Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα έργα στο εμβληματικό Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης

Τα έργα στο εμβληματικό Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης
Τα έργα στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης έχουν ανοίξει μία συζήτηση στην πόλη.
Σήμερα, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Δημήτρης Κωστόγιαννης στη Δημοτική Ραδιοφωνία αναφέρθηκε σε παράπονα πολιτών που αφορούν το συγκεκριμένο έργο.
Είπε ότι τα παράπονα έχουν φτάσει στον Δικηγορικό Σύλλογο και αναφέρονται σε αλλοίωση της πρόσοψης του Μεγάρου, λόγω της κατασκευής μία τσιμεντένιας ράμπας για άτομα με αναπηρία και ότι αυτή η ράμπα θα έπρεπε να γίνει από το πλάι ή από το πίσω μέρος του κτιρίου.
Παράπονα υπάρχουν ακόμα για το μέγεθος του ασανσέρ που προβλέπεται να γίνει στο Δικαστικό Μέγαρο, ενώ άλλοι αναφέρονται στη μείωση του ύψους εσωτερικά του κτιρίου, λόγω της τοποθέτησης νέου συστήματος ψύξης – θέρμανσης.
Ορισμένες επισημάνσεις:
1ον | Το Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης χρειαζόταν έργα αναβάθμισης. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο λειτουργούσε χωρίς κλιματισμό και με τη στέγη να στάζει νερά.
2ον | Για όλους μας, αποτελεί ντροπή να υπάρχει ένα Δικαστικό Μέγαρο χωρίς ράμπα ΑμεΑ. Αποτελεί όνειδος για την πόλη ότι ένα άτομο με αναπηρία πρέπει να ζητήσει βοήθεια για να μπει στο δικαστήριο. Κατά συνέπεια, δεν χωρά καμία συζήτηση για τη ράμπα.
3ον | Το Δικαστικό Μέγαρο έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και έργο τέχνης από το 2001 (με ΦΕΚ) και κατά συνέπεια κάθε παρέμβαση στο κτίριο πρέπει να γίνεται με βάση τους αυστηρούς κανόνες που ισχύουν για τα διατηρητέα.
4ον | Τα απαραίτητα έργα αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου δεν θα γίνονταν αν στην ηγεσία των Κτιριακών Υποδομών δεν ήταν ο Τίμος Κατσίπος από την Τρίπολη. Κι επειδή ο ίδιος δεν πρόκειται να το πει ποτέ, το γράφω εγώ. Τους ανθρώπους που βοηθούν από κρίσιμα - κεντρικά πόστα, για να επιλυθούν χρόνια ζητήματα της πόλης, δεν πρέπει να τους ισοπεδώνουμε με την κριτική μας. Φυσικά και όλοι κρίνονται, όλοι κρινόμαστε καθημερινά. Απλώς, δεν θα πρέπει να είμαστε ισοπεδωτικοί.
5ον | Μία επαφή ανάμεσα στις Κτιριακές Υποδομές και τον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης, θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για το εν λόγω έργο.
6ον | Πέρα από παράπονα ή παρατηρήσεις πολιτών, θα είχε αξία αν ένας επιστημονικός τεχνικός φορέας έβγαινε ανοιχτά και δημόσια να επιχειρηματολογήσει αν υπάρχει κάτι που δεν γίνεται σωστά στο Δικαστικό Μέγαρο. Με δεδομένο μάλιστα ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα έργα έχουν λάβει όλες τις εγκρίσεις από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, σε Τρίπολη, Πάτρα και Αθήνα.
Υ.Γ. Μία τελευταία επισήμανση. Ίσως, αν είχε προηγηθεί μία δημόσια διαβούλευση για τις λεπτομέρειες του έργου, ίσως σήμερα να μην υπήρχε αυτή η αρνητική συζήτηση, σε τέτοια έκταση. Ίσως.
Μηνάς Αρτόπουλος
Δημοσιογράφος
Μέλος ΕΣΠΗΤ
17/4/2024

Πηγή - https://www.facebook.com/martopoulos

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 09:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Να γίνουν έργα αναβάθμισης εκεί και όπου χρειάζεται, να σεβαστούν όμως το Δικαστικό Μέγαρο εξωτερικά και να μην αλλοιώσουν την εικόνα του. Έχουμε σιχαθεί να χαλάνε και να γκρεμίζουν παλαιά κτίρια που θα έπρεπε να γίνουν μνημεία για να μας θυμίζουν την ιστορία μας. Λέμε όχι στα ισοπεδωτικά έργα που μετέτρεψαν την Τρίπολη σε μια άσχημη τσιμεντούπολη. Και όσοι συνεχίζουν απτόητοι αυτές τις πολιτιστικές ασχήμιες θα τιμωρηθούν με την ψήφο μας και το λέω έτσι στυγνά, γιατί μόνο αυτό τους ενδιαφέρει.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 08:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Ας μιλήσουν οι ειδικοί ΤΕΕ αρχιτέκτονες μηχανικοί .Να πάρει θέση ο σύλλογος ΑμεΑ ο δήμος Τρίπολης και οι δικαστικές αρχές .Να μην κλείσουμε τα μάτια μπροστά στο έγκλημα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...