Menu
RSS
Πέμπτη, 04/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης σε ευρωπαϊκό έργο eTwinning

Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης σε ευρωπαϊκό έργο eTwinning

Το 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης συμμετείχε τη φετινή σχολική χρονιά σε ευρωπαϊκό έργο με τίτλο «Show U Care» σε συνεργασία με τα σχολεία: Escola Secundária de Barcelos από την Πορτογαλία, Baumanis Karlis Vilkene elementary school από τη Λετονία, IES Fernando de Rojas από την Ισπανία, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi από την Τουρκία και το Γυμνάσιο Τυχερού Έβρου με σκοπό  μια συναρπαστική εμπειρία.

Το έργο είχε ως στόχο οι μαθητές και οι μαθήτριες από διαφορετικά σχολικά περιβάλλοντα και διαφορετικές κουλτούρες, να συνεργαστούν για να σχεδιάσουν μικρά έργα, ώστε να γίνει η πόλη και ο τόπος τους ένα καλύτερο μέρος για να ζήσουν. Οι δράσεις σχεδιάστηκαν με προοπτική να αναδειχθεί το  ενδιαφέρον των μαθητών για τους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον. Αρχικά προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν κοινές δραστηριότητες και στη συνέχεια κάθε σχολείο ανέλαβε και εφάρμοσε δράσεις δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τη βελτίωση των συνθηκών των γύρω περιοχών του. Πιο συγκεκριμένα:

  • Η Λετονία καθάρισε από σκουπίδια μια ακτή στη Βαλτική θάλασσα.
  • Οι μαθητές της Ισπανίας συμμετείχαν σε δράσεις με ΜΚΟ, για την προστασία των ζώων και για άτομα με ψυχικές διαταραχές χωρίς αποκλεισμούς. Στο μάθημα της Βιολογίας δημιούργησαν κάποιο ειδικό μενού για άτομα με διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις και παχυσαρκία.
  • Η Πορτογαλία υποδέχτηκε στο σχολείο ηλικιωμένα άτομα, συζήτησαν για τη ζωή τους και πώς παραμένουν δραστήριοι και έπαιξαν μαζί τους boccia.
  • Το άλλο ελληνικό σχολείο του Τυχερού Έβρου, καθώς βρίσκεται κοντά σε ένα φυσικό οικοσύστημα, που απειλήθηκε από τις περσινές πυρκαγιές, το Δάσος της Δαδιάς,  επισκέφτηκαν το δάσος ενημερώθηκαν για την κατάστασή του και τα παιδιά έκαναν ζωγραφιές για το δάσος και για την καταστροφή. Τέλος, έφτιαξαν μερικές ξύλινες φωλιές για μικρά και μεγαλύτερα άγρια ​​πτηνά και τις τοποθέτησαν στο δάσος.
  • Το σχολείο της Τουρκίας διοργάνωσε bazaar και αγόρασε φαγητό για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής.
  • Το σχολείο μας διοργάνωσε bazaar με τίτλο Red Heart day, στις 14 Φεβρουαρίου και διαθέσαμε τα έσοδα στο ΕΛΕΠΑΠ, έναν οργανισμό που βοηθά παιδιά με αναπηρίες.

Συμμετείχαν συνολικά 126 μαθητές και μαθήτριες. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με αξιοποίηση συνεργατικών διαδικτυακών εργαλείων και της συνεργατικής Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Σχολικής Εκπαίδευσης (European School Education Platform).

Μέσα από τις δράσεις του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες

  • ανέπτυξαν κοινωνικές και ομαδικές δεξιότητες
  • ενθαρρύνθηκαν να εξερευνήσουν τις προσωπικές και κοινωνικές τους αξίες
  • καλλιέργησαν την ατομική και συλλογική ευθύνη για ό,τι συμβαίνει γύρω τους.

Από το 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης συμμετείχαν 26 μαθητές και μαθήτριες με υπεύθυνους  εκπαιδευτικούς την κ. Δελή Μαρία, την κ. Τζανή Ελένη, την κ. Μπίρη Σοφία, την κ. Κωτσιοπούλου Χριστίνα και τον κ. Γκικόπουλο Σπύρο.

Το τελικό προϊόν είναι ένα ηλεκτρονικό βιβλίο που συγκεντρώνει όλες τις δράσεις κατά τη διάρκεια του έργου, καθώς και τα βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες και είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: Online Flipbook (heyzine.com)

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το eTwinning έργο μας, μπορείτε να δείτε στην επίσημη  ιστοσελίδα του σχολείου μας: https://3gym-tripol.ark.sch.gr/?p=2007

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...