Menu
RSS
Σάββατο, 28/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

«Σχολείο Φροντιστών» στο κέντρο υγιούς γήρανσης ΜΕΝΤΩΡ για συμπολίτες μας φροντιστές ασθενών με άνοια

«Σχολείο Φροντιστών» στο κέντρο υγιούς γήρανσης ΜΕΝΤΩΡ για συμπολίτες μας φροντιστές ασθενών με άνοια

ΜΕΝΤΩΡ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER

Το Κέντρο Υγιούς Γήρανσης «ΜΕΝΤΩΡ»,  σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα για τη ν. Alzheimer, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση, τη Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, Ημέρα Ελέγχου Μνήμης για τους ανθρώπους άνω των 60 ετών στο ΚΑΠΗ Δήμου Τρίπολης με ειδικούς νευροψυχολόγους και Ενημερωτική Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης   για το κοινό, στο Στασινοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Στάδιο Τεγέας, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων υγείας που παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις για τη νόσο Alzheimer. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ και με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος- ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Ο κος Αντώνιος Πολίτης, Καθηγητής Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ,  αναφέρθηκε στους λόγους που καθιστούν την άνοια ένα από σημαντικότερα  προβλήματα υγείας παγκοσμίως και τόνισε τη σημασία των ενεργειών για τη πρόληψη της ν. Alzheimer, ο κος Παναγιώτης Αλεξόπουλος, Αν. Καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, όρισε την υγεία του εγκεφάλου και υπογράμμισε ότι προαγωγή υγείας του πρέπει να ξεκινά από τις νεότερες ηλικίες, ο κος   Αθανάσιος Μπίμπας, καθηγητής ΩΡΛ του ΕΚΠΑ, περιέγραψε τις αιτίες της βαρηκοΐας και τη σημασία της  ως παράγοντα κινδύνου για την άνοια και ο κος Κωνσταντίνος Πόταγας, Καθηγητής Νευρολογίας του ΕΚΠΑ, ανέπτυξε τη πολυπλοκότητα της λειτουργίας της μνήμης και τη καθοριστική της σημασία στη καθημερινότητα μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, η αντιδήμαρχος κ. Κλειώ Κορώνη-Παπαντωνίου και εκπρόσωποι τοπικών φορέων όπου τονίσθηκε η σημασία της υποστήριξης των ανθρώπων που πάσχουν από άνοια αλλά και των φροντιστών τους. Στο πλαίσιο αυτό, ο καθ.  κ Αντώνης Πολίτης, Επιστημονικός Υπεύθυνος του «Μέντωρ», ανακοίνωσε τη λειτουργία «Σχολείου Φροντιστών», στο κέντρο υγιούς γήρανσης ΜΕΝΤΩΡ, που απευθύνεται στους συμπολίτες μας φροντιστές ασθενών με άνοια,  παρέχοντας τους πρόσβαση στην εξατομικευμένη ενημέρωση και υποστήριξη.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...