Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τέμπη | «Το Βήμα» αποκαλύπτει αλλοίωση των διαλόγων του σταθμάρχη τη νύχτα της τραγωδίας

Τέμπη | «Το Βήμα» αποκαλύπτει αλλοίωση των διαλόγων του σταθμάρχη τη νύχτα της τραγωδίας

Ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ», Περικλής Δημητρολόπουλος, παρουσίασε στο «MEGA Σαββατοκύριακο», το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου για τα Τέμπη.

«Αλλοίωση συνομιλιών του σταθμάρχη, που «ξεριζώθηκαν» παράνομα από το σύστημα καταγραφών επικοινωνιών του ΟΣΕ, λίγες μόλις ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη», αποκαλύπτει «Το Βήμα» μέσω της ανάλυσης των συγκεκριμένων τεσσάρων λέξεων του επίμαχου διαλόγου τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Ενα μοντάζ που αναδείκνυε μόνο το ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη της Λάρισας

Οπως προκύπτει από νεότερα έγγραφα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., που παρουσιάζει η εφημερίδα, η υπόδειξη του σταθμάρχη για αναχώρηση τρένου προς την υποτιθέμενη «λάθος πορεία» δεν αφορούσε στην μοιραία αμαξοστοιχία – όπως παρουσιάστηκε την 1η Μαρτίου σε μονταρισμένο ηχητικό ντοκουμέντο – αλλά εκείνη τοπικού συρμού που κινήθηκε κανονικά.

Πού έχει γίνει μοντάζ σύμφωνα με την εφημερίδα

«Βασίλη, φεύγω;». «Φεύγεις, φεύγεις». Ηταν μόλις λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη όταν δημοσιο- ποιήθηκαν τα ηχητικά αρχεία με τις συνομιλίες του σταθμάρχη της Λάρισας.

Οπως αποκαλύπτει «Το Βήμα», ο μηχανοδηγός που απευθύνθηκε στον «Βασίλη» για να λάβει το «πράσινο φως» της αναχώρησης δεν ήταν εκείνος της μοιραίας αμαξοστοιχίας, όπως είχε υποστηριχθεί τότε, αλλά ενός τοπικού δρομολογίου. Ποιος κρύβεται πίσω από το μοντάζ των συνομιλιών του σταθμάρχη και ποιος μπορεί να ήταν ο σκοπός της συρραφής των δύο διαφορετικών συνομιλιών πέρα από την ενίσχυση του επιχειρήματος περί ανθρώπινου λάθους

Τα ερωτήματα μεγεθύνονται αφού στελέχη του ΟΣΕ είχαν αναφέρει ότι παρέδωσαν στην τροχαία Λάρισας τις σχετικές μαγνητοφωνήσεις τις πρώτες ώρες μετά το ατύχημα. Ωστόσο με βάση νέα έγγραφα διαπιστώνεται ότι αυτές δόθηκαν την ελληνική αστυνομία στις 3 Μαρτίου, δηλαδή 3 μέρες αργότερα.

Κύριο ζητούμενο είναι ποιος είχε μπει παράνομα στο σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ τις πρώτες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, ποιοι πήραν τους διαλόγους του σταθμάρχη κι έκαναν συρραφή συνομιλιών, παραποιώντας τους τελικά;», είναι ένα από τα ερωτήματα που τίθενται στο αποκαλυπτικό άρθρο του δημοσιογράφου.

Εντυπωσιάζει το γεγονός – σύμφωνα πάντα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου – ότι από την ελληνική αστυνομία διαψεύδει το γεγονός ότι είχαν δώσει εντολή εξαφάνισης των συντριμμιών των τρένων, όπως είχαν πει κυβερνητικά στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αποκάλυψη «Το ΒΗΜΑ»: Η μονταζιέρα στα Τέμπη ρίχνει νέες σκιές στην τραγωδία

Αποφυλακίστηκε ο προϊστάμενος του σταθμάρχη που εμπλέκεται στο δυστύχημα των Τεμπών

Περ. Δημητρολόπουλος: Η εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ» με την αποκάλυψή της δεν αποδίδει ευθύνες, διερωτάται γιατί έγινε η συρραφή»

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 10:59 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΑΖΕΤΕ ΤΩΡΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ 41% ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ? ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ. 38 % ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Η ΝΔ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ. ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 08:31 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΚΡΕΜΙΣΕΣ ΤΗΝ ΜΑΝΤΡΑ ΕΚΟΨΕΣ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΣΤΟ ΑΔΕΝΔΡΟ ΕΡΙΞΕΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ ΣΑΜΙΝΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΘΥΜΑΜΕ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 24 Μαρτίου 2024 15:37 Σύνδεσμος σχολίου

    11:49 Ντροπή σε ποιους; Για να αισθανθούν αυτοί ντροπή θα έπρεπε να έχουν και φιλότιμο. Έχουν ντροπή και φιλότιμο οι εγκληματίες;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 24 Μαρτίου 2024 13:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Η εγκληματική μητσοτακοσυμμορία του 41τακατό. Ξυπνάτε ρεεεεεεεεε. Νύχτα πρέπει να φύγουν. Εδώ προσπαθούν να μας πείσουν ότι η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί την τραγωδία των Τεμπών και έχουν βγει απένατι στη συμμορία του Μητσοτάκη όλοι οι συγγενείς των θυμάτων και τους κράζουν για συγκάλυψη. Δηλαδή κι αυτοί εργαλειοποιούν το θάνατο των δικών τους ανθρώπων; Ξεφτιλισμένα αποβράσματα σιχάματα. Πρέπει να ξεκουμπιστείτε το συντομότερο δυνατό

  • Anonymous
    Anonymous Κυριακή, 24 Μαρτίου 2024 11:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Κυβέρνηση -ΣΥΜΜΟΡΙΑ........ Λειτουργεί με όρους μαφίας...... ΝΤΡΟΠΉ.......

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...