Menu
RSS
Παρασκευή, 27/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Πελοποννήσου | Οι απαντήσεις για "κομμένα" τμήματα, βανδαλισμούς και νέες προσλήψεις αναπληρωτών (vd)

Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Πελοποννήσου | Οι απαντήσεις για "κομμένα" τμήματα, βανδαλισμούς και νέες προσλήψεις αναπληρωτών (vd)

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μίλησε στα ΜΜΕ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Οικονομόπουλος.

«Στην πρωτοβάθμια είμαστε πλήρως στελεχωμένοι, λειτουργούν και τα ολημέρα ικανοποιητικά. Στη Δευτεροβάθμια, υπήρξε ένα θέμα διότι δεν πήραμε από την αρχή τους αναπληρωτές που θέλαμε, δίνουμε τα κενά μας στο υπουργείο για την επόμενη φάση προσλήψεων αναπληρωτών στις αρχές Οκτωβρίου» είπε.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι είναι ελάχιστα τα ολιγομελή τμήματα που δεν έχουν εγκριθεί. Πρόκειται για περιπτώσεις με έναν ή ελάχιστους μαθητές και πρέπει να γίνει ένας εξορθολογισμός, έχουμε καλύψει στο 95%.

Για το ΓΕΛ Τεγέας, δεν υπάρχει κάποια συμπληρωματική απόφαση για τη λειτουργία του τμήματος που δεν εγκρίθηκε. Οι μαθητές πρέπει να μετακινηθούν με ευθύνες της πολιτείας στο πλησιέστερο σχολείο της Τρίπολης.

Για τους βανδαλισμούς στα σχολεία, ο κ. Οικονομόπουλος είπε ότι είναι ένα θέμα «που μας πονάει» και υπογράμμισε ότι θα καλούνται οι γονείς για να πληρώσουν τις φθορές. Προσφάτως, είχαμε ένα περιστατικό στο γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Τρίπολης, αλλά έγινε εκτός ωραρίου λειτουργίας.

Ο κ. Οικονομόπουλος είπε ότι μπορούν να τοποθετηθούν κάμερες στον εξωτερικό χώρο των σχολείων οποίες όμως θα λειτουργούν μόνο μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 22:27 Σύνδεσμος σχολίου

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΑΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...