Menu
RSS
Δευτέρα, 16/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο χορός έχει την δύναμη να ενώνει

Ο χορός έχει την δύναμη να ενώνει

Πολλές φορές  απερίσκεπτα και ίσως λίγο υποκριτικά,  πιστεύουμε  ότι η συμμετοχή των  ΑμεΑ  σε κάθε μορφή κοινωνικής  δράσης, είναι μια παραχώρηση των "κανονικών"  στο όνομα της συμπερίληψης, της αποδοχής και της ευαισθησίας, που οφείλουμε να παρουσιάζουμε. Θεωρούμε ότι δίνουμε κοινωνικό χώρο στα ΑμεΑ και έτσι εμείς είμαστε αυτοί που προσφέρουμε.Όμως, το στερεότυπο αυτό  δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. H  συναναστροφή και η τριβή  με τα ΑμεΑ αρκεί για να διαλύσει το αφήγημα μας.  

1266

Απόδειξη αυτού αποτελεί η συμμετοχή των ΑμεΑ του ΚΔΑΠ Δήμου Τρίπολης στην  καλοκαιρινή παράσταση της σχολής  μας (Dance Point) , «Ο Γαργαληστής» στο θεατράκι του Αγίου Γεωργίου.  Οι εν λόγω συμμετέχοντες ήταν αυτοί που έδωσαν ενέργεια και παλμό  στους υπόλοιπους  συντελεστές της παράστασης και  κέρδισαν δικαίως και αυθόρμητα το χειροκρότημα του κοινού. Τα ΑμεΑ κατάφεραν να αναπτύξουν σχέσεις με τους μαθητές της σχολής  μας, αποδεικνύοντας πως είναι ενεργά, δραστήρια και ισότιμα μέλη της κοινωνίας . Μέσα από τα μαθήματα και τις πρόβες, βελτίωσαν τις ικανότητές τους και ανέπτυξαν νέες δεξιότητες. Συγχρόνως, οι μαθητές και οι δάσκαλοι της σχολής είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε τη διαφορετικότητα χωρίς προκατάληψη, αλλά με σεβασμό και κατανόηση,  και να δούμε από κοντά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία.  

1350 1

Ελπίζουμε να ακολουθήσουν ποικίλες δράσεις με την πολύτιμη συμβολή των ΑμεΑ, στις οποίες θα αναδειχθεί η δημιουργική φύση όλων των μελών της κοινωνίας.Ευχαριστούμε από καρδιάς εσάς και τους συνοδούς σας για την ευκαιρία που μας δώσατε!

0602

Με εκτίμηση,

Οι μαθητές και δάσκαλοι της σχολής χορού Dance Point

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 19:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο σας!!!!
    Συγχαρητήρια!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 16:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Ευχαριστούμε πολύ! Ήταν μεγάλη μας χαρά!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 13:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια μοναδική, συμπεριληπτική παράσταση!

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...