Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Σεΐχης των Αραβικών Εμιράτων στο Ναύπλιο με την θαλαμηγό Α+!

Ο Σεΐχης των Αραβικών Εμιράτων στο Ναύπλιο με την θαλαμηγό Α+!
Μια από τις 10 μεγαλύτερες και πλέον πολυτελείς θαλαμηγούς του κόσμου η  Α+ βρίσκεται σήμερα Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου στον Αργολικό κόλπο στα ανοικτά του Ναυπλίου.

Τον Μάιο του 2019, το σκάφος άλλαξε όνομα από Topaz σε A+. Είναι ενδιαφέρον ότι δεν αναφέρθηκε καμία πώληση κατά τη στιγμή της αλλαγής του ονόματος. Αργότερα, έγινε γνωστό ότι το γιοτ Α+ ήταν δώρο στον πανίσχυρο Sheikh Mansour bin Zayed al Nahyan. 
Ο σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, αναπληρωτής πρωθυπουργός των Αραβικών Εμιράτων και μέλος της οικογένειας που κυβερνά το Άμπου Ντάμπι. 
Είναι επίσης ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ADUG, η οποία έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της αγγλικής ομάδας Μάντσεστερ Σίτι. Το πρώην Topaz, το A+ λανσαρίστηκε από τη Lürssen το 2012,διαθέτει μερικά από τα πιο εξαίσια εξωτερικά σχέδια Disdale και υπέροχους εσωτερικούς χώρους που φιλοτεχνήθηκαν από τον διάσημο Tim Heywood Design.
Μπορεί επίσης να φιλοξενήσει έως και 62 επισκέπτες και 79 μέλη του πληρώματος στους ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους του. Αναφέρεται επίσης ότι το A+ χρειάστηκε περίπου τέσσερα χρόνια και περισσότερα από 400 εκατομμύρια λίρες για να κατασκευαστεί.
Η μέγιστη ταχύτητά του είναι 22,9 κόμβοι, ενώ η ταχύτητα πλεύσης του είναι 19,5 κόμβοι, κάτι που είναι εντυπωσιακό λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθός του, 147 μέτρα μήκος . Η ισχύς του προέρχεται από τέσσερις πετρελαιοκινητήρες MTU με ολική χωρητικότητα 12500,0 GT και πλάτος 21,5 μέτρα 
 Όπως τα περισσότερα σκάφη που ανήκουν σε σείχηδες, δεν αποκαλύπτουν πολλά στο κοινό εκτός από τα κύρια χαρακτηριστικά, αλλά αυτό το σκάφος έχει κερδίσει τη θέση του στη λίστα με τα δέκα κορυφαία στον κόσμο.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...