Menu
RSS
Κυριακή, 06/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

DEMO | "Σε προχωρημένο στάδιο είναι η κατασκευή του παραγωγικού hub στην Τρίπολη"

DEMO | "Σε προχωρημένο στάδιο είναι η κατασκευή του παραγωγικού hub στην Τρίπολη"

Εδώ και χρόνια, ο φαρμακευτικός κλάδος στην Ελλάδα πιέζεται λόγω των εγχώριων αλλά και διεθνών προκλήσεων. Η περίοδος της οικονομικής κρίσης και το clawback, δημιούργησαν ένα ασφυκτικό περιβάλλον, το οποίο ακολούθησε η υγειονομική κρίση της πανδημίας του Covid-19 με αυξημένες ανάγκες στα νοσοκομεία, ρήξη στην τροφοδοτική αλυσίδα πρώτων υλών και προμηθειών φαρμάκων από χώρες της Ασίας λόγω των lockdowns.

Σε αυτό το δύσκολο επιχειρηματικό πλαίσιο, στη DEMO δε λάβαμε απλώς μέτρα για να ανταπεξέλθουμε αλλά σχεδιάσαμε και ξεκινήσαμε να υλοποιούμε ένα πολύπλευρο επενδυτικό πλάνο, που αντιστοιχεί στο 25% των συνολικών επενδύσεων που πραγματοποιεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στο πλαίσιο του Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας. 

Ύψους €356 εκατομμυρίων και με διάρκεια 2021-2027, το πολυδιάστατο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας μας θα μας επιτρέψει να πρωταγωνιστήσουμε στην παραγωγή φαρμάκων στην Ευρώπη και τον κόσμο, διευρύνοντας την ερευνητική μας δραστηριότητα και παράγοντας πρώτες ύλες και τελικά γενόσημα φάρμακα. Έτσι, θα διασφαλίσουμε την επάρκεια της χώρας σε φάρμακα αλλά, και, θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την αυτάρκεια της Ευρώπης και τη ανεξαρτητοποίησή της από τρίτες χώρες στον τομέα της υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, θα κινηθούμε σε τέσσερεις άξονες επενδύσεων, που περιλαμβάνουν την παραγωγή τελικών γενόσημων φαρμάκων σε Τρίπολη και Κρυονέρι Αττικής, την παραγωγή δραστικών ουσιών στην Τρίπολη, τις μονάδες έρευνας και ανάπτυξης σε Θεσσαλονίκη και Κρυονέρι Αττικής και την πρώτη στην Ελλάδα μονάδα βιοτεχνολογίας στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

Το πρώτο βήμα έχει ήδη υλοποιηθεί, με το νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη στο οποίο έχει ήδη ξεκινήσει η ερευνητική δραστηριότητα για την ανάπτυξη πρώτων υλών και τελικών φαρμάκων. Παράλληλα, σε προχωρημένο στάδιο είναι η κατασκευή του παραγωγικού hub στην Τρίπολη, όπου με 4 μονάδες παραγωγής πρώτων υλών και 4 μονάδων παραγωγής φαρμάκων θα μπορούμε, σε πλήρη λειτουργία, να καλύψουμε το 30% των αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πενικιλινούχα φάρμακα και το 37% σε ογκολογικά φάρμακα. 

Το πλάνο αυτό υλοποιείται σε πλήρη συμφωνία με την εταιρική φιλοσοφία της DEMO να είμαστε "πάντα μπροστά". Είμαστε βέβαιοι πως η ελληνική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια σκηνή υγείας στο μέλλον. Ένα μέλλον που βασίζεται στην καινοτομία που έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων, αφού το μεγάλο στοίχημα του κλάδου μας είναι η παραγωγή σκευασμάτων, προσιτών σε όλους. 

Σήμερα οι επενδύσεις μας τοποθετούν τη DEMO στις 3 κορυφαίες φαρμακοβιομηχανίες της Ελλάδας, με τζίρο €230 εκατομμύρια για το 2022. Κινητήριος δύναμή μας είναι η δημιουργία των συνθηκών που θα διασφαλίζουν ευημερία και ποιότητα ζωής για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ακόμα και εν όψει μελλοντικών κρίσεων. Με το επενδυτικό πλάνο μας, δεν αναπτύσσουμε μόνο την επιχειρηματική μας δραστηριότητα, αλλά επί της ουσίας εδραιώνουμε μία νέα εποχή για τον ελληνικό κλάδο φαρμάκου, με δραστηριότητες που μέχρι τώρα ήταν αποκλειστικότητα χωρών του εξωτερικού και με παραγωγικές μονάδες που θα μπορούν να καλύψουν το 20% των αναγκών της Ευρώπης. 

Σε μία εποχή που η Ελλάδα διαμορφώνει μία νέα, σύγχρονη ταυτότητα και διεκδικεί μία ισχυρή θέση στο διεθνές σκηνικό, με τις επενδύσεις μας θέλουμε να είμαστε μια δύναμη προόδου σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Δημιουργούμε θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, αναπτύσσουμε εφαρμοσμένη καινοτομία που απαντά στις ανάγκες και εστιάζουμε στην παραγωγική επάρκεια που εξασφαλίζει προσιτή υγεία πρώτης γραμμής για όλους. Στην εποχή των διαδοχικών κρίσεων που τείνουν να γίνουν η καθημερινότητά μας, θέλουμε να είμαστε ένας πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας για το σήμερα και το αύριο. 

https://www.capital.gr/

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...