Menu
RSS
Δευτέρα, 08/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νικολάου: "Να μην χαθούν οι εξασφαλισμένες πιστώσεις για τα αρδευτικά έργα στη λίμνη Τάκα"

Νικολάου: "Να μην χαθούν οι εξασφαλισμένες πιστώσεις για τα αρδευτικά έργα στη λίμνη Τάκα"
Στο ειδικό συμβούλιο λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής που έγινε την 1/7/2024, συζητήθηκε η ερώτηση που είχε υποβάλει ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Πελοπόννησος - Αφετηρία Ζωής Γιάννης Νικολάου σχετικά με τα αρδευτικά δίκτυα στη λίμνη Τάκα.
 
Ειδικότερα:
 
Απαντώντας, στην ερώτηση που κατέθεσα για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην δημοπράτηση των αρδευτικών δικτύων της λίμνης Τάκα, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, παραδέχθηκε ότι το έργο θα έπρεπε όχι μόνο να έχει δημοπρατηθεί αλλά να λειτουργεί κιόλας, πλην όμως ο ταμιευτήρας της λίμνης έχει παραληφθεί χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το έργο των καναλιών προσαγωγής καθότι αυτά είναι σε διακοπή εργασιών. 
 
Ειδικότερα ανέφερα ότι, τα κανάλια προσαγωγής είναι σε διακοπή εργασιών από την Αρχαιολογική Υπηρεσία τουλάχιστον από τις αρχές του 2023, χωρίς μέχρι σήμερα η περιφερειακή αρχή να έχει προβεί σε καμία ενέργεια για παραλλαγή της χάραξης ανατολικότερα, όπως έχει ζητηθεί! 
 
Ζήτησα την ανάληψη πρωτοβουλιών από την Περιφερειακή Αρχή προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς το Υπουργείο ώστε να δοθεί άμεσα σαφές χρονοδιάγραμμα για την δημοπράτηση του έργου, αλλά και να ενσωματωθεί σε αυτό η αποπεράτωση των καναλιών προσαγωγής, για να αποφευχθούν επιπλέον καθυστερήσεις πριν την έναρξη του έργου. 
 
Ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης ανέφερε ότι έχει γίνει προέγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου και δεσμεύτηκε ότι τα παραπάνω είναι εφικτό να γίνουν άμεσα, αφού σύμφωνα με ενημέρωση που έχουν, εντός των επόμενων λίγων μηνών θα δημοπρατηθεί το έργο.
 
Είναι επιβεβλημένο η Περιφερειακή Αρχή να κινηθεί με αμεσότητα για να μην χαθούν οι εξασφαλισμένες πιστώσεις που, όπως ανέφερα στην από 26/6/2024 ερώτησή μου, αυξήθηκαν από το ποσό των 20.050.000€ στο ποσό των 26.100.000€. 
 
 
Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος καθότι, για εμάς, η διαχείριση των υδάτων είναι προτεραιότητα για τον πρωτογενή τομέα ώστε να μην εγκαταλείψουν την ενασχόληση τους με αυτόν, και κατ’ επέκταση τα χωριά μας, οι τελευταίοι εναπομείναντες αγρότες!
 
 

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 12:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Ουσιαστικές παρεμβάσεις από σοβαρούς ανθρώπους

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...