Menu
RSS
Πέμπτη, 22/08/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυτή θα είναι η νέα εικόνα της πλατείας Αγίας Βάρβαρας στην Τρίπολη

Αυτή θα είναι η νέα εικόνα της πλατείας Αγίας Βάρβαρας στην Τρίπολη

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα «Ανάπλασης της πλατείας Αγίας Βαρβάρας» στην Τρίπολη.

Πρόκειται για έργο 800.000 ευρώ που αναμένεται να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της περιοχής. 

Η πλατεία θα γίνει πιο οικολογική, πιο πράσινη, με πλήρη προσβασιμότητα για όλους, όπως έχει υπογραμμίσει και ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.

Αυτό προκύπτει από το σχέδιο το οποίο έχει τοποθετηθεί στο σημείο των έργων και δείχνει πως θα είναι η πλατεία μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Εκεί φαίνεται και η παιδική χαρά, αλλά και το περισσότερο πράσινο που θα έχει η περιοχή. 

------------------

  • • Οι εργασίες αποκατάστασης περιλαμβάνουν νέα φωτιστικά σώματα στις κατάλληλες θέσεις, πλακόστρωση με πλάκες μαρμάρου και βοτσαλόπλακες, επιστρώσεις με deckξυλεία, παγκάκια από εμφανές σκυρόδεμα, κατασκευή χώρου υδάτινου στοιχείου, πέργκολα από μορφοσίδηρο επενδυμένο με ξυλεία Ιρόκο.
  • • Επιπλέον διαμορφώνονται χώροι φύτευσης και παρτέρια με διάτρητους τσιμεντένιους κυβόλιθους που επιτρέπουν τη φύτευση χλοοτάπητα.
  • • Τέλος, διαμορφώνονται τα περιμετρικά κρασπεδόρειθρα και λωρίδες όδευσης, στάσεων αλλαγής πορείας και διαβάσεων για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).
  • • Εγκατάσταση δικτύου φωτισμού και η ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση λειτουργίας και ανάδειξης του υδάτινου στοιχείου που προβλέπεται στην πλατεία . Ο φωτισμός θα περιλαμβάνει γενικό φωτισμό και αρχιτεκτονικό φωτισμό.

21 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 19:50 Σύνδεσμος σχολίου

    16:35 Με τον τρόπο που μιλάς δείχνεις πως δεν έχεις και σε μεγάλη υπόληψη τον εαυτό σου. Η απάντησή σου δεν έχει αξία, πρώτον γιατί έχει κίνητρο και δεύτερον γιατί δεν βασίζεται σε αντίλογο ή διάλογο, δηλαδή καμία μορφή επικοινωνίας όπως θα έπρεπε μεταξύ συνομιλητών. Εγώ συνηθίζω να λέω την άποψή μου χωρίς "κολακευτικούς χαρακτηρισμούς", δηλαδή βρισιές προς άλλους σχολιαστές και χωρίς να επηρεάζομαι από οτιδήποτε. Τέλος, αν είχα πρόβλημα κατανόησης όσων διαβάζω, δεν θα ήμουν γνώστης τριών ξένων γλωσσών και κάτοχος δυο πτυχίων. Κακώς ασχολήθηκα μαζί σου, αλλά καμιά φορά ... θίγομαι κι εγώ σαν άνθρωπος.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 16:35 Σύνδεσμος σχολίου

    21:30 Αυτό είπα βρε χάνε, ότι δεν πρέπει να αναβαθμιστεί και να αναπτυχθεί η Τρίπολη ή ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις την ανάπτυξη της πόλης μας με αυτήν πόλεων που έχουν τον τριπλάσιο πληθυσμό, την τρπλάσια έκταση και εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από την Τρίπολη;Έχεις πρόβλημα στην κατανόηση όσων διαβάζεις;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 21:30 Σύνδεσμος σχολίου

    18:24 Επειδή συγκριτικά η Τρίπολη έχει λιγότερο πληθυσμό από Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα και άλλες πόλεις, πρέπει να μην αναβαθμιστεί; Αλλά ποιος ενδιαφέρεται; Οι υπεύθυνοι έχουν ενορχηστρώσει το πρόγραμμά τους και την Τριπολιτσά την έχουν κάνει ... Τριπολίτσα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 18:24 Σύνδεσμος σχολίου

    09:16 Τι σχέση έχει τώρα η Καλαμάτα με τον τριπλάσιο πληθυσμό, την άλλη τοση έκταση και την τελείως διαφορετική μορφολογία, με την Τρίπολη βρε χάνε; Αυτά είναι εντελώς ανόμοια μεγέθη. Η Τρίπολη δεν πρόκειται πιοτέ να γίνει σαν την Καλαμάτα για τους λόγους που προανέφερα. Τι την συγκρίνετε συνέχεια μ' αυτήν; Αν θέλετε να συγκρίνετ την Τρίπολη, θα το κάνετε με μία άλλη πόλη που είναι στα δικά της στάνταρντς. Σιγά μην τη συγκρίνετε και με τη Θεσσαλονίκη. Ανόητοι, που θέλετε και να σχολιάσετε κιόλας αχυρόμυαλοι

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 13:05 Σύνδεσμος σχολίου

    07:52 Το 55% αποδεικνύει τη φανατίλα του όχλου που δίνει τη δύναμη στους σκάρτους να διοικούν. Γι' αυτό και η Ελλάδα καθημερινά πεθαίνει.

  • Αγνωστος
    Αγνωστος Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 09:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Μαύρα χάλια δήμαρχε! Τα χάλια σου ! Πήγαινε στην Καλαμάτα! Έχουμε δρόμους στην πόλη; που έπρεπε να λαμπουν; καταστραψες τα πάντα! Τι είχε η πλατεία Αγίου Βασιλειου; που με τα νερά το χειμώνα θα σπάσουν χαιρια και πόδια.! Βγες έξω να δεις τι λέει ο κόσμος! Στην πλατεία Αγίου Βασιλείου θα γίνει κάποιο τρακάρισμα γιατί τα αμάξια μπαίνουν ερχόμενοι από πλατεία Κολοκοτρώνη! Καταστραψες την πόλη !που είναι οι δρόμοι! Που έπρεπε να λάμπει η πόλη μας! Αίσχος και ντροπή σας !!

  • Αγνωστος
    Αγνωστος Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 09:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Κατέστρεψαν την πόλη μας από δεξιά που πηγαίναμε τώρα αριστερά στην πλατεία Κολοκοτρώνη μεγαλύτερα τα πεζοδτομια;από τους δρόμους στην γωνία που είναι το ταμιευτηριο έχουνε βγάλει το δρόμο πολλή έξω ειπαρχει μια γωνία που εκεί κάποιο ατύχημα θα γίνει! Με την βροχή στην πλατεία Αγίου Βασιλείου θα σπάσουν χέρια και πιδια με τα μάρμαρα!στην Μασωνια δήμαρχε!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 07:52 Σύνδεσμος σχολίου

    21.02 προβληματικό παπαγαλάκι δεν χρειάζεται να βγω να ακούσω τι λέει ο κόσμος. Ο κόσμος μίλησε δυνατά, βροντερά προ 6 μήνου.
    Επιτέλους σεβαστείτε τον κόσμο.

  • Dinos4
    Dinos4 Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 22:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Ωραία ρε 800000 αυτή η μ@λ@κι@? Η χαρά του εργολάβου ο δήμος Τρίπολης.

  • Το κοκκαλάκι!
    Το κοκκαλάκι! Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 22:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλό είναι τα παπαγαλάκια και οι σάλιαγγες να σωπάσουν και να συνεχίσουν να γλύφουν το κοκκαλάκι τους !! Όποιος περάσει από την Αγ. Βαρβάρα, θα δει και μόνος το χάλι τους.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 21:02 Σύνδεσμος σχολίου

    18:09 Άθλιος και τρισάθλιος είσαι και το αποδεικνύεις με αυτά που λες. Κολλητούς δεν είχα και δεν έχω, γιατί το μυαλό μου είναι ανοιχτό και δεν προσκυνώ αφεντικά όπως εσύ, (το κάντε υπομονή 10 χρόνια ακόμα σε προδίδει). Άντε βγες έξω να ακούσεις τι λέει ο κόσμος της Τρίπολης και μετά συνέχισε να λες το ίδιο ποιηματάκι. Ποιος σε ακούει και ποιος σε υπολογίζει!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 18:09 Σύνδεσμος σχολίου

    ΝΑΙ ΡΕ ΑΘΛΙΕ 15.15 ΡΩΤΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ 55% ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ,ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΟΜΟΡΦΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΛ. ΟΥΓΚΑΝΤΑΣ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΚΥΛΙΑ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΜΕΣΑ, ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ.
    ΕΣΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΣΟΥ ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 17:47 Σύνδεσμος σχολίου

    16.36 τι πίνεις τε φίλε. Η πλ Αγ. ΒΑσιλείου δεν κόπηκε κανένα χέντρο αντίθετα φυτευτηκαν μερικα. Στη Γεωργιου Α δεν υπήρχε κανένα δέντρο μονο κάτι άθλια ταιμεντένια πεζοδρόμια και φυτεύθηκαν 30 δέντρα που ήδη σε ένα. χρόνο έχουν μεγαλώσει. Το ίδιο έγινε στην Εθνομαρτύρων, στην Νεομάρτυρα Δημητρίου, στην Κύπρου, στη Γρηγορίου Ε κλπ
    Ότι παρεμβάσεις κάνει ο τζιούμης φυτεύει δέντρα δεν κόβει.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 17:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε νούμερα τα δέντρα αυξάνονται κατά 50. Πρώτα κάτι άθλια ταιμιτσέρια ήταν που δεν έμπαινε ποτέ κανένας μέσα

  • Γιαννης
    Γιαννης Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 16:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Δυστυχώς για την πόλη μας.
    Καμμία ανοχή πλεον.Ερχεται κ η Γεωργίου Α Κ η πλατεία Κολοκοτρώνη.Πρεπει νά διαμαρτυρηθούμε για την τσιμεντουπολη.που θέλουν να μας φτιάξουν.
    Ποιος θυμάται το Μαλλιαροπουλειο κ την πλατεία πέτρινου με το συντριβάνι.Παει κ αυτή..Η Αγία Βαρβάρα μόνο λίγες παρεμβάσεις ήθελε χωρίς τσιμέντο μόνο πράσινο.Αισχος.Κ η Αγίου Βασιλείου θερμοκήπιο.Εκπεμπει το φωτοβολταϊκό που έστρωσαν.Ορεινη πόλη μόνο πέτρα πράσινο πρέπει να έχει κ νερό ρεεεεε.Στην πλατεία Άρεως στην πορεία θα μείνουν μόνο θάμνοι.Βαλτε νέα δέντρα να αντικαταστήσουν αυτά που έχουν κοπεί.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 15:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Πάρκα και παιδικές χαρές για τα παιδιά μας χρειαζόμαστε... Όχι πλατείες γεμάτες τσιμέντο και παγκάκια που να βράζουν από την ζέστη...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 15:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπορείτε να χαθείτε άθλιοι; Δεν σας χρειαζόμαστε , μας ρωτήσατε για τις απαίσιες παρεμβάσεις σας; Αλλά, (είναι νόμος), η ζωή τιμωρεί. Οι κοροϊδίες και τα ψέματα δεν ζουν πολύ.

  • Παναγιώτης
    Παναγιώτης Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 13:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Άθλια παρέμβαση.Τόσο πράσινο είχε και τώρα τσιμέντο και τα δέντρα τα μισά κόπηκαν και τα υπόλοιπα έχουν ξεραθεί.Ντροπή τους. Αισχος μια χαρά πλατεία ήταν λίγα πράγματα χρειάζονταν

  • Αίσχος!
    Αίσχος! Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 11:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποιο πράσινο και δέντρα ρε παλιοψεύτες???
    Έχουν κόψει και ξεράνει όλα τα δέντρα και τα φυτά οι εγκληματίες!!!! Βέβηλοι και σκλάβοι του χρήματος είναι!!! 800.000 είναι ο προϋπολογισμός και η τιμή τους!!! Ντροπή σας και αίσχος και εσείς και αυτοί που κάνουν μούγγα και πίνουν καφεδάκι στο μαγαζάκι. (Ξέρουν αυτοί)

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 00:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Τσιμέντο και Άγιος ο Θεός Αγία Βαρβάρα μου. Έτσι θέλει η... εργολαβία!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 23:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ σωστή απόφαση, βγάλαμε τα δέντρα, το πράσινο και γεμίσαμε μπετόν, σοφό και χρήσιμο

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...