Menu
RSS
Κυριακή, 30/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παράλιο Άστρος | Διαγωνισμός για την ανάπλαση παραλιακής οδού Καλλίτση

Παράλιο Άστρος | Διαγωνισμός για την ανάπλαση παραλιακής οδού Καλλίτση

Με μια πολυαναμενόμενη διακήρυξη συνεχίζει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας με τίτλο:  «Ανάπλαση παραλιακής οδού Καλλίτση στην Τ.Κ. Παραλίου Άστρους Δήμου Βόρειας Κυνουρίας» προϋπολογισμού 1.500.000,00€.

Φορέας χρηματοδότησης του έργου είναι το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών».

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών ορίζεται η Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 και ώρα 11:00.

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση – ανάπλαση με πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού Καλλίτση στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας μήκους περίπου 400 μέτρων και κυμαινόμενου πλάτους από 14 μέχρι 20 μέτρων. Βορειοδυτικά (παράλληλα με τη θάλασσα) διαμορφώνεται το μέτωπο των κτιρίων με τις κάθετες παρόδους, στο οποίο αναπτύσσονται κυρίως καταστήματα αναψυχής (καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες) και κατοικίες. Νοτιοανατολικά, επεκτείνεται παραλία με αμμουδιά με τον κατάλληλο εξοπλισμό για τους λουόμενους. Βορειοανατολικά, η οδός Καλλίτση ενώνεται με την οδό Ζαφειροπούλου. Νοτιοδυτικά, ολοκληρώνεται η πεζοδρόμηση της οδού Καλλίτση, όπου και συνεχίζει ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος από την οδό Τήνου και την υπόλοιπη παραλιακή οδό. Προβλέπεται η ανάπλαση εντός του αιγιαλού με ήπιας μορφής διαμορφώσεις, ενώ παράλληλα διατηρούνται οι προσβάσεις προς την αμμουδιά, το στηθαίο και τα πέτρινα τοιχεία και η υφιστάμενη φύτευση ως έχει. Εκτός αιγιαλού προς τα κτίρια, θα διαμορφωθούν οι χώροι των τραπεζοκαθισμάτων και οι χώροι των καθιστικών.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ακόμα ένα έργο που θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και επισκεπτών. Αφού ξεπεράσαμε όλα τα γραφειοκρατικά – διοικητικά ζητήματα λόγω της ιδιαιτερότητας του έργου προχωράμε στην υλοποίησή του, η οποία θα αναβαθμίσει αισθητικά της εικόνα της παραλιακής ζώνης. Γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες του Παραλίου Άστρους είναι αυξημένες λόγω της επισκεψιμότητας του, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, γι΄ αυτό συνεχίζουμε βήμα βήμα με κύριο στόχο να δώσουμε στο Παράλιο την εικόνα που του αξίζει».

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...