Menu
RSS
Παρασκευή, 18/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Απινιδωτής στο Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου!

Απινιδωτής στο Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου!
Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση του Σταθμού απινιδωτή ( SHOCK STATION ) στον εξωτερικό διάδρομο της σχολικής μας μονάδας. Ύστερα από τη συμμετοχή της Ε΄ τάξης και της εκπαιδευτικού Ψαρολόγου Θωμαής, την σχολική χρονιά 2023-2024 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ανθρωπιστικής οργάνωσης Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIFES -Τα παιδιά σώζουν ζωές-, το σχολείο μας επελέγη ανάμεσα σε άλλα, να λάβει χωρίς κόστος αυτό το σημαντικό δώρο ζωής. Συγκεκριμένα η ανθρωπιστική Οργάνωση KIDS SAVE LIFES σε συνεργασία με την Attica Bank έχουν τοποθετήσει 100 πλήρεις Σταθμούς Απινιδωτών σε επιλεγμένα σχολεία, με σκοπό να προσφέρουν ΑΣΦΑΛΕΙΑ σε χιλιάδες καρδιές μαθητών και εκπαιδευτικών. Ανάμεσα σε αυτά είναι το Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου.
Προηγήθηκε μια πολύ σημαντική παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών από τους Εθελοντές Εκπαιδευτές του Προγράμματος και επίδειξη χρήσης ενός απινιδωτή. Η παρουσία του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας Κου Δολιανίτη, των μαθητών, των γονέων, των εκπαιδευτικών αλλά και εκπροσώπων του Κέντρου Υγείας ήταν άκρως ικανοποιητική και αποδεικνύει την ανάγκη μας να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο, μαθαίνοντας σωστά βήματα με κατάλληλη εκπαίδευση.
Στην συνέχεια, τοποθετήθηκε ο απινιδωτής στον εξωτερικό διάδρομο του παραδοσιακού κτιρίου, οι κατάλληλες σημάνσεις αλλά και τα χρήσιμα τηλέφωνα. Τέλος, ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ του Απινιδωτή (AED) στον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών. Μπορείτε να τον δείτε εδώ: https://kidssavelives.gr/aed/
ΧΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ:
Παράλληλα, σας προτρέπουμε να εξετάσετε τη χρήση των δωρεάν εφαρμογών
1.Διαδικτυακός Εθνικός Χάρτης Απινιδωτών:
2. iSAVElives App:
Το Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου τιμώντας αυτό το δώρο ζωής που έλαβε, θα συνεχίσει την εκπαίδευση μικρών και μεγάλων εθελοντών με την συμμετοχή της Ε’ τάξης και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Έτσι θα μπορέσουμε να είμαστε χρήσιμοι, να βοηθήσουμε σωστά εάν και όποτε χρειαστεί, να κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο που θα σώσει την ζωή ενός συνανθρώπου.
Ένα ευχαριστώ είναι πολύ μικρό για αυτή την προσφορά στην κοινωνία του Λεωνιδίου από το KIDS SAVE LIFES.
Ελπίζουμε το δίκτυο να εμπλουτιστεί και με άλλες «πηγές ζωής» και στον χάρτη της περιοχής μας να προστεθούν και άλλοι απινιδωτές.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...