Menu
RSS
Πέμπτη, 12/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λειψυδρία στη Βόρεια Κυνουρία | Καταγγελία Καρκούλη για υπερχείλιση στα Βέρβενα - Η απάντηση της ΔΕΥΑ

Λειψυδρία στη Βόρεια Κυνουρία | Καταγγελία Καρκούλη για υπερχείλιση στα Βέρβενα - Η απάντηση της ΔΕΥΑ
Σε ανάρτησή του, ο Νίκος Καρκούλης σημειώνει ... "Καί Ενώ οι πολίτες της βόρειας Κυνουρίας διαμαρτύρονται έντονα για έλλειψη νερού και ενώ ή διεύθυνση της ΔΕΥΑΒΚ στέλνει στα ΜΜΕ απαγορευτικές διατάξεις για χαμηλή κατανάλωση στα Κάτω Βέρβενα εδώ και δύο χρόνια υπάρχει για πολλές ώρες αυτή ή υπερχείλιση. Οι δικαιολογίες τής διεύθυνσης δεν μας έπεισαν. Τά σχόλια δικά σας."
 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

 

 

 

 

 

 

Αξιότιμε κ. Καρκούλη,

Ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας, του οποίου και εσείς είστε μέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε λόγω της θητείας σας ως Πρόεδρος της Κοινότητας Βερβένων το διάστημα 2010-2019, ο παραλιακός οικισμός των Κάτω Βερβένων υδροδοτείται εδώ και πολλά χρόνια με δύο τρόπους:

  1. Με φυσική ροή, από τη δεξαμενή η οποία γεμίζει από την ομώνυμη γεώτρηση (περιοχή Λουκούς) στη δεξαμενή του οικισμού (χειμερινή λειτουργία)
  2. Απευθείας από τη γεώτρηση, όταν υπάρχει αυξημένη ζήτηση ύδατος (θερινή λειτουργία)

Η αυξημένη ζήτηση ύδατος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (από Ιούλιο έως και Αύγουστο) καθιστά την απευθείας παροχή μέσω της γεώτρησης ως τη μόνη λύση η οποία εξασφαλίζει την απρόσκοπτη παροχή ύδατος στον οικισμό, συμπεριλαμβανομένων των καταναλώσεων οι οποίες ευρίσκονται ψηλότερα στην περιοχή και οι οποίες εξυπηρετούνται μόνον όταν η δεξαμενή είναι πλήρως γεμάτη. Δεδομένης της παλαιότητας του εξωτερικού δικτύου, δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση μηχανικού φλοτέρ εντός της δεξαμενής, ούτε και ηλεκτρονικού συστήματος για τη διακοπή της γεώτρησης, καθότι οποιαδήποτε μεταβολή στην πίεση έχει σαν αποτέλεσμα θραύσεις του δικτύου.

Ως αποτέλεσμα της θερινής λειτουργίας και σε συνδυασμό με τη μη συνεχή κατανάλωση, παρατηρούνται περιπτώσεις υπερχείλισης της δεξαμενής του οικισμού, κάποιες ώρες της ημέρας. Οι ώρες αυτές καταγράφονται από το αυτόματο σύστημα ενημέρωσης της στάθμης της δεξαμενής, το οποίο έχει εγκατασταθεί από το 2016 και λειτουργεί απρόσκοπτα έως σήμερα.

Για τις δυσλειτουργίες αυτές είναι ενήμερος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι η δομή της παροχής ύδατος στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας δυστυχώς δεν επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των δεξαμενών, με αποτέλεσμα κάποιοι οικισμοί να έχουν επάρκεια ύδατος (αλλά και δυσλειτουργίες στα δίκτυα μεταφοράς τους), όπως π.χ. Άστρος, Παράλιο Άστρος, Ξηροπήγαδο και κάποιοι άλλοι έλλειψη ύδατος (π.χ. Άγιος Ανδρέας, Κορακοβούνι). Τα προβλήματα αυτά πρόκειται να περιοριστούν με την ολοκλήρωση των έργων που ευρίσκονται σε εξέλιξη (Κατασκευή νέας Δεξαμενής) και πλήθους άλλων τα οποία ευρίσκονται σε στάδιο έγκρισης.

Κλείνοντας, θα αναμέναμε οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις σας να τίθενται υπόψιν της Υπηρεσίας, του Συμβουλίου της οποίας είστε μέλος, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας για τη λύση των προβλημάτων επάρκειας ύδατος, τα οποία μεγιστοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση με υπέρμετρες χρονικές υπερβολές και ειρωνική διάθεση, από πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη συγκεκριμένη περιοχή και έχουν πλήρη γνώση των διαχρονικών προβλημάτων της, έχουν μοναδικό σκοπό τον αποπροσανατολισμό των πολιτών και τη δυσφήμιση της Υπηρεσίας με μικροπολιτικά οφέλη.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Κ.

 

                                               Κολοστούμπης Παναγιώτης

6 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 22:48 Σύνδεσμος σχολίου

    18:03 επειδή εχεις χάσει πλέον το θέμα τελείως, και επειδή κάθεσαι στην απομέσα όπως λές, άρα ήξερες οτι ο Καρκούλης έχει ενημερώσει πολλές φορές για το θέμα. Ξέρεις οτι εχω δίκιο αλλα γράφεις αυτά που θές για εσωτερική κατανάλωση. Μείνε στο ψέμα και την παραμυθα σου. Από ... μέσα...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 18:03 Σύνδεσμος σχολίου

    17:03 Επειδή είσαστε πολύ έξυποι και κάνετε και χιουμοράκι, καθήστε στην απέξω τώρα για να μάθετε. Γι' αυτό φάγατε το κασάτο παγωτάκι στις εκλογές. Η πολλή η εξυπνάδα σας έφαγε

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 17:03 Σύνδεσμος σχολίου

    14:51 Ναί το γραφείο τύπου Καρκούλη είμαστε. Χαίρουμε πολύ. Εσείς;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 14:51 Σύνδεσμος σχολίου

    14:00 Εσείς ποιός είστε ακριβώς; Το γραφείο τύπου Καρκούλη και απαντάτε για λογαριασμό του;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 14:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ΚΑΡΚΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΗ ΔΕΥΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΟΜΩΣ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙ Η ΔΕΥΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΝΕΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΜΙΛΑΕΙ; ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ; Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 31-1-2024.
    https://www.astrosnews.gr/b-kynoyria/telos-stin-ergolabia-kataskeyis-neas-dexamenis-ydreysis-dialysi-tis-symbasis-apofasise-i

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 13:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Κι εσείς τι ακριβώς κάνετε κ. Καρκούλη αυτά τα δύο χρόνια όπως λέτε που έχετε διαοιστώσει ότι υπάρχει αυτή η υπερχείλιση; Κάθεστε και τη θαυμάζετε και βγάζετε φωτογραφίες και βίντεο; Ενημερώσατε την αρμόδια υπηρεσία ή τώρα το θυμηθήκατε εντελώς ξαφνικά...και τυχαία;

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...