Menu
RSS
Κυριακή, 29/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Υφυπουργός Εσωτερικών από την Καλαμάτα: «Πρόσθετα 200 εκατ. ευρώ στους Δήμους για το 2024»

Υφυπουργός Εσωτερικών από την Καλαμάτα: «Πρόσθετα 200 εκατ. ευρώ στους Δήμους  για το 2024»

Πρόσθετα 200 εκατ. ευρώ -μόνο για το 2024- θα δοθούν στους Δήμους της Χώρας ως πρόσθετη χρηματοδότηση για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης μιλώντας, σήμερα Σάββατο, στην 11η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα. Αυτό είναι μια δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση που είχε με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) είπε ο κ. Σπανάκης, η οποία υλοποιείται πλέον με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που έρχεται στη Βουλή προς ψήφιση.

 

«Ρύθμιση 60 δόσεων για φυσικά και νομικά πρόσωπα»

Επίσης με το άρθρο 25 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών έρχεται ρύθμιση 60 δόσεων για τους οφειλέτες στους Δήμους ανέφερε ο Υφυπουργός. Είναι κάτι πολύ σημαντικό είπε ο κ. Σπανάκης, πρωτίστως για τους οφειλέτες που τους δίνουμε μια δυνατότητα και ακολούθως και για τους Δήμους καθώς η ρύθμιση αυτή θα φέρει μια ενίσχυση της ρευστότητάς τους. Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται επιπλέον, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων και διαγραφή των προσαυξήσεων με συγκεκριμένες προϋποθέσεις είπε ο Υφυπουργός και πρόσθεσε ότι στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν και φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις που χρωστούν στους Δήμους.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου διήρκησε τρείς ώρες, στη διάρκεια των οποίων ο αρμόδιος Υφυπουργός Εσωτερικών -στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού και διεξοδικού διαλόγου- κατέγραψε ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτά έχουν εκφραστεί και μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και ανέλυσε διεξοδικά μαζί με τους Αυτοδιοικητικούς θέματα, προκλήσεις και προοπτικές που αφορούν στους Δήμους της Πελοποννήσου. Ο κ. Σπανάκης διαβεβαίωσε όλους τους συμμετέχοντες ότι ο διάλογος Υπουργείου Εσωτερικών- Αυτοδιοίκησης είναι ανοιχτός, διαρκής, γι αυτό και ο Υπουργός αλλά και ο ίδιος, ως αρμόδιος Υφυπουργός για την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι πάντα στη διάθεσή τους.     

Την Παρασκευή το βράδυ, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης εγκαινίασε μαζί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό και τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο το νέο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας. Στην πρώτη πανηγυρική συναυλία την ορχήστρα διεύθυνε ο διεθνούς φήμης καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης, Σταύρος Ξαρχάκος.   

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...