Menu
RSS
Σάββατο, 19/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Τρισεύγενη Γκοτσίνου | Η Αρκαδία μας στη λογοτεχνία!

Τρισεύγενη Γκοτσίνου | Η Αρκαδία μας στη λογοτεχνία!

Η Τρισεύγενη Γκοτσίνου μένει στην Πάτρα αλλά όσοι την γνωρίζουν τη συνδέουν πάντα με τη Βυτίνα, με το αγαπημένο της χωριό όπου έχει περάσει όλα τα καλοκαίρια των παιδικών και νεανικών της χρόνων! 

Συνεχίζει να επισκέπτεται τη Βυτίνα τιμώντας την αρκαδική της καταγωγή (από την οικογένεια Βαρελά στα Μαγούλιανα) και εμφυσώντας στα παιδιά της τη λατρεία για το χωριό και τις ομορφιές του Μαινάλου. 

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή κι όπως ήταν αναμενόμενο όσα έχει ζήσει αποτέλεσαν έμπνευση για να δημιουργήσει τις δικές της ... ορεινές ιστορίες. Έτσι είχε την τιμή διπλής διάκρισης στον 24ο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Εταιρείας Πολιτισμού Κερατσινίου! Σε εκδήλωση του προσεχούς μήνα το παραμύθι της "Ένα έλατο με το όνομα 798" θα τιμηθεί με το 1ο βραβείο και το διήγημά της που αναφέρεται στον βυτινιώτη περιηγητή Παναγιώτη Ποταγό " Στα χνάρια ενός λησμονημένου περιηγητή" θα τιμηθεί με έπαινο.

--------------------------------------

Βιογραφικό σημείωμα

Τρισεύγενη  Γ.  Γκοτσίνου

  Ζω στην Πάτρα, είμαι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Τραπεζική από το Ε.Α.Π. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για τη Δυσαριθμησία από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο & για Εκπαιδευτής ενηλίκων από το Κεδιβιμ του Πανεπιστημίου της πόλης μας. Μητέρα δυο παιδιών και τα τελευταία χρόνια αναζητώντας το ποιοτικό βιβλίο για εκείνα ξεκίνησα να γράφω τις δικές μου ιστορίες, κάπως έτσι η συγγραφή έχει μπει στην καθημερινότητά μου. Από τότε έχω μαγειρέψει στο τσουκάλι μου αρκετά …νόστιμα παραμύθια & διηγήματα!

  Διακρίσεις

Έπαινος για το παραμύθι "Η Σκουπιδοπαρέα & το Εργοστάσιο Ανακύκλωσης" στον 40ο διαγωνισμό παραμυθιού της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (2021).

Ά έπαινος για το παραμύθι «Τα ρόδια της αγάπης» στον 3ο διαγωνισμό χριστουγεννιάτικου διηγήματος & παραμυθιού του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος (2022).

 Γ’ βραβείο για το παραμύθι « Το λυπημένο Μηδέν στον Πλανήτη του Απείρου» στον 23ο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Εταιρίας Τεχνών Επιστήμης & Πολιτισμού Κερατσινίου (2023).

 Α’ βραβείο για το παραμύθι « Ένα έλατο με το όνομα 798» στον 24ο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Εταιρίας Τεχνών Επιστήμης & Πολιτισμού Κερατσινίου (2024).

 Έπαινος για το διήγημα « Στα χνάρια ενός λησμονημένου περιηγητή» στον 24ο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Εταιρίας Τεχνών Επιστήμης & Πολιτισμού Κερατσινίου (2024).

   Υπό έκδοση

 Ο μικρός κανταδόρος (παραμύθι), Εκδόσεις Έαρ

    Συμμετοχές

Κυπριακή Φιλολογική Πρωτοχρονιά  - Συμμετοχή στον 8ο συλλογικό τόμο του ΕΠΟΚ με το παραμύθι "Τα ρόδια της αγάπης" (2023)

   Δημοσιεύσεις

Στον Οικονομικό Ταχυδρόμο το άρθρο «Η σύγχρονη τραπεζική πραγματικότητα και ο ρόλος της δια βίου μάθησης» που βασίζεται στην διπλωματική εργασία που εκπονήθηκε το 2019 στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών. (18/3/2022)

 Στην ηλεκτρονική εφημερίδα της Γορτυνίας, www.e-gortynia.gr , το άρθρο-αφιέρωμα στα 120 χρόνια από το θάνατο του Βυτινιώτη Παναγιώτη Ποταγού «Η ιστορία ενός σύγχρονου περιηγητή» (18/2/2023)

Στο λογοτεχνικό περιοδικό «Κέφαλος» το παραμύθι «Τα ρόδια της αγάπης» συμμετείχε στις θεματικές δημοσιεύσεις των Χριστουγέννων στα πλαίσια του λογοτεχνικού δωδεκαημέρου.(2023)

Λογοτεχνικό ημερολόγιο 2024 «Κέφαλος» με το διήγημα  «Στα χνάρια ενός  λησμονημένου περιηγητή»

Στο λογοτεχνικό περιοδικό (τεύχος 17ο-18ο ) των Εκδόσεων Κέφαλος το διήγημα «Το καθρέφτισμα του κύκνου». (2024)

 Στο λογοτεχνικό περιοδικό (τεύχος 17ο-18ο) των Εκδόσεων Κέφαλος το άρθρο «Αφημένος στη λήθη-Εις Έλλην», αφιέρωμα στα 120 χρόνια από το θάνατο του Π. Ποταγού-του σύγχρονου Έλληνα εξερευνητή. (2024)

 Στο λογοτεχνικό ημερολόγιο 2024 των Εκδόσεων Κέφαλος (κατηγορία φωτογραφία) συμμετοχή με τις λήψεις «Τα μυστικά του δάσους» & «Φθινοπωρινή αύρα»

Στην ιστοσελίδα tovivlio.net το άρθρο « Να είμαι ο γονιός που θα ήθελα να είχα αν γινόμουν πάλι παιδί» (29/6/2024)

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...