Menu
RSS
Τετάρτη, 02/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Πυρκαγιά στην Κορινθία | Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες για πυροσβέστες και εθελοντές (video)

Πυρκαγιά στην Κορινθία | Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες για πυροσβέστες και εθελοντές (video)

Δύσκολο είναι απόψε το έργο της Πυροσβεστικής, με τις επίγειες δυνάμεις της να καλούνται να αντιμετωπίσουν το ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από την Στιμάγκα και πέρασε στο Κούτσι του Δήμου Νεμέας.

Την ίδια ώρα, μετά τη δύση του ηλίου σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα και συνεχίζουν τις μάχες οι επίγειες δυνάμεις.

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς μετέβησαν ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά λόγω της πολύ πυκνής βλάστησης και του ανάγλυφου του σημείου. Eπιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα από το Δήμο, την Περιφέρεια και τον Στρατό.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Νεμέα βρίσκεται ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας
Βασίλης Κικίλιας, όπου πραγματοποιεί σύσκεψη για τον συντονισμό των δράσεων για το πύρινο μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη σε Στιμάγκα και Κούτσι.

Στη σύσκεψη συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο Κορίνθιος Υφυπουργός Οικονομικών κ. Χρίστος Δήμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής, ο Δήμαρχος Νεμέας, Κώστας Φρούσιος και οι αντιδήμαρχοι Νεμέας και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Πουλάς.

Συνδρομή με υδροφόρα και μηχανήματα έστειλε ο Δήμος Σικυωνίων με απόφαση του Δημάρχου Σπύρου Σταματοπούλου, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που μετέβη στο πύρινο μέτωπο στην Στιμάγκα του Δήμου Βέλου – Βόχας και στη συνέχεια στο Κούτσι του Δήμου Νεμέας.

Ο κ. Σταματόπουλος μετέφερε, μαζι με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Μυττά, παλέτες με εμφιαλωμένο νερό για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που επιχειρούν στην επιχείρηση κατάσβεσης και τόνισε ότι το 70% του στόλου που διαθέτει ο Δήμος Σικυωνίων, βρίσκεται σε Στιμάγκα και Κούτσι, για συνδρομή στην πυρόσβεση.

https://korinthostv.gr/

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...