Menu
RSS
Κυριακή, 08/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Απόψε ο μεγάλος τελικός της Eurovision στην ΕΡΤ1

Απόψε ο μεγάλος τελικός της Eurovision στην ΕΡΤ1

Στον σημερινό τελικό της Eurovision θα διαγωνιστεί η Μαρίνα Σάττι, μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση της στον ημιτελικό, που της έδωσε το εισιτήριο για τον αποψινό τελικό στις 22.00 που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1, το δεύτερο πρόγραμμα και το Eurovision channel στο ERTFLIX. Ανάμεσα σ’ αυτούς που προκρίθηκαν, ήταν και το Ισραήλ, η συμμετοχή του οποίου έχει προκαλέσει βροχή αντιδράσεων. Εντωμεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση ανακοίνωσε ότι ο τραγουδιστής της Ολλανδίας δεν επετράπη να συμμετάσχει στη χθεσινή πρόβα και ότι βρίσκεται υπό διερεύνηση λόγω ενός «περιστατικού», χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στη Σουηδία, Αλέξανδρος Μέμος, αναφέρθηκε στον μεγάλο τελικό, στον οποίο αναμένεται να δούμε 26 χώρες να διαγωνίζονται. Ανάμεσα τους και η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι, αλλά και η Κύπρος με τη Σίλια Καψή, που θα τις δούμε να εμφανίζονται απόψε στην 12η και 20η θέση αντίστοιχα.

Η Μαρίνα Σάττι στις χθεσινές πρόβες, στη μεσημεριανή και τη βραδινή είχε μια πολύ καλή εμφάνιση, ενώ της απομένει ακόμα μία πρόβα σήμερα το μεσημέρι πριν την εμφάνισή της στον μεγάλο τελικό.

Απόψε ο μεγάλος τελικός της Eurovision στην ΕΡΤ1 – Στη 12η θέση διαγωνίζεται η Μαρίνα Σάττι με το «Ζάρι»
Marina Satti (AP Photo/Martin Meissner)

Η Ελληνίδα εκπρόσωπος απάντησε κιόλας πριν από λίγο στις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί για τη στάση που είχε στη συνέντευξη Τύπου την ώρα που μιλούσε η ισραηλινή εκπρόσωπος και ξεκαθάρισε ότι δεν είχε πρόθεση να προσβάλει κανέναν λέγοντας ότι όλες αυτές τις μέρες που βρίσκεται εδώ και εκείνη και η ομάδα της έχουν προσφέρει χαρά και βρίσκονται εδώ μόνο για τη μουσική και με απολύτως μοναδικό στόχο να τα πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα στον αποψινό τελικό.

Αναφορικά με τον εκπρόσωπο της Ολλανδίας δήλωσε ότι λίγες ώρες πριν από τον τελικό είναι ακόμα σε εξέλιξη η έρευνα που διεξάγει η EBU για ένα επεισόδιο κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής πρόβας την Παρασκευή. Οι πληροφορίες που έχουμε εμείς αναφέρουν πάντως ότι το περιστατικό αφορά μια διένεξη που είχε ο Ολλανδός τραγουδιστής με ένα μέλος της παραγωγής της Eurovision.

Με ποια σειρά θα εμφανιστούν οι 26 χώρες

Η σειρά που θα εμφανιστούν, οι 26 συμμετοχές του φετινού τελικού της Eurovision είναι: Σουηδία, Ουκρανία,  Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ισραήλ, Λιθουανία, Ισπανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λετονία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ιταλία, Σερβία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Αρμενία, Κύπρος, Ελβετία, Σλοβενία, Κροατία, Γεωργία, Γαλλία, Αυστρία.

Τα αποτελέσματα του τελικού θα καθοριστούν από την ψηφοφορία του κοινού σε συνδυασμό με τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Δικαίωμα ψήφου στον σημερινό τελικό έχουν όλες οι διαγωνιζόμενες χώρες αλλά και όσες χώρες του πλανήτη θέλουν να συμβάλουν στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Οι ψήφοι αυτών θα συγκεντρωθούν και θα αποτελέσουν τη βαθμολογία μιας «έξτρα χώρας» η οποία λέγεται «Rest of the world».

Το τηλεοπτικό κοινό θα μπορέσει να ψηφίσει κατά τη διάρκεια της βραδιάς μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, γραπτών μηνυμάτων ή μέσω της εφαρμογής του διαγωνισμού (Eurovision app). Οι κριτικές επιτροπές των 37 χωρών έχουν ήδη ψηφίσει από τη χθεσινή γενική πρόβα. Φυσικά όμως οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων και των δύο πλευρών θα γίνουν απόψε, στο τελευταίο κομμάτι της βραδιάς.

Η ψηφοφορία των θεατών θα αρχίσει λίγο πριν από την παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού. Οι τηλεθεατές στο σπίτι θα μπορούν να ψηφίζουν κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των χωρών, αντί να περιμένουν μέχρι την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των συμμετοχών.

Επιπλέον, οι φίλοι του Διαγωνισμού στις μη συμμετέχουσες χώρες (Rest of The World) έχουν πλέον, σχεδόν 24 ώρες για να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια, πριν από την έναρξη του τελικού.

Τον Τελικό της 68ης Eurovision θα σχολιάσουν οι Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα. Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής θα ανακοινώσει η Έλενα Παπαρίζου.

Αποστολή: Αλέξανδρος Μέμος

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...