Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο | Οι απευθείας αναθέσεις σε συγγενείς συνεργατών, συζύγους και κουνιάδες - Φωνές και μεγάλη ένταση!
![Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο | Οι απευθείας αναθέσεις σε συγγενείς συνεργατών, συζύγους και κουνιάδες - Φωνές και μεγάλη ένταση!](/media/k2/items/cache/8bc0792afdbb124c02bcb196a69867cb_L.jpg)
Μεγάλη ένταση επικράτησε εκτός ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο, με αφορμή μία ερώτηση για την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διανομή των λογαριασμών νερού.
Διαβάστε στην ιστοσελίδα της δημοτικής ραδιοφωνίας ...
Ο Ηλίας Αγγελάκος είπε στον δήμαρχο ότι οφείλει μια απάντηση για την εταιρεία που έχει αναλάβει την επίδοση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ. Ζήτησε να μάθει σε ποιον ανήκει η εταιρεία και τι σχέση έχει με δική σας συνεργάτη, αλλά και πότε συστάθηκε. Επίσης ζήτησε να μάθει πόσα χρήματα έχει πάρει αυτή η εταιρεία.
Ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης απάντησε ότι «με λαϊκισμό σηκώσατε το θέμα. Κάθε επίδοξος αρχηγός δίνει και μια συνέντευξη. Η ΔΕΥΑΤ όπως και ο δήμος Τρίπολης έχει δικαίωμα να δίνει απευθείας αναθέσεις, προβλέπεται εκ του νόμου. Έτσι γινόταν πάντα κι έτσι γίνεται παντού. Το να δίνουμε απευθείας αναθέσεις, δεν είναι παράνομο. Για μία τριετία από την 1/1/2021 ως την 31/12/20213 απευθείας αναθέσεις Γιάννης Σμυρνιώτης στη ΔΕΥΑΤ 583 απευθείας αναθέσεις 1.813.000. επί αειμνήστου Παυλή 1/9/2024 και τρία χρόνια 532 απευθείας αναθέσεις 1.740.000. Τζιούμης για τρία χρόνια 478 απευθείας αναθέσεις, 20% λιγότερες. Κάνουμε αναθέσεις σε όλους. Ο κ. Τασιγιαννάκης παίρνει νόμιμες αναθέσεις από τη ΔΕΥΑΤ. Είναι κακό; Ο κάθε πολίτης επαγγελματίας έχει δικαίωμα να πάρει αναθέσεις από τον δήμο Τρίπολης και τη ΔΕΥΑΤ. Δεν κάνουμε διάκριση ποιος μας ψήφισε και ποιος όχι. Στις τελευταίες εκλογές, είχαμε 300 υποψήφιους εμείς και 300 ο κ. Σμυρνιώτης. Στους 300 υπάρχουν συγγενείς. Πρέπει να αποκλειστούν όλοι αυτοί; Η ΔΕΥΑΤ μοιράζει κάθε χρόνο λογαριασμούς στα σπίτια. Στην πόλη μοιράζει 4 φορές το χρόνο και στα χωριά δύο φορές το χρόνο. Πρέπει η ΔΕΥΑΤ να μοιράζει λογαριασμούς ή να το καταργήσουμε κι αυτό; Να σας πω ότι το 2012-2013-2014 δεν μοίραζε λογαριασμούς η ΔΕΥΑΤ στα χωριά Γιατί δεν μοιράσαμε; Γίνεται έλεγχος από ο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης; Κάναμε ρουσφετάκια; Που χάθηκαν όλα αυτά τα χρήματα; Τα τελευταία 2-3 χρόνια τα ΕΛΤΑ μοίραζαν τους λογαριασμούς και νωρίτερα μία εταιρεία από την Πάτρα. Έρχεται ένας άνθρωπος που είναι συγγενής ειδικού συμβούλου. Τι να του πω; Ότι απαγορεύεται να το κάνει; για πρώτη φορά ζητήσαμε προσφορές και επιλέξαμε τη συμφερότερη προσφορά για το δήμο. Έγινε μελέτη από την υπηρεσία, ζητήσαμε προσφορές και από τα ΕΛΤΑ. Τις προσφορές δεν τις ελέγχει ο δήμαρχος, αλλά η υπηρεσία. Έχει δώσει μικρότερη προσφορά ο συγκεκριμένος. Έπρεπε να του δώσουμε τη δουλειά; Είναι παράνομο; Όχι. Μπορούσαμε να δώσουμε τη δουλειά χωρίς να πάρουμε προσφορές. Πήραμε προσφορά για να κερδίσουμε την καλύτερη τιμή για τον δήμο. Είμαστε σε όλα τυπικοί. Δεν τίθεται κανένα θέα ηθικό.
Ο Ηλίας Αγγελάκος στη δευτερολογία του είπε ότι συστάθηκε αυτή η εταιρεία μόνο και μόνο για να πάρει αυτή τη δουλειά. Δεν έχουν όλοι κύριε δήμαρχε να είναι δίπλα σας και να έχουν την πληροφορία ότι έχει βγει αυτή η δουλειά και να κάνουν προσφορά. Πήρατε μόνο μια προσφορά. Είχε την πληροφορία ο δικός σας άνθρωπος από δίπλα και πήρε τη δουλειά. Για το 2013 μιλήσατε τότε ή το θυμηθήκατε τώρα; Δεν είπατε το όνομα της συνεργάτιδάς σας. Δεν είπατε ότι έχετε δώσει δουλειά και για το 2025 χωρίς προσφορά. Είναι δυνατόν οι δημοτικοί σας σύμβουλοι να ανέχονται να συστήνονται εταιρείες και υπάρχουν αυτά τα σκάνδαλα;
Ο δήμαρχος απάντησε: «Ο κ. Αγγελάκος είπε πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Κύριε Σμυρνιώτη, όταν έδινες στη γυναίκα σου, δεν έπαιρνες προσφορές από άλλα μαγαζιά. Εμείς προχωρήσαμε σε απευθείας αναθέσεις με λήψη προσφορών. Έγινε μελέτη από την υπηρεσία, τα ΕΛΤΑ ζητούσαν 1 ευρώ. Ήσασταν μέλος της διοίκησης της ΔΕΥΑΤ και ο αδερφός της γραμματέως του δημάρχου έπαιρνε τα ρολόγια, κύριε Παπαδημητρίου.
Επικράτησε ένταση με τον κ. Παπαδημητρίου να φωνάζει ότι πρέπει να διακοπεί αυτή η συζήτηση διότι λέει ο δήμαρχος ανακρίβειες.
«Σόου κάνει ο Παπαδημητρίου για τα κανάλια» είπε ο Γιώργος Λαγός.
Συνέχισε ο κ. Τζιούμης: «Ελήφθησαν προσφορές από τα ΕΛΤΑ. Είπε ο κ. Παπαδημητρίου ότι τα πετάνε, εγώ έχω στοιχεία ότι έχει μειωθεί κατά πολύ η επιστροφή λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ. Ο κ. Σμυρνιώτης δεν είχε πάρει προσφορές για χαλιά στο δήμο Τρίπολης, αλλά χαλιά πήραμε στον δήμο Τρίπολης από την κουνιάδα του. Εκεί υπήρχε κανένα ηθικό πρόβλημα;
Πως τεκμηριώνεται ότι συστήνεται η εταιρεία δέκα ημέρες μετά τη μελέτη ρώτησε ο κ. Σμυρνιώτης.
«Αν θεωρείτε ότι ο κ. Τσόπελας έκανε πλαστή μελέτη ή λαθροχειρία στο άνοιγμα των προσφορών να το πει ο κ. Αγγελάκος για να φάει τη μήνυσή του» είπε ο δήμαρχος.
Το θεωρείτε ηθικό ρώτησε ο Αγαμέμνωνας Μπουρτσουκλής προς τα στελέχη της πλειοψηφίας.
Σχετικά Άρθρα
- "Δυσφημούν τον δήμο Τρίπολης" | Δεν αποκλείονται νομικές κινήσεις εναντίον της ειδικής γραμματείας μετά την ανακοίνωση για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων
- Στον Εισαγγελέα ο Τζιούμης για την ομάδα "Φιλόζωοι Αρκαδίας" | "Ήρθε η ώρα να βγουν οι κουκούλες - Θα πάνε σιδηροδέσμιοι"
- Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: "Το πρόβλημα με τις αποζημιώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βόρεια Κυνουρία θα λυθεί άμεσα"
- Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας για τον Στεμνιτσιώτη Ολυμπιονίκη Γιώργο Ρουμπάνη
- Λοιπό Επικουρικό προσωπικό | Άνοιξαν οι αιτήσεις για υποψηφίους ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ