Στο "σφυρί" το εργοστάσιο φωτοβολταϊκών της Ηλιόσφαιρας στην Τρίπολη

Σε δημοπρασία βγαίνει το εργοστάσιο της Ηλιόσφαιρας στην Τρίπολη, οκτώ χρόνια μετά τη χρεοκοπία της.
Πρόκειται για την εταιρεία η οποία παρήγαγε φωτοβολταϊκά στη χώρα μας μέχρι το 2012, όταν οι Κινέζοι άρχισαν να γίνονται μονοπώλιο και να δημιουργούν ανταγωνισμό με τον οποίο δεν μπορούσαν να συμβαδίσουν οι Ευρωπαίοι παραγωγοί.
Σύμφωνα με ενημέρωση των πιστωτών της Ηλιόσφαιρας, η τιμή εκκίνησης για τη μονάδα θα είναι στα 17 εκατ. ευρώ, την οποία μάλιστα θεωρούν αρκετά χαμηλή.
Στη δημοπρασία περιλαμβάνεται το εργοστάσιο δυναμικότητας 60 MW ετησίως, ο εξοπλισμός και το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται, εμβαδού 19.608 τ.μ. Όπως τονίζεται, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει εξειδικευμένα μηχανήματα των εταιρειών Oerlikon Solar, Rena GmbH, ABB, Buerkle GmbH, Nisshibo, Schiller Autom και Olbricht GmbH μεταξύ άλλων.
Επίσης, το εργοστάσιο διαθέτει "καθαρό δωμάτιο" εμβαδού 1.500 τ.μ. και συστήματα ρύθμισης της θερμοκρασίας και της υγρασίας.
Η δημοπρασία πρόκειται να λάβει χώρα εντός του α' εξαμήνου του 2025, όπως αναφέρεται.
Σχετικά Άρθρα
- Τι συμβολίζει το δρώμενο με το χορό του Αγιώργη στη Νεστάνη!
- Γορτυνία | Γιορτάζει η Μονή Ζωοδόχου Πηγής Δωδεκαμέτρου
- Πρωτομαγιά | Κάλεσμα από Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ - Συγκέντρωση στον Αϊ-Θανάση
- Ποδηλατικός Γύρος Μεγαλόπολης | Μια γιορτή για όλη την πόλη!!!
- Με δάκρυα στα μάτια ο Άρης Μουγκοπέτρος: "Θα επιστρέψω δυνατός" (vd)