:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Περάσαμε από τα διόδια του Σπαθοβουνίου 17/08/23 και ώρα 17:15 η μόνη ενημέρωση που μας είπαν ήταν πως θα κάναμε αναστροφή στα επόμενα διόδια και θα πηγαίναμε από την παλιά εθνική οδό για Αθήνα. (Ποτέ δεν ενημερωθήκαμε για την κρισιμότητα της κατάστασης). Μετά από αρκετή ώρα αναμονής φτάνοντας στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου- Αθηνών στην διασταύρωση για Λουτράκι διαπιστώσαμε πως και η παλαιά εθνική ήταν κλειστά ρωτήσαμε τι πρέπει να κάνουμε και από που να πάμε και ο αστυνομικός που ήταν εκεί δεν γνώριζε τι θα πρέπει να κάνουμε και πως τα που να πάμε. Καταλήξαμε να επιστρέψουμε και πάλι Τρίπολη ωρα 21:30.Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρία ΜΟΡΕΑΣ διαμαρτυρόμενος για την ελλιπή ενημέρωση και πως μέχρι και η ηλεκτρονική πινακίδα πριν την έξοδο για Άργος (Στέρνας) έδειχνε μόνο αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς η απάντηση ήταν πως από τι γνωρίζουν όλα γίνονται σωστά!!!
    Εμείς τότε αφού όλα γίνονται σωστά γιατί κάναμε όλο αυτό το ταξίδι και επιβαρυνθήκαμε όλα αυτά τα έξοδα και την ταλαιπωρία για να επιστρέψουμε πάλι πίσω ;;;;
    Μάλλον εμείς μαζί με αρκετούς που έπραξαν το ίδιο δεν καταλάβαμε καλά και ήμαστε ηλίθιοι!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 15:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατί, πού νομίζατε ότι ζούμε κύριέ μου; Φυσικά και ζούμε στη μπανανία του Κούλη του πανύβλακα και των συν αυτώ

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...