Menu
RSS
Παρασκευή, 18/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Κέντρο Υγείας Τροπαίων | Απαντήσεις από την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας - "Μόνο το ένα ασθενοφόρο λειτουργεί κανονικά"

Κέντρο Υγείας Τροπαίων | Απαντήσεις από την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας - "Μόνο το ένα ασθενοφόρο λειτουργεί κανονικά"
Απαντήσεις στην ερώτηση Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου έδωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κυρία Αγαπηδάκη, με θέμα τη μη λειτουργία των ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Τροπαίων στη Γορτυνία.

Την απάντηση δημοσιεύει σήμερα το "Καλημέρα Αρκαδία".

"Σε απάντηση της με αρ. 6413/28.08.2024 ερώτησης, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Κωνσταντινόπουλο Οδυσσέα, με θέμα «Θα μεριμνήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ώστε να τεθούν άμεσα σε λειτουργία τα ασθενοφόρα στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων;», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Στο Κ.Υ. Τροπαίων επιχειρούν δύο (2) καινούρια ασθενοφόρα, μάρκας Peugeot, τύπου ‘Β’, 4x4, όπως κατανεμήθηκαν από την 6η ΥΠΕ, κατά το έτος 2022, στο πλαίσιο ανανέωσης του στόλου των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (λόγω της παλαιότητας των περισσοτέρων ασθενοφόρων των Κ.Υ.) με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου ΕΣΠΑ 2014-2020.
Όσον αφορά στο ασθενοφόρο με αριθμό κυκλοφορίας ΚΤΥ-2390, το όχημα παρουσίασε μηχανική βλάβη σασμάν (25/07/2024) και στις 14/8/24 μεταφέρθηκε στην αντιπροσωπεία για επισκευή. Επισημαίνεται ότι λόγω υφιστάμενης ενεργής εγγύησης καλής λειτουργίας, το όχημα μεταφέρθηκε για δωρεάν επισκευή αποκλειστικά στην επίσημη αντιπροσωπεία, όπου και έχει εκκινήσει η διαδικασία διαπίστωσης της βλάβης από τον προμηθευτή στο εξωτερικό και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η επισκευή του.
Όσον αφορά το ασθενοφόρο με αριθμό κυκλοφορίας ΚΤΥ-2391, το όχημα σήμερα επιχειρεί κανονικά. Με εξαίρεση την περίοδο 20-26/8 λόγω βλάβης στο σύστημα πέδησης η οποία και αποκαταστάθηκε, το όχημα λειτουργεί κανονικά.
Τέλος, το με αριθμό κυκλοφορίας ΚΥ-9560 παλαιό ασθενοφόρο, το οποίο περιλαμβάνεται στο δυναμικό οχημάτων του Κέντρου Υγείας είναι παροπλισμένο και βρίσκεται υπό διαδικασία εκποίησης (κυριότητα Παναρκαδικού Γ.Ν. Τρίπολης).
Παρατίθενται στοιχεία της υφιστάμενης στελέχωσης με προσωπικό ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων (προβλεπόμενες, κενές, καλυμμένες, δεσμευμένες), τα οποία έχουν ως εξής:

Pinakas
Όπως αποτυπώνεται στον παραπάνω πίνακα, στο Κ.Υ. Τροπαίων υπηρετούν τρεις (3) επικουρικοί υπάλληλοι (2 ΔΕ Οδηγών, 1 ΔΕ Πληρ. Ασθεν.) ενώ προσφέρουν υπηρεσίες και δύο (2) οδηγοί από το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. Ο μόνιμος υπάλληλος έχει μετακινηθεί στο Κ.Υ. ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ, ενώ αναμένεται και η ανάληψη υπηρεσίας από μόνιμο υπάλληλο κλάδου ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ μετά από αναπλήρωση της προκήρυξης 2Κ/2019.
Για την πλήρωση μόνιμων θέσεων ειδικότητας ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ για το Κ.Υ. Τροπαίων, στο πλαίσιο της επικείμενης προκήρυξης των 882 θέσεων (αναμένεται η έκδοση προκήρυξης από τον ΑΣΕΠ), έχει δεσμευτεί μία (1) θέση αυτής της ειδικότητας.

Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας

Ειρήνη Αγαπηδάκη"

 

1 σχόλιο

  • Κάλλας Νάσος
    Κάλλας Νάσος Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 18:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ σωστά δίοτι οι έμστολοι των ενόπλων δυνάμεων είναι πιστοποθημένοι διασώστες και σου λέει το κράτος ας τους βάλω στα ασθενοφόρα και εσείς που πήρατε τη ΒΕΚ πληρωστε κατοστάρικο παράβολα να δώσετε για πιστοποίηση....
    Να μας απαντησει το υπουργείο γιατί δεν άνοιξε καμία θέση για τα ΚΥ Γορτυνίας στην προκύρηξη 5Κ/2023?

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...