Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καταλήψεις - βανδαλισμοί | Άνοιξε συζήτηση για κάμερες στα σχολεία της Τρίπολης!

Καταλήψεις - βανδαλισμοί | Άνοιξε συζήτηση για κάμερες στα σχολεία της Τρίπολης!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός ημερήσιας διάταξης, ο Σωτήρης Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στις φθορές στο 3ο Γυμνάσιο και ζήτησε να γίνει μια συζήτηση για το θέμα αυτό.

Ο Δήμαρχος είπε ότι πολλές ζημιές γίνονται από εξωσχολικούς. «Έχουμε προχωρήσει σε μηνύσεις. Πρόκειται για εγκληματικότητα ανηλίκων, ένα κορυφαίο θέμα που αντιμετωπίζει όλη η χώρα. Είναι τόσο σύνθετο πρόβλημα, που αφορά την οικογένεια και όχι μόνο. Χρειάζεται μια εθνική πολιτική για το θέα αυτό.»

Ο κ. Αγγελάκος είπε ότι "ως δήμος μπορούμε να βγούμε μπροστά στο θέμα της πρόσληψης της παιδικής παραβατικότητας στα σχολεία.  Με παρεμβάσεις μέσα στα σχολεία, να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το σχολείο. Τρέχω μια ιδέα τα παιδιά να σχεδιάσουν τα προαύλια, όπως θέλουν. Με τη βοήθεια του δήμου, να υλοποιηθεί ένα προαύλιο όπως τα θέλουν τα παιδιά."

Ο Στέφανος Χατζόπουλος, ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είπε ότι ζημιές έγιναν στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο, από παράγοντες εξωσχολικούς νυχτερινές ώρες και στο 2ο Γυμνάσιο επενέβη η αστυνομία, με εντολή εισαγγελέα. Στο 3ο Γυμνάσιο έγιναν φθορές χωρίς να υπάρχει κατάληψη, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και πήρε αποτυπώματα. Κοιτάζουμε αν μπορούν να μπουν κάμερες στα σχολεία που θα λειτουργούν σε ώρες που δεν λειτουργεί το σχολείο.

Ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Βαρδιάμπασης είπε ότι ο νόμος είναι πολύ αυστηρός και αποκλείεται να επιτραπεί κάμερα στα σχολεία. «Η κοινωνία της Αρκαδίας είναι πολύ υγιής για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου. Φαινόμενα εκφοβισμού και ρατσισμού, πρέπει να γίνονται ομιλίες στα παιδιά των σχολείων από τους φορείς.»

Ο Γιάννης Κατσίρης είπε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα με τις καταλήψεις. «Έχουμε ασφυκτικό πρόβλημα στο ΙΕΚ διότι στεγαζόμαστε στο ίδιο συγκρότημα με το ΕΠΑΛ που κάνει κατάληψη. Πρέπει να συζητήσουμε και να λήξουν οι καταλήψεις άμεσα».

Ο κ. Ψυχογυιός είπε "κρατώ μια επιφύλαξη για να το αν μπορούν να μπουν κάμερες, σε ώρες μη λειτουργίας των σχολείων και νομίζω ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις και σε άλλους δήμους".

6 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 17:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Κάποιοι από αυτούς που σχολιάζουν είναι εκτός σχολικής πραγματικότητας. Τα σχολεία χρειάζονται φύλακες κατά τις ώρες λειτουργίας και μέτρα παρακολούθησης κατά τις υπόλοιπες ώρες. Οι εξωσχολικοί που κάνουν βανδαλισμούς έχουν προβλήματα με τον εαυτό τους και είναι παιδιά ανεξέλεγκτα από τις οικογένειές τους, δε φταίει το σχολείο για αυτό. Ο ψευτοηρωισμός είναι σημείο τον καιρών.

  • Σύμβουλος
    Σύμβουλος Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 10:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Το μεγαλύτερο όφελος βέβαια θα είναι για το Δήμο μας: Παγκόσμια πρωτοτυπία στα σχολεία ώστε αν πουληθεί η πατέντα θα τρώμε όλοι οι δημότες με χρυσά κουτάλια.

  • Μητέρα μαθητών του σχολείου που «βανδαλίστηκε»
    Μητέρα μαθητών του σχολείου που «βανδαλίστηκε» Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 10:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Κύριε Βαρδιάμπαση τα παιδιά σε μερικά σχολεία υφίστανται και μπούλιγκ από κάποια άλλα της «υγιούς κοινωνίας» το ξέρετε ; Ή το μόνο που σας νοιάζει είναι οι υλικές ζημιές των σχολείων κι αυτές με ανεκτικότητα να μην αποκαλυφθούν γιατί εσείς θέλετε μόνο να αποσπάσετε τα εύσημα πως είστε ο διαθέτων την απόλυτη κατανόηση προς τους πολίτες ;

  • Μαθητής
    Μαθητής Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 09:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση του αδέσμευτου να σχεδιάζουν οι μαθητές το χώρο του προαυλίου. Αφού θα νοιώθουν καλύτερα εκεί στη συνέχεια να σχεδιάσουν και τις αίθουσες ώστε να έχουν πολυθρόνες αντί θρανίων, τάμπλετ με ίντερνετ αντί πίνακα κ.τ.λ. Τότε να δείτε αγάπη για το σχολείο...όλοι οι μαθητές μέρα νύχτα εκεί. Εννοείται ότι καθηγητές δε θα χρειάζονται πλέον οπότε θα προκύψει και οικονομικό όφελος για την πολιτεία.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 21:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Κ Βαρδιαμπαση δεν υπάρχει κατάληψη ως μορφή αγώνα είναι ποινικό αδίκημα γιατί πια είναι εισβολή και ληστεία Συμφωνείτε με τις θλιβερές εικόνες Αλήθεια μήπως μπλέκονται τίποτα γόνοι με μεταξωτά βρακιά υποθέσες κάνω
    κ Βαρδιαμπαση Πήγατε στην αστυνομία να ενημερωθείτε ως υπεύθυνος αντιδήμαρχος για την πορεία των ερευνών στις λησταρχειες και τις καταστροφές;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 21:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο κ Βαρδιάμπασης πουλάει ρομαντισμό και αριστεροφροσύνη Θα πληρώσει τον λογαριασμό και τα σπασμένα;;; την αγανάκτηση των διευθυντών και των γονιών;;

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...