Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πυροσβεστική | 2.500 προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών

Πυροσβεστική | 2.500 προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών

Στη Βουλή κατατέθηκε και επίσημα η τροπολογία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την επαναπρόσληψη 2.500 εποχικών πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2024.

Όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Ευάγγελος Τουρνάς, μιλώντας στη Βουλή για τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο σχεδιασμός της Πυροσβεστικής προβλέπει νέα προκήρυξη, αμέσως μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, για την κάλυψη του συνόλου των 2.500 θέσεων Πυροσβεστών Εποχικής Απασχόλησης.Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η επαναπρόσληψη εποχιακών πυροσβεστών για το 2024 που απασχολήθηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα από το έτος 2019 έως και το έτος 2023, αφορά 741 συμβασιούχους εποχικούς πυροσβέστες, των οποίων η θητεία έληξε την 31η Οκτωβρίου του 2023.

Έρχεται ενιαία προκήρυξη στην Πυροσβεστική

Με τις επαναπροσλήψεις αυτές, πρόσθεσε ο κ. Τουρνάς, η Πυροσβεστική θα καλύψει τις 2.500 θέσεων πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, σύμφωνα με το επιχειρησιακό του σχεδιασμό. Δεδομένου ότι η δεξαμενή της συγκεκριμένης κατηγορίας προσωπικού περιλαμβάνει επιπλέον και άλλους 1.730 που μπορούν να επαναπροσληφθούν και την φετινή αντιπυρική περίοδο, ενώ παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσει στην προκήρυξη ενός ενιαίου διαγωνισμού για την κάλυψη όλων των θέσεων πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης από το 2025 και έπειτα.

Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης

Επίσης, με διάταξη της τροπολογίας προβλέπεται και η ρύθμιση διαφόρων διαδικαστικών ζητημάτων αναφορικά με την κατηγορία προσωπικού των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην πρόβλεψη παράτασης για πέντε έτη της θητείας των προσληφθέντων το έτος 2019, οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους καλύπτουν προσωποπαγείς θέσεις.

Με την τροποποίηση του άρθρου 15 του ν. 3938/2011, πρόσθεσε ο κ. Τουρνάς η διοίκηση στοχεύει σε μια ομογενοποίηση της εν λόγω κατηγορίας προσωπικού, στο πλαίσιο εξεύρεσης μιας οριστικής επίλυσης του ζητήματος ένταξής του στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

Παράλληλα, καλύπτεται νομοθετικά και το κενό που προέκυψε με τη μεταφορά του συνόλου των υπηρετούντων της διεύθυνσης κρατικής αρωγής, της γενικής διεύθυνσης κρατικών ενισχύσεων και αρωγής, από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στη νεοσυσταθείσα Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ως προς την καταβολή του κινήτρου επίτευξης δημοσιονομικών στόχων.


ΠΗΓΗ: workenter.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...