Menu
RSS
Παρασκευή, 04/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Πειθαρχική ποινή αργίας ενός μήνα στον Σκαντζό – Επειδή έλειπε από συνεδριάσεις στη Β. Κυνουρία το 2018 (!) - Νίκας: "Η υποκρισία του κράτους στον κύβο"

Πειθαρχική ποινή αργίας ενός μήνα στον Σκαντζό – Επειδή έλειπε από συνεδριάσεις στη Β. Κυνουρία το 2018 (!) - Νίκας: "Η υποκρισία του κράτους στον κύβο"

Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή αργίας ενός μήνα στον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αρκαδίας και πρώην Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας κ. Μανώλη Σκαντζό, για παράπτωμα της παράβασης του άρθρου 68 του Νόμου 3852/2010.

Η απόφαση προβλέπει ότι αναστέλλεται η άσκηση των αιρετών του καθηκόντων (τα καθήκοντά του Αντιπεριφερειάρχη, θα ασκούνται από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη) από τις 27 Μαΐου ως τις 25 Ιουνίου 2023.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας είπε για το θέμα αυτό: «Ο κ. Σκαντζός ήταν δημοτικός σύμβουλος Βόρειας Κυνουρίας το 2018. Πριν από πέντε χρόνια. Και απουσίασε από τρεις συνεδριάσεις. Έγινε μια καταγγελία και το 2023 του επέβαλλε η αρμόδια επιτροπή ένα μήνα αργία, επειδή απουσιάζει από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας. Προφανώς, κάποιοι συνάδελφοι μπορεί να λείπουν και από εδώ. Το γεγονός όμως της καταγγελίας, καταλαβαίνετε.

Από ευαισθησία καθόταν εκεί.

Εγώ του είπα να έρθει να καθίσει στη θέση του, να μην ψηφίζει βέβαια. Μπορεί να κάνει προσφυγή στο ΣτΕ , δεν την έκανε, διότι το οικονομικό βάρος είναι συντριπτικό. Να περάσει ο καιρός να επιστρέψει στη θέση του. Κατά το Νόμο, την υπογραφή τη βάζω εγώ, αλλά είναι κάθε μέρα στο γραφείο του και κάνει τη δουλειά του.»

Ενώ, η περιφερειακή σύμβουλος Ντίνα Νικολάκου, σημείωσε: «Το θέμα για τον κ. Σκαντζό το γνωρίζαμε. Ούτε το θίξαμε. Το πώς κρίνουμε αυτή τη χώρα που θέτει σε αργία έναν αντιπεριφερειάρχη επειδή το 2018 ήταν δημοτικός σύμβουλος και έλειψε δύο φορές, ενώ άλλοι αιρετοί που λείπουν τρία χρόνια, ο καθένας ας προβληματιστεί με τον εαυτό του. Μου είναι αδιανόητο όταν πληροφορήθηκαν ότι θα τεθεί από αντιπεριφερειάρχης επί ένα μήνα και ότι πρέπει να φύγει και από περιφερειακός σύμβουλος και τι να πω. Βεβαίως και τον περιμένουμε να ξαναρθεί.»

«Μπράβο, κυρία Νικολάκου. Η θεσμική υποκρισία του κράτους στον κύβο» σχολίασε ο κ. Νίκας.

Το «Καλημέρα Αρκαδία» ζήτησε εγγράφως από τον κ. Σκαντζό να εκφράσει τη θέση του για την εξέλιξη αυτή, αλλά δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

3 σχόλια

  • ;
    ; Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 11:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Εγω νιωθω μια ασφάλεια με την υποστήριξη της Ντιναρας στον Μανωλακη. Οι προαιώνιοι εχθροι έχουν γινει τα καλύτερα φιλαράκια. Άντε και στον ίδιο συνδυασμο βρε

  • ;
    ; Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 11:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Κρύβεσαι Εμμανουήλ;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 17:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Κακώς πάει στο γραφείο ντροπξ

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...