Menu
RSS
Κυριακή, 06/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Νέος ισχυρός σεισμός στην Ηλεία

Νέος ισχυρός σεισμός στην Ηλεία

Νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην Ανδραβίδα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 17:41 και είχε μέγεθος 4,7 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ανδραβίδας, ενώ το εστιακό βάθος του εκτιμάται στα 23,4 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται πως στην ίδια περιοχή σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 4,9 Ρίχτερ και το απόγευμα του Σαββάτου (6/7).

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο τα 17 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Ανδραβίδας.

Επίσης, το εστιακό βάθος του ήταν στα 14,1 χιλιόμετρα και προκάλεσε αναστάτωση στους Δήμους Ανδραβίδας -Κυλλήνης, Πηνειού, Ήλιδας και Πύργου καθώς και στη γειτονική Ζάκυνθο.

Η αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον σεισμό του Σαββάτου

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε ότι μετά τα 4,9 Ρίχτερ μπορεί να υπάρξουν μετασεισμοί.

«Είναι μια περιοχή εξαιρετικά σεισμογενής. Όταν αρχίζουν μετασεισμοί σε αυτήν την περιοχή λόγω των ιδιομορφιών συνεχίζουν για κάποιες μέρες. Είναι μικρά μεγέθη συνήθως, συνεπώς δεν θα πάμε σε παρά πολύ μεγάλα μεγέθη. Μπορεί να περάσουμε τα 5 Ρίχτερ αλλά σε σπάνια περίπτωση θα ανέβουμε πιο πάνω. Το πιθανότερο είναι να έχουμε μετασεισμούς της τάξεως των 3 – 4 βαθμών – όπως και είχαμε όλη τη νύχτα. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, δεδομένου ότι και ο δομημένος ιστός της περιοχής μετά τους σεισμούς της δεκαετίας του 1990 είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός», τόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...